Hava dumanlı, görüş alanı dar. Vadide çakal sesi…

Hava dumanlı, görüş alanı dar. Vadide çakal sesi…

İnternetajans.com da farlı bir yazar ve yazı ile taniştınca Ordukent okuyucularını bilgilendirmek istedik... biz beğendik yazıyı, umarız sizde... Hava dumanlı, görüş alanı dar. Vadide çakal sesi… Aslında hava raporunun ip uçları karanlık vadinin ağ

İnternetajans.com da farlı bir yazar ve yazı ile taniştınca Ordukent okuyucularını bilgilendirmek istedik...
biz beğendik yazıyı, umarız sizde...

Hava dumanlı, görüş alanı dar. Vadide çakal sesi…
Aslında hava raporunun ip uçları karanlık vadinin ağ bağlantısını sağlayan Cüneyt Zapsu Hazretleri"nin istifası ile verilmişti. Bu istifayı duyduğumda ""birşeyler oluyor"" demiştim.
Evet, birşeyler oluyor. Bir ay önce""irtica tehlikesi yoktur"" diyen Baş Savcı şu halkın bir türlü ne olduğunu anlayamadığı laiklik üzerinden kapatma davası açıyor.


Bütün bu gelişmeler olurken benim hafızam beynimin dosyalarında gezinti yapıyor. Bu dosyalarda internet ortamında çok gezmiş bir bilgi kaydına rastlıyorum. İddia şu ki; her görev aldığı ülkenin parçalanması ile ünlü ABD Konsolosu Edelman Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı"nı elindeki bilgiler ile köşeye sıkıştırmak ister. Nedir bu bilgiler? Dosyada var olduğu iddia edilen bu bilgiler Sayın Başbakan"ın gizli servetidir. Edelman bu gizli serveti açıklamama karşılığında kendisiden bazı taleplerde bulunur. Kıbrıs, Irak"ın Kuzeyi ve PKK konuları gibi… Bu şantaj devlet tarafından deşifre olunca ABD"den Edelman"ın geri çekilmesi istenir. Hatırlarsanız Edelman istifa etmişti ve ABD günlerce yeni konsolos atayamamıştı.


Bu iletiyi neden hatırladım? Elektronik postama Başbakan"ın serveti ile ilgili yeni bir ileti düştü.


""Gariban Tayyip, zenginlik sıralamasında ancak sekizinci olabilmiş.
Forbes'in 2005 yılı tahminine göre garibanımızın şahsi serveti 2 milyar dolar.
Sadece nakit para olarak. Gayrımenkuller ve diğer mallar hariç net servet.""

Evet sevgili okur, Forbes"in bu bilgiyi yayınlama zamanlaması sizcede manidar değil mi?

Alman Başbakanı"na ""benim maaşım yetmiyor, siz nekadar alıyorsunuz "" diye sorabilecek kadar gözünü para bürümüş bir Başvekil"in serveti Forbes"de yayınlanıyor. Hani bu Başbakan yoksulluktan çocukarını okutamıyordu da Remzi Gür"ün verdiği bursa muhtaç olmuştu(!!)? Hatta o yoksulluk içinde o garip oğlu gemi bile alamayıp bir gemicik almıştı (!)…

Kasımpaşa"dan 2 milyar servete… RTE nereye koşuyor?

Hava puslu, çakallar ulumada. Belli ki küresel vadinin çakalları oyuncu değiştiriyor.

Bu iktidar yargılanmayı binlerce defa haketti. Gizli anlaşmalar nedeni ile, ABD"nin BOP projesinde figüran rolünü kapıp ülkenin bölünme projesine ortak oldukları için, Fehmi Boru ""pardon…Koru"" nun ifadesine gore ABD"den aldıkarı emir gereği yaptıkları hukuksuz operasyonlar nedeni ile, halkı siz – biz ekseninde böldükleri için, etnik kimlik bazında Ulus devleti parçalamanın önünü açtıkarı için ve binlerce nedenlerden dolayı… Yalnız dava halkın birtürlü anlayamadığı, hatta dinsizlik olarak anladığı laikik üzerinden götürülürse sonuç uzun vadede sadece küresel çakalların işine yarar.

Menderes"i köpek-bebek davasından yargılayanlar ""küreselcilerin piyonu olmasalardı"" NATO"ya girme uğruna ""50 yıllığına bu ülkenin yeraltı kaynaklarını çıkarmama anlaşması"" yaptıkları için yargılasalardı herşey farklı olurdu. O kaynakar 50 yıldır işlenseydi bu ülke bugün AB"ye girmek çin yalvaran bir ülke değil, girsin diye yalvarılan bir ülke olurdu. Ve o gün DP"yi ABD"nin istekleri doğrltusunda yargılayanlar aslında toplum vicdanında aklamış ve kahramanlatırmıştır. Yassı Ada mahkemelerinin verdiği ürünlerden biri de ne yazık ki AKP dir ve ""maden yasası"" adlı ülke kaynaklarını küresel sermayeye peşkeş çeken ""ihanet yasası"" mecliste bekletilmektedir.

Osmanlı döneminin vakıf haklarını kurtuluş savaşı yapılmamış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmamış gibi Vakıf Yasası ile iade eden zihniyet bu yargılanma ile toplum vicdanında aklanmamalı, gerçekler halka iyi anlatılmalıdır.

Bu hafta sonu namuslu olduğuna inandığım eski bir Tarım Bakanı ile sohet ettik. Bana çok enteresan şeyler anlattı. Gelecek yazımı buna ayıracağım ama gene de küçük bir kısmını yazı ile bağlantılı oduğu için aktarayım:

Türkiye"ye sokulan kaçak etten bahsettik. Hani şu Suriye üzerinden gelen ve kanser yapıcı iğnelerle şişirilmiş hayvanlar vardı ya? Bakanımız ""bu iş zaten bu hükümet içinden yürütülüyor"" dedi. Hatta kendi bakanlığı döneminde Nallıhan"da Müdür olan ve etnik miliyetçilik yapan şimdiki Tarım Bakanı ile o yıllarda İstanbul Belediye Başkanı olan Sayın Başbakan"ın ""kaçak et işi"" yaptıkarını söyledi…

Bu demektir ki, ayakkabı alamayan Kasımpaşa"lıdan Forbes"in listelerine KOLAY girilmiyor…

ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM ÇOOOOOOK…

Ve günün fıkrası:

İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı ,

Birinci ihtiyar :

-"Şu güvercinlere ne zaman yem atsam, siyasetçileri hatırlıyorum " dedi.

Diğer ihtiyar;

-Neden...???

diye sorunca ekledi ;

"Yerde dolaşırlarken elimizden yiyorlar, havalanınca kafamıza sıçıyorlar..."

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum