4. 'Çarçur Festival' i Bitti

 Ordu Belediyesince özensiz, gelişigüzel, "ben yaptım oldu" anlayışı ile birlikte halkın yüzbinlerce lirasının gereksiz/özensiz  harcanması ile Skandal biçimine dönüşen 4.Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali Sönük sonuçlandı. 

İçlerinde çok değerli Araştırmacılar, Yazarlar, Sanatçılarında olduğu Festivale Ordu Basını gerekli itibar ve duyarlılığı göstermeyerek sınıfta kaldı.

Ayrıca ne Başkan Torun , ne yardımcıları nede Belediyenin Meclis üyeleri kendi düzenledikleri Festivale gerekli özeni gösterdiler.

Belediye Meclisimizin " Necip ve Sanatsever" kıymetli "Bileşenleri".  "Oturum ücreti temini konusunda festival bütçesi olmadığı nedeni ilemidir nedir", kendi onayladıkları 4. Uluslararası Edebiyat  Festivaline, ne tamamen  katıldılar,  nede katılım sağladılar...

Festivalin son etkinlikleri ise Alev Fatoş Parsa’nın “Göçmen kuşlar Döndüler” adlı Belgeseli ile Ordu’lu şair ve yazarların serbest sunumları oldu.

21722

 3 Ekim’de başlayan ve 6 ekim Pazar günü sona eren 4.Uluslararası Ordu Edebiyat Festivali, yurt içi ve yurt dışından çeşitli şair ve yazarın katılımı ile devam etti.

21723

Festivalin bu yıl ki konusu  “Edebiyat ve Sinema” oldu.

  Festivalin son gününde Alev Fatoş Parsa’nın yönetmenliğini yaptığı “Göçmen kuşlar Döndüler” adlı Belgesel izleyenlerin beğenisine sunuldu. Ülkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeyen gurbetçilerimizin yaşadıkları uyum zorluklarını, kültürel çatışmaları filmde siyah-beyaz görüntüler eşliğinde tüm doğallığıyla anlatan Belgesel, salonu dolduran misafirlerden tam not aldı.

  Festivalin son programında ise Ordu’lu şair ve yazarların serbest sunumları yapıldı.

Ufuk Ersoy, Muzaffer Günay, Mustafa Karademir, Birol Öztürk, Adanan Yıldız, Yekta Aydın, Ahmet Çakır, İsmet Erçal, Fuat Huysuz, Dilek Sağesen, Fehmi Yener, Servet Yerli, Ünal Yıldırım, Dursun Yılmaz ve Salim Yurdakul’un sunumlarını yaptığı esnada salona gelerek etkinliğe katılan Belediye  Başkanı Seyit Torun şair ve yazarların plaketlerini vermek üzere sahneye geldi.

Torun katılımcıların plaketlerini verirken, Festival boyunca hemen hemen tüm etkinlikleri takip eden Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’ya da festival anısına bir plaket takdim etti.

Torun yaptığı konuşmada festivalin başarılı geçtiğine vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür ederek ;

“Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen şair, yazar, eleştirmen ve sinema insanlarını ağırladık. Ve inanıyorum ki Ordu da dört gün boyunca bir edebiyat iklimi oluştu. Yağışlı havalar biraz motivasyonumuzu bozdu ancak, olsun yağmurda berekettir.  Yağışlı hava nedeniyle Festival Yürüyüş Kortejini yapamadık, bu bizi üzdü. Ancak OBKT’de ki tüm etkinliklerde edebiyata, şiire, belgesele, daha doğrusu sanata ilgisi olan herkesi gördük.

                Dördüncüsünü düzenlediğimiz bu Edebiyat Festivalimizde bize katkıda bulunan Valiliğimiz başta olmak üzere, Ordu Üniversitesi, Belediye Başkan Yardımcımız Özer Karadağ,  Şinasi Tepe, İbrahim Dizmen olmak üzere tüm tertip komitesinde emeği geçen arkadaşlarıma, Yerli yabancı şair ve yazarlarımıza, Pen Türkiye’ye, Erçallar Gıda’ya, Ofsad’a, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne, Alametifarika’ya, Perşembe Belediyesine, Gülyalı Belediyesi’ne, Bolaman Belediyesi’ne, yurt içinden ve yurt dışından misafirimiz olan tüm yazılı ve görsel basının temsilcilerine, misafirlerimizle yakından ilgilenen mihmandarlarımıza ve ilk günden son güne kadar gece gündüz demeden, mesai unsuru dinlemeden büyük bir özveri ile bu festivalin gerçekleşmesinde emek ortaya koyan tüm çalışma arkadaşlarımıza, festivalimize katılamayıp çiçek ve telgraf gönderen, telefon açan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.  Festivalimize katılan, izleyen, değerlendiren herkese şükranlarımı sunuyorum ve inşallah 5. Uluslar arası Ordu Edebiyat Festivalinde buluşmak dileği ile hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

                











































 

Önceki ve Sonraki Yazılar