Kılıçdaroğlu İhanete Ortak Ediliyor

Bu gün Ordunun TELEFERİK PROJESİ Resmen, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın  Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı açılış töreni ile 9 Haziran Cumartesi günü saat  13.00’da hayat bulacak.

20472Ordu’ nun Boztepeye 40 yıl öncesindeki ulaşımı sadece,  Taşbaşından " Keçi yolu" özelliği bir yolla idi.

Boztepe'ye, o yıllarda Pratik bir çözüm olan "Teleferik" aracı ile çıkılması fikri bu nedenle  hakim olmuş idi.

Yıllar sonra Ordu Valiliği ve karayolları ile birlikte çalışmalar  sonucu Boztepeye "Çift Şeritli Asfalt yol" yapıldı.

Ordu Valilerinden Kemal Yazıcıoğlu zamanında ise  Taşbaşından  çıkan yolda genişletilerek Kilitli Parke malzemesi ile döşenerek Boztepe yolu ve Boztepeye ulaşım sorun olmaktan çıktı.

Böylece Ordulular, Boztepenin 450 metre yüksekliğinden, Kente Kuşbaşı bakan, "Balkondan seyreder gibi" Orduyu  ve güzelliklerini izleme fırsatı buldular.

"Teleferik Projesi" olarak adlandırılan Teleferikle Boztepeye çıkma fikri, önceki Başkan Fikret Türkyılmaz döneminde de bir ara tartışıldı.

 Hala Belleğimde yeri var; bu tartışmalardan birinde, eskiden "Yakamoz Restoran" ve "Çaybahçesi" olan yere ( Şimdi ANEMON OTELİ) Teleferiğin ayağının konulabileceği ve oradan da Boztepeye "kentin sülietini bozmadan", Panoramik bir bakış ile çıkılabileceği de konuşulmuştu.

Ayrıca "Ordulu" ENİS AYAR' ın, Boztepe'ye merdivenle çıkılması, böylece Ordunun  hem ilginç hem de Ordulular haricinde "dışardan gelecek" konuklara cazibe merkezi olabilecek projesini, kamuoyu ile paylaşmasına rağmen, Tırnak içinde, " Sözde Akil Adamlar" tarafından, uygun bulunmayarak, reddedilmişti.

Teleferik Projesi önceliklimidir diye sorarsanız, bence "Hayır Öncelikli değildir" derim ...

Ama "illaki olmalıdır" deniliyor ve ben ileride getireceği ekonomik getiriyi göremiyorsam " Kurun ama, Parklarımızı/Silüetimizi" bozmayan yere kurun" derdim. Tabiki amaçları Rantiye yaratmak değil,  Boztepeye çıkmak ise !!?

Ülke ekonomisi ve üretim  planlamasında, 40 yıl önce şehirde neredeyse yok denilen sayıdaki araç/OTOMOBİL sayısı, bu gün, neredeyse, " Her eve 2 araba " sayısına çıkınca, "Boztepeye Teleferik" Rantalb bir proje olmaktan çıktı, uygulamaya sokulmadı ve  hafızamızdaki "Duygusal Dondurucuya" atıldı.

Bu gün ise Ordunun Bence en beceriksiz  Belediye Başkanı olan Sayın Seyit TORUN ve onun ekibi Ordu İlinin sırtına "PARA KAZANACAĞIZ ayağına" en ağır yükleri koydu.

1 cisi Ordunun Para vermeden oturabileceğimiz, sadece "Yeşilalan" olan yerine, yeme içme yerleri yaptırılmış ve bunlarada çok miktarda yer işgal ettirerek "Atatürk Parkını" paralı alan haline dönüştürmüştür. ( Bu Kentlilik suçu buraları ihale ile İşletenlerin değil Planlayanların şuçu)

2 cisi ise Kent içindeki en çok ağacı olan bu parkın, içindeki ağaçların neredeyse büyük bir çoğunluğunu keserek yok etmiş ve eski " Nostaljik BUZHANEYİ" de yıkarak otoparka dönüştürmüştür.

3 cüsü ise Kentin üzerinden "Ereğli Demirçelik Fabrikası" misali Teller ve ayaklar geçirerek " ORDUNUN SİLÜETİNE"  İhanet/ Hakaret etmiştir.

4 üncüsü de bir müddet sonra  yaklaşık 12 trilyonun geri ödenmesi ve işletme giderlerinin getireceği bakım ve personel masrafları, çeşiti giderler.

5 incisi  AKP Meclis üyelerinin İhalede Eski parayla 1 trilyon liralık fazla ödeme yapıldı rapor/yazısına  sağlıklı bir cevap verilememesive kamuoyuyla yeterince paylaşılmaması , Vs Vs...20473

Bu günkü şartlarda  Araba ile Boztepeye 10 TL lik mazotla gidip gelinebilirken teleferik, en gerekli gezme gününde kişi başı 6 TLden yolcu taşıyor.

4 kişilik ailenin Boztepe ulaşımı 24 TL. Kim Teleferiğe İki kere biner sizce ?.

Her nedense "Ordunun Güzide Medyası" bu durumu görmese/göremese de, durum malum !!!?

Kentin üzerinden geçen ve saatte ortalama 1000 kişi kapasıteli 2350 metre hat uzunluğu olan bu "KENT SUÇU" nu Sayın Kılıçtaroğluna açtırtarak "Yıkamaya" çalışıyorlar...

KILIÇDAROĞLU, AKP iktidarına ve Mollalara-Seyitlere,  Atatürkün CHP'sini Ve Ülkesini teslim etmeme beklentisinin takipçisi olduğunu söyleyen bir lider.

Laik, Atatürk Devrimcisi, Sağa olduğu kadar Sol'una da Sıcak baktığı imajı veren lider profilini çiziyor.

Bu gün Ordu'da  Özetle AKP'ye  ve Gericiliğe Karşıyım diyecek.

Halkın Sömürülmesine Ve Topraklarımızın satılmasına karsıyız diyecek.

Kıliçdaroğlu, HES lerin Dere Yataklarının ve Ormanlarımızın ağaçlarımızın katledildiğini söyleyecek...

Kıliçdaroğlu, 2 B nin Yeşil ve AĞAÇ katliamı olduğunu söyleyecek.

Bu gün konusacağı platformun ordaki ağaçların " Günahını ala ala"...

KILIÇDAROĞLU Bu Çirkin, Ordu Halkını Sömürecek, Kurulan Alanının Yanlış olduğu  Projeye "Açılış Yaparak"  destek vermemelidir...

Önceki ve Sonraki Yazılar