Bodur'dan TFF' a itiraz

Bodur'dan TFF' a itiraz

Orduspor Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi TFF Genel Kurulu'nun durdurulması için mahkemeye başvuru.

Orduspor Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi TFF Genel Kurulu'nun durdurulması için mahkemeye başvuru.

Orduspor Başkanı Şükrü Bodur ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurul Delegesi Bülent Nuri Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi, Şişli Sulh Hukuk Mahkemelerine ayrı ayrı başvurarak, TFF Genel Kurulunun tedbiren durdurulmasını talep etti. Şişli Sulh Hukuk Mahkemelerine verilen "ihtiyati tedbir" istemli aynı içerikli 4 ayrı dilekçede, Lütfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu, Kamil Dizdar ve Türkiye Futbol Federasyonu "karşı taraf" olarak yer aldı. Dilekçede, Arıboğan, Egemenoğlu ve Dizdar'ın, Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, "5719 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un geçici 1. maddesi gereğince, TFF Genel Kurulunu toplamak üzere görevlendirildiği hatırlatıldı.

Dilekçede şöyle denildi: "Karşı taraf son derece kısıtlı bir sürede, 9 Ocak 2008'e kadar, Yönetim Kurulu Kararı alınması da şart edilen Delege Belirlemesi hususunun kendilerine bildirilmesini talep etmektedir. O halde süre kısıtlı olarak bile değil, sırf imkansızlık hali yaratan bir durum olarak sınırlandırılmış ve bir manada Genel Kurul'a katılım imkansızlaştırılmıştır. Kimi kulüplere henüz ulaşmamış tebligata konu gazete ilanı ancak 6 Ocak Pazar günü yapılmış ve bu anlamda 9 Ocak 2008 tarihine kadar istenenleri üstelik TFF Olağan Genel Kurulu Düzenleme Kurulunun eline geçecek şekilde ulaştırabilmek imkansızlaştırılmıştır"

"Delegeleri olmayan, hatta mahkeme kararına göre divanı da olmayan, neticede iptale mahkum bir Genel Kurula gidildiği" iddia edilen dilekçede, Genel Kurul toplantısının tedbiren durdurulması istendi. Orduspor Kulübü Başkanı Şükrü Bodur'un yaptığı başvuruyu değerlendiren Şişli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, "yetkisizlik" kararı vererek dosyayı Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.