Bakan Günay'ın sitemi

Bakan Günay'ın sitemi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine makam aracı hediye edildiği yönündeki iddiaları sert bir dille eleştirerek, "Allahtan korkun ben devletin bakanıyım. Bakana araç hediye edilmez" dedi.

Bakan Günay'ın sitemi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisine makam aracı hediye edildiği yönündeki iddiaları sert bir dille eleştirerek, "Allahtan korkun ben devletin bakanıyım. Bakana araç hediye edilmez" dedi.

Bakan Günay, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından Swiss Otel'de düzenlenen 'Kültür ve Turizm Yatırımları' toplantısına katıldı. Günay, toplantının ardından kendisine araç hedildiği yönündeki haberleri değerlendirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın imkanları ve bütçesinin sınırlı bir bakanlık olduğunu belirten Günay, geçtiğimiz günlerde bir programa katılmak üzere eşiyle birlikte yola çıktığını ve makam aracının bozulması sonucu yolda kaldıklarını söyledi. Bakan Günay aracının bozulmasına ilişkin olayla ilgili olarak, "Eşimle birlikte Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılmak üzere yola çıktık. Hukuk fakülkesinin oraya gelince araç bozuldu ve yolda kaldı. Araçtan indim. Şoföre derhal plakayı çıkarmasını söyledim. Çünkü araç bana değil devlete ait. Yoldan geçen bir taksiye bindim. Eşimle birlikte taksiyle Mamak Belediyesinin konservatur binasındaki tiyatroya gittim. Daha önce bir araç daha vardı oda zaten takla atmıştı" dedi. Günay, şu anda kullandığı aracın TÜRSAB tarafından kendisine hediye edildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, TÜRSAB'ın turizm amaçlı bir kuruluş olduğunu sözleşme gereği aracı kullandığını söyledi. Günay, bir gazetecinin sabah konuya ilişkin kendisini aradığını belirterek, "Sabahleyin beni bir gazeteci aradı. Sandım ki, dün akşam Troya şenliğinde yaşadığım coşkuyu soracak. Sandım ki, Moskovada kültür haftasında neler yaptığımızı soracak. Bana 'Size bir araba hediye etmişler. Bu doğru mu?' diye sordu. Allahtan korkun ben devletin bakanıyım. Bakana araba hediye edilmez. Bakanlığa geçici süreyle kullananılmak üzere 3 aylığına 5 aylığına sözleşme ile araç kiralandı. Maalesef dünyası çok küçük bir bakış açısı var. Eskimiş üretim olmasın, Türkiye büyümesin sınırları küçük bir ortadoğu ülkesi olarak kalsın şeklinde bir bakış açısı var" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum