KARLIBEL “BU BÖLGE "KÜLTÜR HAVZASI ” AÇIKLAMASI YAPTI

KARLIBEL “BU BÖLGE "KÜLTÜR HAVZASI ” AÇIKLAMASI YAPTI

Altınordu ilçemize içinde müzelerin ve sergi hollerinin yer aldığı bir kültür havzası çok yakışacağını vurgulayan Başkan Karlıbel yapmış olduğu açıklamada; “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok istediğimiz ve defalarca dile getirerek takipçisi

KARLIBEL “BU BÖLGE "KÜLTÜR HAVZASI ” AÇIKLAMASI YAPTI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, tarihi Valilik binası, Altınordu Kaymakamlığı ve Askerlik şubesi ile lojmanının etnografya, sanat ve arkeoloji müzesi yapılması için ilk adımın atıldığınısöyledi.

karlibelkulturhavzasi.jpegAltınordu ilçemize içinde müzelerin ve sergi hollerinin yer aldığı bir kültür havzası çok yakışacağını vurgulayan Başkan Karlıbel yapmış olduğu açıklamada; “Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok istediğimiz ve defalarca dile getirerek takipçisi olduğumuz Saray Mahallesinde yer alan tarihi Valilik binası, Altınordu Kaymakamlığı ve Askerlik şubesi ile lojmanının etnografya, sanat ve arkeoloji müzesi yapılması için ilk adım atıldı. Bu bağlamda Ordu Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından eski valilik binası bölgesinin Kültür Alanı olması için gerekli başvuru yapıldı. Bölgede bulunan eski çevik kuvvet binası yıkılacak ve Hamidiye camii ile birlikte tüm alanda çevre düzenleme çalışması yapılacak.”diye konuştu.

Son olarak Başkan Karlıbel; “Yapılan bu proje için çalışmaları yapan önceki Kültür ve Turizm İl müdürümüz Yener Oba’ya ve projeyi hemen sahiplenerek gerekli girişimleri başlatan Valimiz Sayın Muammer Erol’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.