YOLUN SONU!

AKP hükümeti bitti.

Bunu bilenler biliyor. Ama AKP “dik duruyor” görünerek direniyor gibi görünüyor. Alanlara taşımalı insanlar getirilerek, “halk arkamda” mesajı veriliyor.

Ama, AKP de biliyor taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini. Başka seçeneği yok. Taşımalı miting yapmasa AKP hemen dağılacak. Tayyip zamana oynuyor.

Her yolu deneyecek, provakasyonlarla seçimi etkilemeyi, becerebilirse ertelemeyi, olmadı seçimi kaybederse “paralel yapı hile yaptı” diyerek, arkasına polis gücünü alarak, seçim sonuçlarını tanımamayı hesaplıyor.

AKP’yi küresel sermaye kullandı ve artık AKP ile işi bitti. Halkıyla, tüm komşu ülkelerle ve dünyaya ile kavgalı bir hükümeti küresel sermaye ne yapsın?

AKP’nin henüz hükümette olmasının nedeni AKP’nin “dik durması” değil. Küresel sermaye  iktidarın yumuşak el değiştirmesini istediği için. Yoksa “GEZİ’ciler” tüm resmi dairelere el koyar ve devrimci bir hükümet kurar, diye korkuyorlar.

İşbirlikçi tekelci burjuvazi halkımızın devrimci taleplerini törpülemek derdinde. “Bakın, sizi AKP diktatörlüğünden kurtardım, daha ne istiyorsunuz” diyerek. CHP-MHP ve AKP’den kopan Cemaatçilerle bir erken seçim hükümeti kuracak ve yoluna devam etmeye çalışacak.

AKP gidecek de “GEZİ”  ekarte edilecek mi? Göreceğiz.

 

AKP’yi kim istemiyor? AKP’lilere göre AKP hükümetini;

ABD (bunu biraz alçak sesle söylüyorlar), İngiltere, İngiliz baronları (ne demekse), Faiz lobisi (kimlerse), Yahudi lobisi, İsrail, IMF, CHP, MHP, Cemaat, GEZİ, Aleviler, Esad, Koç, TUSİAD, TUSKON, Boyner vs. istemiyor.

AKP’nin İktidarda kalmasını isteyen var mı? Dersen yok…

Bunlara rağmen, İran gibi iktidarda kalınamaz mı? Kalınır belki ama arkana Rusya, Çin, Hindistan gibi ülkeleri alırsan, ayrıca rüşvete bulaşmamış olursan kalabilirsin belki ama bağırıp çağırarak iktidarda kalamazsın.

 

AKP, İzmir’de bir şov yapmaya kalktı, eline yüzüne bulaştırdı.

Ülkenin her yerinden insan taşıdılar. “montaj mı bu?” dediler. Yandaş Takvim Gazetesi “200 bine yakın insan katıldı” dedi. Resmi kayıtlar, “100 bine yakın” dedi.

Baktılar fazla kalabalık yok, sosyal medyada Cumhuriyet Mitingi fotoğraflarını paylaşıp rezil oldular. Fotoğrafı geri çekmek zorunda kaldılar.

 

Kadayıfın altı kızardı da bakalım kanlı mı gidecekler kansız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar