Ayhan Yılmaz  coştu

Ayhan Yılmaz coştu

bu insanlar 2002 yılında ak parti iktidara gelinceye kadar hastane kapılarında rehin kalıyorlardı. İnanın hastaneye gitmek için 2 tane kefil bulmadan hastaneye gidemiyordunuz. Bunu aziz millet biliyor

"Ayhan Yılmaz  :"bu insanlar 2002 yılında ak parti iktidara gelinceye kadar hastane kapılarında rehin kalıyorlardı. İnanın hastaneye gitmek için 2 tane kefil bulmadan hastaneye gidemiyordunuz. Bunu aziz millet biliyor"

İLAÇ FİYATLARI % 80 DÜŞTÜ

Milletvekili Yılmaz konuşmasında eski sağlık bakanının hükümeti eleştirmesine tepki göstererek “bu hükümetin sağlık politikasını eleştirmek hükümetin sosyal yardımlaşma politikasını eleştirmek, bu hükümetin enerji politikasını eleştirmek, bu hükümetin eğitim politikasını eleştirmek, bu hükümetin ekonomik politikasını eleştirmek, bu ülkenin başbakanını eleştirmenin izanla insafla alakası olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü eski sayın bakanımız, sağlık bakanımız çıktı bağırarak çağırarak bir şeyler yaptıklarını söylediler. Sayın bakanım elbette ki bir şeyler yapmışsınızdır. Konu o değil. Ama bu insanlar 2002 yılında ak parti iktidara gelinceye kadar hastane kapılarında rehin kalıyorlardı. İnanın hastaneye gitmek için 2 tane kefil bulmadan hastaneye gidemiyordunuz. Bunu aziz millet biliyor” dedi.

İLAÇ FİYATLARI %80 DÜŞTÜ


İlaç fiyatlarındaki düşüşe de değinen Yılmaz, “eczaneden ilaçlardan bahsediyorsunuz, ilaçların ne kadar düştüğünü bu aziz millet biliyor. Bunları konuşurken sizin bu politikalarınızı bu millet tasvip etmiyor. Sizin politikalarınız sosyal demokratları da canından bezdirdi. Ben bunu böyle görüyor ve böyle biliyorum ve milletten böyle dinliyorum” diye konuştu.

ÖZÜRLÜLERİMİZ REHABİLİTE EDİLDİ
Milletvekili Ayhan yılmaz meclisteki 5 dakikalık konuşmasında hükümetin özürlülere yönelik çalışmalarını da değerlendirdi. Yılmaz “milyonlarca özürlü vardı bu ülkede. Hiç özürlü anası babası oldunuz mu siz? O çocuk sofraya gelirken gözlerindeki yaşı içine akıtıyordu. Söyleyemeyen diliyle, ifade edemeyen diliyle, anasına babasına "ben 25–30 yaşıma geldim. O sofrada bir dilim ekmeğe katkım yok, oraya gelmeye utanıyorum" diyordu. Ama şimdi ne oldu? O sayın başbakan ve o hükümet, o özürlüye bir maaş aylık bağladı. 500 lira o özürlü için o eve giriyor. Sadece onunla kalmadı. O anaya, ona bakana bir maaş da öyle verdi. Dün o özürlü yeni parayla 1000 lira maaş alıyor. O özürlüler dua ediyor arkadaşlar. O özürlü anası çocuğunu bir dakika bile yalnız bırakamazdı korkusundan. Şimdi artık minibüsler geliyor, kapıdan o özürlü çocuğu alıyor, götürüyor rehabilitasyon merkezinde en az haftada 3 gün rehabilite ediliyor. Şimdi şu hükümetin hangi politikasını tutup da ortalık yanıyormuş, ortalık feryadı figan ediyormuş diye lanse ettirmenin bana göre izanla alakası yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum