YSK Başkanı Ordulu Ali Em

YSK Başkanı Ordulu Ali Em

EM'İN ÖZGEÇMİŞİ:Ordu-Aybastıda 11 Kasım 1950de dünyaya gelen Ali Em, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. Em, Göle, Fındıklı, Haymana Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Kanunlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Ka

YSK'NIN BAŞINA ORDULU BİR İSİM GETİRİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın ve Başkanvekili Ahmet Başpınarın görev sürelerinin sona ermesi üzerine boşalan Başkanlık ve Başkanvekilliği için yapılan seçimde, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Em, başkanlığa getirildi. Yapılan seçimle YSK Başkanvekilliğine de Danıştay 5. Daire Üyesi Kırdar Özsoylu seçildi. Em ve Özsoylu, 3 yıl görev yapacak.

EM'İN ÖZGEÇMİŞİ

Ordu-Aybastıda 11 Kasım 1950de dünyaya gelen Ali Em, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. Em, Göle, Fındıklı, Haymana Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Kanunlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Kanunlar Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu ve 21 Ekim 2002de Yargıtay Üyeliğine seçildi. 17 Ocak 2007de Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçim sonucunda YSK üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.