11. Çambaşı Şenlikleri Yapıldı

11. Çambaşı Şenlikleri Yapıldı

İki gün önce de Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ İlimizden geçerken küçük bir mola vermek suretiyle konuğumuz oldular. Çambaşı Yaylası ile ilgili daha önce Devlet Bakanı Sayın Faruk ÖZAK beyin desteklediği kış turizminin başlamasına imkan sağlay

 

 

 

 

 

 

 

11. Geleneksel Çambaşı Şenlikleri Yapıldı

 

 

Geleneksel hale dönüşen Çambaşı Yayla şenliklerinin 11.si Sayın Valimiz Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekilleri Fatihhan ÜNAL, Harun ÇAKIR, İl Genel Meclis Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Kabadüz Kaymakamı Engin AVCI, Daire Müdürlerimiz, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımız ve Çambaşı’na gelen misafirlerin katılımıyla düzenlendi.

Geleneksel 11. Çambaşı Yayla Şenliklerinde, yöresel ürünlerin sergilenmesi, çeşitli yarışmalar,  yerel sanatçıların katıldığı eğlence programları,  havai fişek gösterisi, Ordu Off-Road Kulübünün organize ettiği ve Kastamonu, Sinop, Samsun ve Giresun illerinden gelen katılımcılar ile Aliçin mevkiinde düzenlenen off-road yarışları gibi etkinlikler yapıldı.

 

Çambaşı Yayla Şenliklerinin sonunda bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN “Çambaşı Yaylamıza komşu illerden, İstanbul’dan ve daha uzak diyarlardan gelen belki de yurtdışından gelenler de var.  Karadeniz’de yayla şenlikleri Karadeniz’in değişmez kültürünün önemli unsurlarından birisidir.  Karadeniz insanı, yaylalarla beraber vardır. Ömrünün büyük bir kısmını buralarda geçirmekte, ekmeğini buralardan kazanmaktadır. Ancak değişik vesilelerle buralardan göç etmek zorunda kalmış, İstanbul, İzmir, Ankara’ya ya da yurt dışına iş bulmak arayışıyla gidip ve oralara yerleşen bu topraklarda büyümüş vatandaşlarımızın çocukları, torunları da bu yayla şenlikleri vesilesi ile kendi topraklarını, vatanlarını ziyaret etme fırsatı bulmaktadır. Böylece eski kültürlerini hatırlamakta, belki aylardır yıllardır görmediği yakınlarını, dostlarını, akrabalarını da bu şenlikler vesilesi ile görme fırsatı yakalamaktadır.

Geçtiğimiz yılda yine Çambaşı yayla şenliğine katılmıştım. Bu yaylaların sadece bizlere ve bu bölgede yaşayan komşu illerden gelen vatandaşlarımıza değil, yurt içi ve yurt dışı turizmine de açılması için bazı projelerimiz ve çalışmalarımız olduğundan bahsetmiştim. Geçtiğimiz yıla göre bu projelerden bazılarında bugüne kadar bir takım ilerlemeler sağlandı. Bazıları uygulamaya geçirildi, bazılarının da uygulamaya geçirilme aşaması devam ediyor. Bildiğiniz gibi Çambaşı Yaylamıza yakın özgün kent mimarisi, yapıları ile özellik arz eden Yeşilce Beldesi ile Çambaşı Yaylası arasındaki yolun asfaltlanması için bir proje hazırladığımızdan bahsetmiştim. Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekle bu yolumuzun asfaltlama çalışmaları başladı. Çambaşı Yaylasını Ordu iline bağlayacak olan yolun standartlarının iyileştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi Proje Şube Müdürlüğümüz, bazı yerlerde bu yolun kısaltılması da düşünülerek bir proje çalışması yürütüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Çambaşı’nı Ordu’ya bağlayacak olan yolun daha da iyileştirilmesi, yolun daha da kısaltılması yönündeki çalışmalarımız da sona erdiğinde Çambaşı’na ulaşmak bugünkünden daha da kolay ve daha hızlı olacak. Ulaşım kolay, daha hızlı olduğu sürece buraya gelen vatandaşlarımızın da, yabancı ziyaretçilerin de, Çambaşı’na olan ilgisinin daha da artacağına inanıyorum.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıldan bu güne Çambaşı Yaylasında konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla küçük olmakla beraber bir otel yapıldı ve gelirken bu sabah oraya da uğradım. Doluluk oranı nerdeyse %100 e yakın bir şekilde. Hem yurt içinden, hem de yurt dışından ziyaretçiler geliyor. Tabi yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin sayısı arttıkça bu bölgede, bu bölgenin dokusuna uygun yeni konaklama tesislerinin de yapılmasına büyük ihtiyaç var. Bu amaçla şenlik alanının hemen yanında İl Özel idaresine ait arsamızı turistik otel ve sosyal tesislerin yapılması amacıyla kiralamaya çıkardık. Sanıyorum önümüzdeki aylarda, burada hem konaklama tesislerinin, hem yeme içme mekânlarının, sosyal ünitelerin bulunduğu, hem de küçük bir golf sahası ve at biniciliği sahasının bulunacağı bir tesis önümüzdeki yıllarda bu bölgenin hizmetine girecek ve bundan sonra da Çambaşı Yaylası daha iyi bir cazibe merkezi haline gelecektir diye düşünüyorum.

