Emniyette Terfi Töreni

Emniyette Terfi Töreni

Vali DÜZGÜN, “Emniyet Teşkilatı adından da anlaşıldığı üzere ‘emin’ kelimesinden türemiş bir teşkilatımızdır. İnsanımızın canını, malını, yakınlarını ve namusunu emanet edebileceği ve bunları koruyacak olan devlet kurumu Emniyet Teşkilatıdır. Onun için Em

 

Ordu Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 18 rütbeli personel, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu ve Merkez Değerlendirme Kurullarınca rütbelerindeki zorunlu bekleme sürelerini tamamlayarak bir üst rütbeye terfi ettirildi.
 

Emniyette Terfi Töreni


İl Emniyet Müdürlüğü’nde, Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katılımıyla, değişik rütbelerde görev yapan ve bir üst rütbeye terfi ettirilen 18 personel için ‘Rütbe Terfi Töreni’, yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli 10 personeli için de ‘Başarı Belgesi Takdim Töreni’ yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törenlere, ulu önder Atatürk ve ebediyete intikal eden emniyet mensupları için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

Düzenlenen törende ilk konuşmayı İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI yaptı. Ordu ilinde yaklaşık 1.800 emniyet mensubunun görev yaptığını belirten KIRMACI, “Ordu ilinde görev yapan 1.800’e yakın emniyet mensubundan bir grup arkadaşımızın bir üst rütbeye terfi edilmeleri Emniyet Genel Müdürlüğümüzce uygun görüldü. Aynı zamanda toplum destekli proje kapsamında yine bir grup arkadaşımız da, Valilik Makamınca ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirilmeleri uygun görülmüştür. Ordu iline hizmet adına her iki hadisenin de bizim için ayrı önemi var. Gündelik hayatın akışını kolaylaştırmak, sosyal hayatın belirli bir disiplinle akışını sağlamak her iki durumunda bizim için ayrı ayrı özellikleri var. Hem üst rütbeye terfi eden arkadaşlarımıza hem de ödüllerini alacak arkadaşlarımıza ayrı ayrı kutluyorum” dedi. 

Vali Orhan DÜZGÜN de düzenlenen törende bir konuşma yaparak, terfi eden emniyet mensuplarını kutladı. Vali DÜZGÜN, “Emniyet Teşkilatı adından da anlaşıldığı üzere ‘emin’ kelimesinden türemiş bir teşkilatımızdır. İnsanımızın canını, malını, yakınlarını ve namusunu emanet edebileceği ve bunları koruyacak olan devlet kurumu Emniyet Teşkilatıdır. Onun için Emniyet Teşkilatımızın mensupları da bütün vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korumakla, onlara bir zarar gelmesini önlemekle görevlendirilmiştir. Teşkilat mensuplarımızın terfileri devletimizin vermiş olduğu bir lütuf değil, emniyetin terfi sistemi içerisinde kendilerinin sicilleriyle, çalışmalarıyla, başarılarıyla, disiplin ve dürüstlükleriyle hak etmiş oldukları bir rütbedir. Onun için ben bir üst rütbeye yükselecek olan arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi. 

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görev yapan emniyet mensuplarına da başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Orhan DÜZGÜN, “Emniyet Teşkilatının asıl görevi suç ve suçluyla mücadele etmekle beraber, yine vatandaşlarımızla işbirliği içerisinde güvenlik hizmetlerini yürütmektir. Bu amaçla başta gençlerimizi suça yönelmekten kurtarmada, bir nevi önleyici güvenlik hizmetlerinin yapılmasında, toplum destekli birimlerimiz önemli katkılar sağlamaktadır. Ayrıca kötü yola girmiş olan ya da girme eğiliminde olan gençlerimizi de yine en kısa sürede topluma kazandırmak, onların suça bulaşmasını, suçlu olarak toplum içine karışmasını engellemek amacıyla çok çeşitli alanlarda, Toplum Destekli Polis Hizmeti Birimindeki arkadaşlarımız görev yapmaktadır. Onları bazen kahvehanede vatandaşlarımızla sohbet ederken, bazen bir özürlünün evini ziyaret ederken, bazen onlara bir iş kapısını aralarken görebiliyoruz. Onun için bu birimde yoğun gayret göstererek çalışan arkadaşlarımızı ‘Başarı Belgesi’yle ödüllendirmeyi uygun gördük. Bu vesileyle kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. Vali DÜZGÜN, son yıllarda Emniyet Teşkilatında görev yapan personellerin eğitim seviyesinde ve hizmetlerinin kalitesinde çok ciddi yükselmeler olduğunu, bundan sonra da bu hizmet kalitesinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, 3. sınıf emniyet müdürü iken 2. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Fevzi ÇAKMAK, İsmail ARSLAN, Erdal AKTÜRK’e yeni rütbeleri Vali Orhan DÜZGÜN tarafından takıldı. 

4. sınıf emniyet müdürlüğünden 3. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Özler ÖZER, Taner DEMİR, Orhan MEMİŞ ve Gürcan KARAOĞLU’nun yeni rütbelerini ise İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI taktı.

Emniyet amirliğinden 4. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Hüseyin ASLAN’ın rütbesi, Emniyet Müdür Yardımcısı Fevzi ÇAKMAK, komiser yardımcılığından komiserliğe terfi eden Mehmet Ali MEMİŞ, Aydın TERZİ, Ali YILMAZ ve Adem GÜL’ün yeni rütbelerini, Emniyet Müdür Yardımcıları İsmail ARSLAN ve Erdal AKTÜRK tarafından takıldı.

Daha sonra Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görev yapan komser yardımcısı Faruk GÖK, polis memurları Soydan ARIK, Hakkı ÇOLAK, Murat ARSLAN, Cihan UYANIK, Ramazan ÇELİK, Hüseyin KENESARI, Sebahattin KAHRAMAN’a başarılı çalışmalarından dolayı Vali Orhan DÜZGÜN tarafından ‘Başarı Belgesi’ verildi.
 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.