Boztepeye Yeni  Tedbirler Alınacak

Boztepeye Yeni Tedbirler Alınacak

Ordu’nun turistik öneme sahip yerlerinin başında gelen Boztepe’nin turizm cazibe merkezi haline getirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken hizmetler, Boztepe’de yapılan toplantıda ele alındı.

 

Ordu’nun turistik öneme sahip yerlerinin başında gelen Boztepe’nin turizm cazibe merkezi haline getirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken hizmetler, Boztepe’de yapılan toplantıda ele alındı.

 

Boztepeye Yeni  Tedbirler Alınacak 

 

Boztepe’deki tesislerde, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Salih YÜCE, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, İl Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan ŞENTÜRK, Defterdar Erol PİŞKİN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bulut ÇUBUK, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sevim GÜRDAL, İl Spor Müdürü İsmail ÇAĞLIYAN, Tapu Müdürü Nazım ŞAHİN, Kadastro Müdürü Mustafa AKKÖSE, İl Telekom Müdürü Hacı ÖZTÜRK, Boztepe Turistik Tesisleri İşletmecileri Celal AVCI, Sedat AVCI, Nejat AVCI ile Ordu Belediyesi ve İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

 

 

Toplantıda, Boztepe’nin genel güvenliği, Ordu merkez ile Boztepe arasındaki yolun iyileştirme çalışmaları, Oğmaca-Yaraşlı-Boztepe yolu çalışmaları, Boztepe’de bulunan vericilerin düzene sokulması, yamaç paraşütü pistinin düzenlenmesi, Boztepe’nin otopark sorununun giderilmesi, Boztepe’deki araç trafiğinin düzenlenmesi, kaldırımların ve yaya trafiğinin düzenlenmesi ve çevre temizliği konularında, alınacak tedbirler ve yapılması gereken uygulamalarla ilgili olarak toplantıya katılanlar görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

Toplantının başlangıcında konuşan Vali Orhan DÜZGÜN, toplantının düzenleniş amacıyla ilgili şu açıklamada bulundu; “Boztepe, sadece Ordu’da değil, Türkiye’de çok önemli bir yere sahip. Hem manzara olarak, hem mesire yeri olarak, hem de il merkezine yakınlığı ile önemli bir turizm noktası olan ve ileride daha da cazip olacak olan bir bölgemiz. Boztepe’de, hem Valilik, hem belediye, hem de özel sektör tarafından bir takım düzenlemeler yapıldı ve yapıyoruz. Bu düzenlemelerden sonra Boztepe’nin cazibesi ve yoğunluğu daha da artacak. Bu yoğunlukla ilgili yapılması gereken çalışmalar, bundan sonra Boztepe’nin daha düzenli bir hale getirilmesi için alınması gereken tedbirler konusunda, ilgili kurum yetkililerinin görüş ve önerilerini almak üzere bu toplantıyı düzenledik. Toplantı gündemimizde; Boztepe’nin güvenlik sorunu, mevcut yolun iyileştirilmesi çalışmalarının son durumu, Boztepe’ye çıkış için Oğmaca Köyü güzergahından alternatif yol açılması, Boztepe’deki mevcut vericilerin kötü görünümü kaldıracak şekilde yeniden düzenlenmesi, yamaç paraşütü alanının yeniden düzenlenmesi, Boztepe’ye gelen araçların otopark sorunu, araç trafiği, yaya trafiği, kaldırımlar ve çevre temizliği konularının görüşülmesi yer almaktadır.”

 

 

Boztepe’nin sorunlarının çözümüne yönelik toplantının gündeminde yer alan konularla ilgili katılımcıların görüş, düşünce ve önerilerini dinleyen Vali Orhan DÜZGÜN, her bir sorunun çözümü için konunun uzmanlarından oluşan alt çalışma grubu oluşturulmasını ve bu grupların yapacakları çalışmaların değerlendirilip, uygulamaya geçileceğini ifade etti.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Boztepe’nin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla oluşturulacak çalışma gruplarının hemen kurularak çalışmalara başlamasını ve 10 gün içerisinde yapacakları çalışmaların sonucunu da Ordu Valiliği’ne sunmalarını istedi.

 

Toplantının sonunda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali Orhan DÜZGÜN, “Boztepe, Ordu’nun gözbebeği olan bir yer. Hem doğal güzelliklere sahip bir mesire alanı, hem de Boztepe’den Ordu’ya bakıldığında çok güzel manzaraya bir sahip, Türkiye’de ender bulunan yerlerden birisi. Boztepe’ye gelen bütün vatandaşlarımızın burada rahat bir şekilde vakitlerini geçirmeleri, değişik ihtiyaçlarını karşılamaları, buranın bir düzen ve nizam içerisinde olması için bugün ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, Boztepe’nin genel güvenliği, mevcut Boztepe yolunun iyileştirilmesi, Oğmaca-Yaraşlı istikametinden yeni bir yol açılması, buradaki radyo ve televizyon vericilerinin bir düzene sokulması, yamaç paraşütü pistinin ihtiyaca hizmet verebilecek şekilde düzenlemesi, araç trafiği ve otopark sorunun çözümlenmesi, Boztepe’ye gelen yayaların rahatça gezebilmesi, çevre temizliği ve benzeri konularda görüş alış-verişinde bulunduk.  Bu toplantıda bazı konuları karara bağladık. Bazı konularda alt çalışma grupları oluşturulmasını kararlaştırdık. Bu alt çalışma gruplarımız, bir hafta içerisinde çalışmalarını tamamlayacaklar. Alınması gereken tedbirler ve düzenlemeler konusundaki çalışmalara bir an önce başlayıp, sonuçlandırmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

Boztepe’yi Ordu’nun aynası yapmak istediklerini söyleyen Vali Orhan DÜZGÜN, “Boztepe’ye bugüne kadar binlerce kişi geliyordu. Ama bundan sonra artık on binlerce kişi gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllardan itibaren Boztepe’nin ziyaretçi sayısının yüz binlerce olacağını düşünüyorum. Mevcut yolun iyileştirilmesinden, Oğmaca-Yaraşlı yolunun açılmasından sonra Boztepe’ye tur otobüsleri de rahatça gelip gidebilecekler. Havaalanının yapılması ile önümüzdeki yıllarda Boztepe’yi yüz binlerce kişi ziyaret edecek. Bu yüz binlerce kişi sadece Boztepe’yi değil, aynı zamanda Ordu’da gezilmesi, görülmesi gereken yerleri de görecekler. Bilindiği gibi Sayın Bakan ve Milletvekillerimizin desteğiyle Kurul Kalesini, Ünye Kalesini turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Botanik Bahçesi oluşturmaya çalışıyoruz. Çambaşı Yaylası’na kış sporlarının yapılabileceği Kayak Merkezi yapıyoruz. Yaylarımızı birbirine bağlayarak turizm cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Yaylalarımıza, konaklama tesisleri ve turistik tesislerin yapımına başlanıldı. Bundan sonrada devam edecek. Boztepe’ye gelen turistleri aynı zamanda ilimizin diğer bölgelerindeki cazibe merkezlerine yönlendirmek bizim görevimiz. Onun için Boztepe’ye gelenlere iyi bir sunum yapabilirsek, Ordu’nun diğer bölgelerine, diğer alanlarına daha rahatlıkla yönlendirebiliriz. Buradan memnun kaldıkları ölçüde, ‘bakın burası bu kadar güzelse, diğer yerlerde de benzeri güzellikler vardır’ anlayışıyla Ordu’nun diğer yerlerine de yöneleceklerdir. Ordu’nun aynası olabilecek Boztepe’de, gelen ziyaretçilere en iyi şekilde hizmet vermeyi arzu ediyoruz. Bugün bu amaçla toplantı yaptık. Toplantı sonrasında da bazı alanlarda yapılan ve yapılacak olan çalışmaları yerinde göreceğiz” diye konuştu.  

 

 

Toplantıya katılan Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN da yaptığı açıklamada “Sayın valimin başkanlığında güzel bir çalışma oldu. Bu çalışmanın sonucunda inanıyorum ki Boztepe yamaç paraşütü ile tesisleri ile çevre güzelliği ile teleferiği ile birlikte turizm cazibe merkezi olacak ve bununla birlikte orduya ekonomik anlamda çok büyük katkıda bulunacak. ben böyle bir toplantıyı düzenlediği için sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ da toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Sayın Valimizin başkanlığında gerçekleşmiş olan bu toplantı, Boztepe‘yi hem hak ettiği yere ulaştırmak açısından, hem de imarı, altyapısı, sosyal yapısıyla birlikte tamamlanması açısından önemli bir toplantıdır” diye konuştu.

 

Daha sonra Vali Orhan DÜZGÜN ve toplantıya katılanlar, arazi üzerinde incelemelerde bulunarak Boztepe’de yapılacak çalışmaları belirlemeye çalıştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum