İşçiden "Sendikacı"ya  ders gibi

İşçiden "Sendikacı"ya ders gibi

Sendikaların yapmadığı işleri biz dernek olarak yapıyoruz. Eğlenceler, seminerler, panel, gezi vs. sosyal etkinlikler ve işçilerimiz arasında çalışma grupları oluşturarak işçileri bir çatı altında toplayıp sosyalleştiriyoruz. Ekmek kavgası peşinde olan iş

Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem, ziyaret sonrası yaptığı konuşmasında, “Benim görüşüm işçilerin derneği olmaz, sendikası olur. Ben İşçi derneğini siyasi bir organizasyon sanmıştım. Ama öyle değilmiş, sizler iyi niyetle örgütlenmişsiniz” deyince

İşçi Derneği Başkanı Özen'den ders gibi cevabını da böyle aldı

“İşçinin ayrımı gayrımı olmaz. İşçi nereye giderse gitsin işçidir.
Sendikaların yapmadığı işleri biz dernek olarak yapıyoruz.
Eğlenceler, seminerler, panel, gezi vs. sosyal etkinlikler ve işçilerimiz arasında çalışma grupları oluşturarak işçileri bir çatı altında toplayıp sosyalleştiriyoruz. Ekmek kavgası peşinde olan işçilerin de eğlenmeye ve etkinlik yaymaya hakları var biz bunları onlara sunuyoruz. Ayrıca işçilerimiz ve işverenleri haklarını öğrenmeleri için panel ve toplantılar düzenleyerek hak ve hukuklarını öğretiyor yol gösteriyoruz. Siz sendikalar bizim büyüğümüzsünüz, çoğu zaman bir ve beraber hareket edeceğiz. Amacımız bir çatı altında olmak”
 
Sevgili Okurlar Sizce hangisi haklı?
Birinin " Dünyadan haberi yok (!?), diğerinin ise kesinti alacak kurumu"
 
İşçiden "Sendikacı"ya  ders gibi
Ordu İşçi Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Selim Yöndemi makamında ziyaret etti.

Yöndem, ziyaret sonrası yaptığı konuşmasında, “Benim görüşüm işçilerin derneği olmaz, sendikası olur. Ben İşçi derneğini siyasi bir organizasyon sanmıştım. Ama öyle değilmiş, sizler iyi niyetle örgütlenmişsiniz” dedi.
 
Sendika ve sendikalaşma hakkında bilgiler ve örnekler veren Yöndem, “ Sendikanın siyasisi olmamalı, sendika siyasi görüşünü dışarıda bırakmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi.
 
İşçi Derneği Başkanı Özen ise “İşçinin ayrımı gayrımı olmaz. İşçi nereye giderse gitsin işçidir. Sendikaların yapmadığı işleri biz dernek olarak yapıyoruz. Eğlenceler, seminerler, panel, gezi vs. sosyal etkinlikler ve işçilerimiz arasında çalışma grupları oluşturarak işçileri bir çatı altında toplayıp sosyalleştiriyoruz. Ekmek kavgası peşinde olan işçilerin de eğlenmeye ve etkinlik yaymaya hakları var biz bunları onlara sunuyoruz. Ayrıca işçilerimiz ve işverenleri haklarını öğrenmeleri için panel ve toplantılar düzenleyerek hak ve hukuklarını öğretiyor yol gösteriyoruz. Siz sendikalar bizim büyüğümüzsünüz, çoğu zaman bir ve beraber hareket edeceğiz. Amacımız bir çatı altında olmak” dedi.
 
Özen, derneğin kuruluş aşamaları ve üyeleri hakkında da bilgiler verdi.
 
AMAÇ; KÜLTÜREL, SOSYAL VE BİREYSEL
 
İşçi Derneği Denetleme Kurulu Üyesi Muhsin Tomakin ise konuşmasında, “ İşçi Derneği olarak sendika gibi olamayız, olmaya da çalışmıyoruz. Amacımız kültürel, sosyal ve bireyseldir. İşçinin her anda yaşayacağı sorunları dernek bünyesinde ne yapabiliriz ve nasıl aşabiliriz konularında yardımcı olmaktır.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum