Bu Gün 10 Kasım...

Bu Gün 10 Kasım...

Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurd


 Bu Gün 10 Kasım...

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim. 

Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. 

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur. 

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.
 



"Mustafa Kemal İlelebet Payidardır"

 

YILMAZ ÖZDİL

 

10 Kasım'da saat 19:38'de ışıklarımızı 3 dakika söndürerek Atamız'ı anıyoruz.


Arkadaş listelerimizi davet edelim.Profillerimiz'de paylaşalım varlığımızı bütün dünya görsün !

Bizim için canlarını ve kanlarını hiç düşünmeden ortaya koyan atalarımız için değil 3 dakika 3000 dakika karanlıkta kalmak bile bir şey değil !

10 Kasım sabahı düzenlenen anma etkinliklerini akşam da fiili eylem olarak devam ettirelim.

10 Kasım sabahı profillerimiz'de İstiklâl Marşı'nı ve Gençliğe Hitabe'yi paylaşalım.

Ulu Önder'i her fırsat'ta diline dolamaya kalkan yobaz güruh'a en güçlü cevabı verceğimizden en küçük şüphemiz yoktur.

NE MUTLU TÜRKÜM ve ATATÜRKÇÜYÜM !



Vali Orhan DÜZGÜN'ün, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu, uygarlığa giden yolda milletimizin rehberi, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 73’üncü yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

 

 

Cumhuriyet'in ilanıyla Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açan Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, hedefleri ve öngörüleriyle yaşadığı yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biridir.

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, kurduğu Cumhuriyet’i çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Bu yolda birçok önemli adım atmış ve kendinden sonraki nesillere bu ideali bir miras olarak bırakmıştır. Hayatının son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan, “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” diyerek kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını arzu etmiştir. O'nun ilke ve devrimleri her zaman büyük milletimize güç vermeye ve yol göstermeye devam edecektir.

 

Cumhuriyetimizin en büyük hedefi; siyasi düşüncesi, cinsiyeti, dini inancı, etnik kökeni ne olursa olsun milletimizin tüm fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmek olmuştur. Gayemiz, her zaman bu hedefler doğrultusunda çalışmak ve ülkemizi daima daha ilerilere götürebilmektir.

 

Dağılmış bir imparatorluktan sonra; tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurarak aziz milletine Cumhuriyet’i armağan eden büyük insan Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 73. yılında minnet ve saygıyla anıyoruz.


 Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası Mesajı

10 Kasım 1938 Türk tarihinin en üzüntülü günlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve bugün bile dünyanın kabul ettiği en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk'ün ölüm günüdür.

Bütün dünyanın bölünmüş ve yok olmuş gözüyle baktığı bir imparatorluktan modern bir devlet yaratarak Türkiye Cumhuriyetini kuran, attığı ilerici adımlarla ülkemizi sağlam temeller üzerine oturtan Atatürk bu gün  dünyanın yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olarak kabul edilmektedir.

 

Türk Milletinin Anadolu topraklarından silinmek istediği bir dönemde Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük hareketi dünyada pek çok topluma örnek olmuştur.

 
Yüklendiği tarihsel görevle Ulus’un yazgısını ve tarihin akışını değiştirerek, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynayan Atatürk, yaşamında olduğu gibi ölümünün ardından da insanlık için esin kaynağı olmuştur.

 
Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk Milletine mal eden Atatürk, insanımızın gelişmesi ve çağdaş toplumlar seviyesine ulaşabilmesi için hiçbir özveriden kaçınmamıştır.  


Dünyada yaşanan sıkıntılar özellikle bölgemizde devam eden olumsuzluklar dikkate alındığında Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında yürüttüğü mücadelenin dayanağı olan birlik ve beraberliğin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Her şeye rağmen milletin desteği olmadan millete inanıp güvenmeden yapılacak işlerin bir sonuca ulaşamayacağına inanan Atatürk yürütülen mücadelenin her aşamasında halkın temsilcileriyle ülkemizin geleceğini belirlemeye özen göstermiştir.

 
Savaş Meydanlarından zaferlerle çıkan bir komutan olan Atatürk, “Yurtta Sulh, Cihan da Sulh” diyerek dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu şeyin Barış olduğunu bilecek kadar ileri görüşlü, gerçekçi siyaset ve devlet adamıdır.

 
Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için yapılan saldırıların arttığı şu günlerde Atatürk’ün ısrarla üzerinde durduğu birlik ve beraberliğimizin Ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu özellikle birkez daha vurgulamak istiyor, Laik Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi ve Ordu Belediye Başkanı olarak ölümünün 73. yılında Atatürk’ü saygı ve şükran duygularıyla anıyor,  bu ülke için canını veren şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. 


 Ordu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası Mesajı  

Tüm dünyanın takdir ettiği büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ebediyete intikalinin 73.yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Dünya barışına hizmet eden ve eşsiz bir lider olma özelliğini koruyan Baş Öğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK, en büyük mirasım dediği Cumhuriyet’i sonsuz güven duyduğu Türk Milleti’ne emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti’nin yücelmesini, muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını en büyük hedefleri arasında göstermiş, Türk Gençliğine önemli bir sorumluluk devretmiştir.

Bu anlamda 10 Kasım; O’nu sadece özlem ve gururla andığımız bir gün değildir. Yüce Türk Milleti’nin, kendisine bırakılan emaneti, gelecek nesillere aktarmak üzere manevi huzurunda buluştuğu gündür. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 73.yıl dönümünde bir kez daha minnet, rahmet ve şükran duyguları ile anıyoruz.



ADD ( Atatürkçü Düşünce Derneği) 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası  nedeni ile  yaptığı yazılı açıklamada;

  Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş, Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 73 yıl oldu.

     Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır.

     O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 88 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldırılarına inat, Kemalizm’in bayrağı, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir.

     Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emeğimize, geleceğimize, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

     Yıllardır  ülkemizi ABD, AB ve uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda yönetenler, devletin bütün kurumlarını ve kaynaklarını onların hizmetine sunmaktadır.

     O büyük devrimciye ve arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak, ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları  taşıyan, ortak umutları paylaşan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.

     Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde saflarımızı sıklaştırarak ve çoğalarak ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak; insanlarımızın mutlu, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabilecekleri bir Türkiye ortak hedefimiz olmalıdır" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.