"Haberimiz Haberiniz Olsun"

"Haberimiz Haberiniz Olsun"

proje maliyetinin yaklaşık 264 bin Avro olduğunu, proje kapsamında eğitim almak üzere toplam 215 kişinin başvuruda bulunduğu, 3 aşamalı değerlendirme sonucunda belirlenen 88 kursiyere haber muhabirliği, sayfa editörlüğü, kameramanlık ve spikerlik branşlar

 

 

"Haberimiz Haberiniz Olsun"

 

Ordu ilinde işgücü temininde güçlük çekilen alanlardan biri olan gazetecilik konusunda işsiz gençlere mesleki nitelik ve iş becerileri kazandırarak yerel basının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak, işsiz gençlere istihdam imkanı sağlamak amacıyla, 'AB Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' çerçevesinde, Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nce hazırlanan ve yaklaşık bir yıldan buyana Ordu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Haberimiz Haberiniz Olsun" adlı projenin kapanış etkinliği yapıldı.

 

 

Balıktaşı Otel’de yapılan etkinliğe, Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekili Fatih Han ÜNAL, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa GÜRBÜZ, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Fatsa Kaymakamı Bekir ATMACA, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Mahmut AĞBAL, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep AYDIN, Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk BİLDİRİCİ, TRT Spikeri Zafer KİRAZ, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kursiyerler ve aileleri katıldı.

 “Haberimiz haberiniz Olsun” projesinin kapanış etkinliği nedeniyle Balıktaşı Otel’de düzenlenen akşam yemeği sonrasında projeye katılan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Sertifika Töreninin açılış konuşmasını yapan Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep AYDIN, Türk basın tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje kapsamında düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan 88 genç gazeteciyi aralarında görmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Recep AYDIN, “88 genç gazeteci Ordu basınının gücüne güç katmıştır. Projenin uygulanmasında bizlere destek veren, güç veren başta Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN olmak üzere  herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

Sertifika töreninde bir konuşma yapan ve gençlerin iş arayan konumundan çıkıp, işe aranan kişi olmaları konusunda meslek edindirme projelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan  Vali Orhan DÜZGÜN, “Yerel basınımızın nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve iş edinmek isteyen gençlerimize iş imkanı sağlamak amacıyla 1 yıl önce başlatılan bu projenin ne kadar isabetli olduğunu; proje süresince verilen eğitim çalışmalarına yapmış olduğumuz ziyaretlerde, bu projeyi başarıyla bitiren gençlerimizin istihdam imkanı buldukları veya stajyer olarak çalışmış oldukları yerel televizyon ve gazetelerdeki başarılı çalışmalarında gördük. Bu projeyi başarıyla bitiren 81 gencimizin halen 16’sı Ordu’daki yerel basın ve medya kuruluşlarımızda işe başladı. Bundan sonra da yeni arkadaşlarımızın işe başlayacaklarını bekliyorum. Çevre illerden, belki ulusal medyadan bu yetişmiş gençlerimize mutlaka bir talebin geleceğine inanıyorum. Muhabirlik, spikerlik, kameramanlık ve sayfa editörlüğü dallarında eğitim verilen bu projenin  yerel medya ile birlikte aynı zamanda ulusal medya için de önemli bir personel kaynağı olacağına inanıyorum” dedi.   

 Ordu ilinde özellikle gençleri ve kadınları iş sahibi kılmak amacıyla başta Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, İşkur İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca projeler hazırlandığını belirten Vali DÜZGÜN konuşmasını şöyle sürdürdü; “Pek çok alanda istihdama yönelik proje hazırlıyor ve uyguluyoruz. Bu konuda başta AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezimiz, İşkur İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız çok önemli projeler üretiyor ve uyguluyor. Bu proje hazırlıkları ve uygulamalarında görev yapan arkadaşlarımızı bu vesileyle tebrik ediyorum.”

 

 

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve gazetecilerin toplum adına görev yaptığını belirten Ordu Milletvekili Fatih Han ÜNAL, “Gazeteciler toplumun hem gözü, hem de kulağıdır. Gerçekten zor iş yapıyorlar. Toplumun meselelerini yerinde tespit edip, takibini yapabilmek gerçekten kolay bir iş değil. Bir çokları yatağında yatarken gazeteciler gece saatlerinde gazetelerine veya ekranlarına doğru haber verebilmek için çaba sarf ediyorlar” diyerek, proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutladı.

 Belediye Başkanı Seyit TORUN da törende bir konuşma yaparak, Ordu’daki gazetecilik tarihinin 100 yıllık bir geçmişe dayandığını söyledi. TORUN, “Geçmişten bugüne gazetecilik alanında ülke sıralamasında her zaman üst sıralarda yer alan ilimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de dinamik ve etkili basın ve yayın organlarına sahiptir. Tarihe baktığımızda bunun hiçde tesadüf olmadığını görebiliyoruz. İlk köy gazetesini kendi yaptığı baskı makinesi ile basan Bilal Köyden’in yetiştiği bu toprakta hiç kuşkusuz ulusal ve yerel yayın kuruluşlarında başarılı temsilciler yetiştirmekte zorluk çekmeyecektir. Sertifikalarını alan başarılı gençlerimiz de başarıları üst sıralara ulaştıracaktır.” dedi.

 

 

Projenin ortak kurumlarından birisi olan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ törende yaptığı konuşmada, “Haberimiz Haberiniz Olsun projesi ismi gibi güzel bir proje. Gazetecilik mesleği ile etik değerleri buluşturan bir proje. Yerelden genele doğru gittiğimizde yerelin ne kadar önemli olduğunu bu proje ile anlamış bulunuyoruz. Dünya standartlarında kendini sürekli yenileyen bir sektör, bu anlamda yetişmiş, vasıflı eleman istihdamı fevkalade yüksek. Hepimiz bunun farkındayız. Ordu Valiliğinin bu projeye önderlik etmesi hepimiz için fevkalade önemli. Basın sektöründe olup da eğitimi olmayan gençlerimizin iş gücüne kazandırılması açısından da bu proje fevkalade önemli.” dedi.

 Sertifika töreninde sırasıyla Hürriyet Gazetesi okur temsilcisi Faruk BİLDİRİCİ de bir konuşma yaparak, yerel gazeteciliğin gelişmesi açısından eğitim projelerinin önemli olduğunu vurguladı. BİLDİRİCİ,  “Yerel düzeydeki gazeteciler işlerini gerçekten profesyonelce yaparlarsa, yaygın basındaki gazeteciler düzeyine ulaşabilirler. Ordu’daki gazeteciler çok daha yetkin, çok daha profesyonel oldukları sürece İstanbul basınını etkileyeceklerdir. Yerel gazetecilik geliştikçe, Türkiye’deki gazetecilik de çok daha ileriye gidecektir. Bu tür projeler yerel gazeteciliğin gelişmesine önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.

 

 

Ordu’da uygulanan güzel bir projeye imza atmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirten Proje Koordinatörü Ersin ERDOĞAN da, projenin 10 Kasım 2010 tarihinde başladığını ve 12 aylık bir süre içinde 10 Kasım 2011 tarihinde tamamlandığını söyledi. Projenin uygulama aşamalarıyla ilgili de bilgi veren ERDOĞAN, proje maliyetinin yaklaşık 264 bin Avro olduğunu, proje kapsamında eğitim almak üzere toplam 215 kişinin başvuruda bulunduğu, 3 aşamalı değerlendirme sonucunda belirlenen 88 kursiyere haber muhabirliği, sayfa editörlüğü, kameramanlık ve spikerlik branşlarında uzman eğitimciler tarafından eğitim verildiğini, 83 kursiyerin staj ve işbaşı eğitimlerini tamamladığını, 16 kursiyerin çeşitli basın kuruluşlarında istihdam edildiğini, proje kapsamında 12 kursiyer ve 5 gazeteciye ‘Eğitmenlik’ eğitimi verildiğini, kursiyerlere eğitim ve staj dönemleri içinde 8 Avro cep harçlığı ödendiğini, proje süresince her kursiyerin ferdi kaza sigortası yaptırıldığını, proje kapsamında Ordu Gazeteciler Derneği bünyesinde teknik donanımlarıyla birlikte ‘Gazetecilik Eğitim Merkezi’ kurulduğunu, kursiyerlerin istihdamını sağlamak üzere İşkur İl Müdürlüğünde yardım masası oluşturulduğu söyledi.

 Konuşmaların ardından, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep AYDIN tarafından projeye katkı sağlayan ve destek veren Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol PAZAR, İl Dernekler Müdürü Nazan AYDOĞAN, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat ÖZ, İşkur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Orhan KUL, Ordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent ÇAKMAK, projenin eğitim hizmetlerini yürüten TAYKO firması temsilcisi Nesrin AKAN, ve Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Direktörü Ersin ERDOĞAN’a birer plaket verildi.

 

 

 “Haberimiz Haberiniz Olsun” projesi kapanış etkinliği, Vali Orhan DÜZGÜN’ün eğitmenlerin sertifikalarını, diğer protokol mensuplarının da kursiyerlerin sertifikalarını takdim etmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum