Ünal;300 kişiye  iş imkanı

Ünal;300 kişiye iş imkanı

Milletvekili Ünal, Ordu’da Siemens’in bünyesinde kurulacak olan çağrı merkezi projesinin çalışmalarına başlandığını ve Mart 2012’de faaliyete geçeceğini belirtti. Kurulacak olan çağrı merkezinde ilk etapta 300 kişinin işe başlayacağını ifadene Ünal, “Bu p

 

Milletvekili’nden müjdeli haber 
 

AK Parti Ordu Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Divan Katip Üyesi Fatih Han Ünal, Ordu’ya çağrı merkezi kurulacağını söyledi.

-300 KİŞİYE İŞ İMKANI-

Milletvekili Ünal, Ordu’da Siemens’in bünyesinde kurulacak olan çağrı merkezi projesinin çalışmalarına başlandığını ve Mart 2012’de faaliyete geçeceğini belirtti. Kurulacak olan çağrı merkezinde ilk etapta 300 kişinin işe başlayacağını ifadene Ünal, “Bu proje ile birlikte ilk etapta 300, ileride ise bin 300 kişi burada istihdam edecek. Şu anda bina kiralama ve yapım işi hızla devam etmekte. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde inşallah hep beraber buranın açılışını yapacağız” dedi.

-ORDU’DA İŞSİZLİK ORANI 5,9-

AK Parti Hükümetinin girişimleri sonucu Türkiye’de ve Ordu’da işsizlik oranının azaldığını bu tür yatırımlardan Ordu’nun nasibini aldığını ifade eden Ünal, “Türkiye genelinde 2011 yılı Eylül dönemi itibarıyla işsizlik oranı yüzde 8,8’e gerilerken, Ordu’da bu rakam yüzde 5,9’a kadar gerilemiş durumda. Önümüzdeki dönemde işsizliğin daha da azalacağını bundan en büyük payı da bu tür büyük projeler ile Ordu’nun alacağını herkesin bilmesini isterim. Siemens gibi büyük bir merkezin şehrimize böyle bir yatırım yapması bizleri mutlu etmiştir. Bu tür yatırımlara ilimizin kapıları sonuna kadar açıktır. Türkiye'de sayıları birkaç tane olan Siemens Çağrı merkezlerinin en önemlisini Ordu’ya kazandırdık. 81 il arasında en şanslı il konumuna geldik. Sayın Başbakanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum” 

-YÜZLERCE KİŞİ İŞ SAHİBİ  OLACAK- 

Proje sayesinde yüzlerce kişiye iş  imkanı sunulacağının altını çizen Ünal, “Bu proje hükümetimizin ısrarlı takibi sonucu ilimize getirildi. Proje hayata geçtiğinde burada yüzlerce kişi çalışacak. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü küresel dünya’da Türkiye’de ve ilimizde işsizlik her geçen gün azalıyor. Ordu'da işsizlik oranı yüzde 5.9’a kadar geriledi. İşsizleri iş sahibi yapabilmek, sanayi, üretim, hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan çeşitli kurs ve uygulanan programlar sonucunda geçen yıl 2 binin üzerinde insana iş imkanı sağlandı. Bu bahsettiğim projeler bugün yine devam ediyor.  Türkiye'de 2011 yılı Eylül döneminde işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 2,5 puan azalarak, yüzde 8,8'e geriledi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Hanehalkı İşgücü Araştırması, ''2011 Eylül Dönemi Sonuçlarına (Ağustos-Eylül-Ekim)'' göre, 2010 yılı Eylül döneminde 2 milyon 934 bin kişi olan işsiz sayısı, bu yıl aynı dönemde 2 milyon 398 bin kişiye geriledi. İstihdam da 22 milyon 973 binden, 24 milyon 749 bin kişiye çıktı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.