Jandarma'nın 171. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Jandarma'nın 171. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

171 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet eden; tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, kanun ordusu jandarma genel komutanlığının tüm personeli adına, bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı sizler

 

 Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıldönümü, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Düzenlenen törene, Vali Orhan DÜZGÜN, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal ÇÜREK, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Cumhuriyet Başsavcısı Musa ÇATAL, Adalet Komisyonu Başkanı Erol OFLUOĞLU, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer BUĞUR, Baro Başkanı Av.Atilla ÖNAL, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk KEFELİOĞLU, İl Emniyet Müdürü Ali TOM, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hasan KAPLAN, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep AYDIN, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile askeri yetkililerin aileleri katıldı.

 

Ordu İl Jandarma Komutanlığında görev yapan Binbaşı Cezmi YALINKILINÇ’ın sunumunda yapılan kutlama programına, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

 

Binbaşı Cezmi YALINKILIÇ tarafından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla IŞIK’ın, Jandarma Teşkilatı’nın 171’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajı okundu. Orgeneral Atilla IŞIK yayınladığı mesajda özetle; “Bugün, büyük bir şeref ve onurla hizmet ettiğimiz Jandarma Teşkilatının 171 'inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jandarma Teşkilatımız 171 yıldır tevazu, kahramanlık ve fedakârlıkla, yüce ulusumuza ve güzel ülkemize sadakatle ve onurla hizmet etmeye devam etmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı; bilgi çağının teknolojilerini kullanabilme yeteneğine sahip iyi eğitilmiş nitelikli personeli ve gelişen teknolojinin en son olanaklarını kullanabilme yeteneğine sahip donanımı ile çağın ve görevin gerekleri doğrultusunda kendisini sürekli yenileyerek, ulusuna hizmet yarışında hak ettiği yerini almış, ulusunun kendisine sağladığı olanaklarla bugün, sadece ülkesinde değil, uluslararası güvenlik örgütleri arasında da saygın konumu olan bir teşkilat durumuna gelmiştir. Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede, emek, gayret ve alın terleri bulunan tüm mensuplarımıza müteşekkiriz. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı şükranlarımızı sunuyor, kendilerini saygı ve sevgi ile anıyoruz” dedi.

 

Törende, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 171’inci yıldönümü nedeniyle Vali Orhan DÜZGÜN’ün İl Jandarma Komutanlığına gönderdiği kutlama mesajı da okundu. Vali Orhan DÜZGÜN yayınladığı mesajda; “Ülkemizin emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan Jandarma Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamaktayız. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Jandarma’yı “yurt, ulus ve Cumhuriyet’e aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu” olarak nitelendirirken, teşkilatın iç güvenliğin sağlanmasında en mühim ve maddî vasıta olduğunu vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir parçası olan, bölücü ve yıkıcı eylemlere karşı bölünmez bütünlüğün korunmasını sağlayan Jandarma, güvenliğimizin sağlanması konusunda gösterdiği kahramanlığın yanı sıra nitelikli insan kaynağı ve çağdaş hizmet anlayışıyla silahlı kuvvetlerimizin gücüne güç katmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Teşkilatının 171. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor, görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Jandarma teşkilatına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

 Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal ÇÜREK de bir konuşma yaparak, duygularını şöyle ifade etti: “Bugün Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan jandarma teşkilatının kuruluşunun 171'inci yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 171 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarma genel komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma genel komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türkiye cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, jandarma teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı jandarma teşkilatı onları daima minnetle yad edecektir. Jandarma teşkilatının 171'inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta ulu önder atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve şeve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. 171 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakârca ve kahramanca hizmet eden; tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu, kanun ordusu jandarma genel komutanlığının tüm personeli adına, bu mutlu günümüze teşriflerinizden dolayı sizlere en derin saygılarımı sunarım” dedi.

 

Konuşmaların ardından, 2008 yılında Ordu’da göreve başlayan ve bugüne kadar toplam 56 operasyona katılarak, yaklaşık 55 kilo esrar maddesinin ele geçirilmesine katkı sağlayan narkotik köpeği Vida, bir binek otomobilin çeşitli yerlerine saklanan iki ayrı esrar maddesini bulduğu gösterisini sundu.

 

Tören, görevlerinde başarılı olan personellere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Görevlerinde başarılı görülen J.Yzb.Hakan ULUKAYA, J.Kd.Bşçvş.Himmet Ümit AKKUŞ’a Vali Orhan DÜZGÜN, J.Kd.Bçvş.Mesut ŞAHİN, J.Bşçvş.Hasan DENİZ’e İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Celal ÇÜREK, Uzm.J.IV.Kad.Çvş. Ali ARSLANOĞLU, Uzm.J.II.Kad.Çvş. Adil ŞAHİN’e Belediye Başkanı Seyit TORUN tarafından başarı belgeleri verildi.

 

Kutlama programına, Jandarma Marşının okunması ve tören geçişi ile devam edildi. Törenin sonunda, törene katılanlara Jandarma’nın tanıtım stantları gezdirildi ve yemek verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.