TURMOB Samsunda Toplandı

TURMOB Samsunda Toplandı

Türmob Genel Başkanı Nail Sanlı Açış konuşmasında: Bizler Denetim konusunda TÜRMOB un yapmış olduğu eğitimlerin referans alınmasını istiyoruz, İFAC Denetiçi olma koşulunda yer alan, staj sınav ve sürekli eğitim unsurlarını bizler zaten SMMM ruhsatını alır

Yeni Muhasebe Ve Denetim Sürecinde TÜRMOB’un Rolü

 

TÜRMOB’un düzenlediği 7. Türkiye Muhasebe Forumu 04-05 Mayıs 2012 tarihinde Samsun Yaşar Doğu Spor Salonunda yapıldı.

 20299

Foruma Ordu SMMM Odasından 60 kişiden oluşan meslek mensubu gurubu ile katıldı.

 

Forumun 1.Günü açılış konuşmasını Türmob Genel Başkanı Nail Sanlı ve Samsun SMMM Odası Başkanı Ahmet Havyalı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz açılış konuşmalarını yaptı.

Türmob Genel Başkanı Nail Sanlı Açış konuşmasında: Bizler Denetim konusunda TÜRMOB un yapmış olduğu eğitimlerin referans alınmasını istiyoruz, İFAC Denetiçi olma koşulunda yer alan, staj sınav ve sürekli eğitim unsurlarını bizler zaten SMMM ruhsatını alırken gerçekleştiriyoruz. 3568 sayılı yasada denetim yetkisi meslek mensuplarına verilmiştir. Denetim muhasebecilik mali müşavirlik mesleğinin bir alt dalıdır ayrı bir meslek değildir dedi.

 

Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkanı Seyit Ahmet Baş Yeni Muhasebe ve Denetim Sürecinin Unsurları hakkında açılış bildirisini sundu.20300

 

İlk gün 1. Oturum Başkanlığını IFAC Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Türmob Genel Başkanı Dr.Masum Türker yaptı.

Formun öğleden sonraki ikinci Oturumun Başkanlığını Türmob Etik Komitesi Başkanı Rıfat T.Nalbantoğlu yaptı.

Forumun 2.günü tek oturum gerçekleştirildi. Oturumun Başkanlığını; Türmob Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanı ve İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan yaptı.

 

İkinci gün yapılan panele hemşehrimiz Doç.Dr. Volkan Demir konuşmacı olarak katıldı.

 

Genel Sekreter Yücel Akdemir ve Genel Başkan Nail Sanlının Forumun değerlendirmesi konuşmalarından sonra form sona erdi.

 

Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel yapmış olduğu değerlendirmede 7. Türkiye Muhasebe Formunun çok başarılı geçtiğini, meslek mensuplarına önemli katkılar sunduğunu söyledi. 60 kişilik bir katılım ile formun en kalabalık katılımcısı olduklarını söyledi. Ayrıca meslek mensuplarına iki gün boyunca yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.