Şubat'ta donacağız...

Şubat'ta donacağız...

Meteoroloji uyardı! Türkiye son yılların en soğuk kışını yaşıyor! Şubat'ta donacağız...

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Ardahan'da eksi 34 dereceye düşen soğuk yüzünden ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gün ara verildi.

Ardahan'daki askeri birliklerde 2 saatlik kule nöbetlerinin 15 dakikaya, Erzurum'da 30, Şırnak'ta ise bir saate düştüğü belirtildi. Balıkesir'in Erdek ilçesinde bir belediye işçisi donarak öldü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü Çorum'da Mustafa Songur (60) ölü olarak bulundu. Songur'un donarak öldügü sanılıyor. Erzurum'da otomobiller battaniyelere sarıldı. Aşırı soğuk pazartesi gününe kadar sürecek.

ŞEHİRLERDE HİSSEDİLEN HAVA SICAKLIKLARI

Önceki gece hava sıcaklığı Erzurum'da -33, Şırnak'ta -33, Kars'ta -31, Ağrı'da -30, Sivas'ta -27, Tunceli'de - 25, Iğdır'da -22, Erzincan'da -19, Hakkari'de -17, Bitlis'te -10 olarak ölçüldü. Dün günün en yüksek sıcaklıkları ise Sivas'ta -17, Ardahan'da -16, Erzurum ve Kars'ta -13, Ağrı'da -12, Erzincan, Hakkâri ve Şırnak'ta -7 derece oldu.

ŞUBAT DAHA SOĞUK OLACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Dairesi Başkanı Kemal Dokuyucu, önümüzdeki günlerde de iç ve doğu bölgelerinde dondurucu soğukların yaşanmaya devam edeceğini söyledi. Dokuyucu'ya göre bu soğukların panzehiri, havaların kapanması ve yağış.

Dokuyucu, önümüzdeki beş günlük süreçte büyük illerde beklenen en yüksek ve en düşük değerleri de anlatarak, "Şubat ayına dikkat" uyarısı yapıyor.
Dokuyucu, "Şubat Türkiye'nin en soğuk dönemidir. Önümüzdeki süreçte yaşananlar daha düşük sıcaklıklar bekleniyor. Vatandaşlar tedbirlerini almalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.