ÇOK GÜZELDİ

 

ÇOK GÜZELDİ.

Üçüncüsü düzenlenen Ordu Belediyesi Edebiyat Festivaline ilk defa bu yıl katılmak nasip oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse geçen yıllarda uzaktan izlediğimiz festivalin bu kadar güzel ve coşkulu olacağı hiç aklımızdan geçmemişti. Ama gördük ki bu festivali düzenleyenler Ordu’nun tanıtımı ve daha ötede bir kültür şehri olabilmesi bakımından bizce en önemli olanı başarmışlardı.

Nasıl mı?

Burada etkinliklere dair haberleri tekrar vermek istemiyorum gerek belediyenin gerek valiliğin sitelerinde bu konuda bolca haber mevcut. Yine Ordu medyası da bu etkinliği bolca işledi. Ben yaşadığım başka bir şeyi anlatacağım.

Festivalde birlikte olduğumuz Kore Pen Başkanı Gil-won Lee, Türkiye Pen ikinci başkanı Halil İbrahim Özcan, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulundan Şenel Gökçe bugün Sultanahmet’te gezerken işyerimde beni de ziyaret ettiler. Halen müthiş mutlulardı. Zaten festival dönüşümüzde Pınar Kür, Üstün Akmen, Tarık Günersel, gibi katılımcıların Çarşamba havaalanına kadar ki mutlu halleri ve Ordu’ya övgüleri görülmeye değerdi.

Neyse ziyaretçilerimle iki gün sonra festivali tekrar yad ettik. Bu arada fındık konusu da açıldı. Kore Pen Başkanı Gil-won Lee fındığı sordu. Ne olduğunu bilmiyordu. Hiç yememişti. Ben fındığı biraz anlattım he, hı dedi. Baktım olmayacak afrodizyak dedim. Demez olaydım 67 yaşında adam. Fındık yok mu? Fındık yok mu? Demeye başladı. Herhalde fındığı daha unutmaz. Ordu’da yaşadıklarının yanında fındıkla ilgili Kore’de birkaç şiir bile yazacağına eminim. Fındık Tanıtım Grubu bu uğurda milyonlarca dolar harcasa da Kore’ye fındığı halen tanıtamamış. Ama fındık şu andan itibaren Koreli yazarlar başkanının dilinde. İşte Festival bunlara kadir oldu.

Bir diğer yanı ise festivale katılan insanların bazılarının dünya görüşleri taban tabana zıt olsa da her şeyi bir kenara bırakıp, kaç gündür Ordu’yu konuşuyor, yazıyor olmalarıdır.

Daha ne olsun derdimiz memleket değil mi?

İşte Ordu Belediyesi bunu başardı. Kim ne derse desin bunca insanı bir araya getirmek için aylar öncesinden çalışmalarına başlanmış olan organizasyon da mükemmeldi.

Bu yüzden başta organizasyonun sahibi Ordu Belediye Başkanı Sayın Seyit Torun, ayrıca her türlü desteğini esirgemeyen Sayın valimiz Orhan Düzgün ve festivalin fikir babası ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan Şinasi Tepe, İbrahim Dizman bu kente çok şey kattılar. Acizane emeklerini kutluyorum.

Ve bir katılımcı  olan beni bu festival boyunca hiç yalnız bırakmayan Halit Ziya Çelebi, Nevzat Akata,Erol Karaer, Mithat Baş, Mehmet Özçelik’e de en derin şükranlarımı sunuyorum.

İyi ki Ordu’da sizler varsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.