 

Bu vesileyle bugün aramızda bulunamayan değerli hemşerimiz Ordu Milletvekilimiz Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim ŞAHİN’in selamlarını da sizlere iletmek istiyorum. Aslında bugünlerde kendisi de bu yaylalarda sizlerle birlikte olmak istiyordu, ancak sizlerin de takip ettiği gibi meydana gelen bazı terör olayları sebebiyle yoğun günler yaşıyor. Ben kendilerinin selam ve sevgilerini sizlere iletiyorum.

 

İki gün önce de Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ İlimizden geçerken küçük bir mola vermek suretiyle konuğumuz oldular. Çambaşı Yaylası ile ilgili daha önce Devlet Bakanı Sayın Faruk ÖZAK beyin desteklediği kış turizminin başlamasına imkan sağlayacak, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın bu yaz döneminde göndereceği ödenekle yapımına başlanacak olan kayak tesislerine kendilerinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak destek vereceğini söyledi. Ordu gerçekten çok şanslı bir il. Kabinede pek çok Ordulu bakan olmakla birlikte Karadenizli hemşeri bakanlarımızın da bölgeye vereceği destekle yayla turizmi, kış turizmi, alternatif turizm dalları diyebileceğimiz turizm de hızla gelişmeye başlayacak. İnşallah bundan sonra Çambaşı Yaylası sizlerle beraber, bu bölgeye gelecek olan ve havaalanının bitmesinden sonrada dış ülkelerden gelecek olan turistlerle daha canlı ve neşeli olacak ve bölgenin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır.

 

Çambaşı Yayla şenliğinin düzenlenmesinde, organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan Yokuşdibi Belediyemize, Kabadüz Kaymakamlığımıza, bu programın güven içerisinde devamını sağlayan emniyet ve jandarma teşkilatımıza, güvenlik mensuplarımıza teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

Festivalin sonunda katılımcılara teşekkür konuşması yapan Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener KAYA ise “Bu yıl 11. kez düzenlediğimiz yayla şenliklerimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bizlere güç kattınız, Onur verdiniz, hoş geldiniz.      

 

Buraya toplanmamızın amacı; birlik, beraberlik dostluk kardeşlik ve kaynaşmanın yanı sıra, Beldemizin öz geçmişi ve gelişimi hakkında bilgilenmek ve yaylalarımızı tanıtıp turizme kazandırmak, Beldemizi güzelleştirmek, daha fazla hizmetin gelmesine vesile olmak, gelenek  ve göreneklerimizi yaşatmaya aramızdaki kırgınlıkları  ve dargınlıkları bir kenara bırakarak, hoşgörü, kardeşlik içinde yaşamaya gayret etmektir. Her şey gelip geçicidir hiçbir şeyin garantisi yoktur. Bizler birbirimizi dinleyip, konuşup, tanışıp sevgiyle  muhabbetle kaynaşmaya geldik.

Burada sözlerimi bitirirken  düzenlemiş olduğumuz şenliğimize  uzaktan yakından  katılarak bizleri onurlandıran, bizlere maddi ve manevi destek olan,  bizleri yalnız bırakmayan bütün    hemşerilerime büyüklerime  teşekkür ediyorum.  Bundan sonraki yayla  şenliğimize sizlerin yardım ve destekleriyle daha iyi hizmetlerle hazırlanıp buluşmak üzere  hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyor, sağlık sıhhat içerisinde güzel yaşam ve  esenlikler diliyorum“ dedi.

 

Geleneksel 11. Çambaşı Yayla Şenlikleri, Sayın Valimizin katılımıyla düzenlenen ödül törenleri, halk dansları topluluğu gösterisi, değerli sanatçılarımız Şenel GÖK, Ümit TOKCAN ve Hülya POLAT Konserleri ile sona erdi.

PDFYazdır

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.