3 Otel Resmen Hizmete açılıyor

3 Otel Resmen Hizmete açılıyor

Ordu'da 2010 yılında yapımına başlanan ve yapımı tamamlanan Anemon Otel, Balıktaşı City Otel ve Hampton by Hilton Otellerinin 14 Ocak 2012 tarihinde İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY’ın katılımlarıyla resmi açılı

 

Ordu'da 2010 yılında yapımına başlanan ve  yapımı tamamlanan Anemon Otel, Balıktaşı City Otel ve Hampton by Hilton Otellerinin 14 Ocak 2012 tarihinde İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN ve Kültür ve Turizm Bakanı  Ertuğrul GÜNAY’ın katılımlarıyla resmi açılışı yapılacak.

 

3 Otel Resmen Hizmete açılıyor

 

 

14 Ocak 2012 tarihinde açılışı yapılacak otellerin genel müdürleriyle Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde bir araya gelen Vali Orhan DÜZGÜN 3 otelin hizmete girmesiyle Ordu’da kaliteli yatak kapasitesinde ciddi bir artış olacağını söyledi.

 

Vali DÜZGÜN, “İlimizde konaklama tesisi ve yatak kapasitesini artırmak amacıyla başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucu yapımı tamamlanan 3 marka otelimizin açılışını 14 Ocak 2012 Cumartesi günü, İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY’ın teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Bu otellerimizin birisi ulusal bir marka, birisi uluslararası bir marka, birisi de markalaşma yolunda 2. otelini açıyor.

 

Bu otellerin ilimizde faaliyete girmesinden sonra ilimizin konaklama kapasitesinde ciddi bir artış olacak. Bir önceki yıla göre yatak kapasitemiz %35 civarında artmış olacak. Bölgemizde nitelikli otel arayan, Ordu’yu ziyaret etmek isteyen yurtdışından ve yurt içinden gelecek gruplar açısından önemli bir kapasite artışı olduğunu düşünüyorum.

Bir yerde turizmin gelişmesi için gerekli olan şartlardan birisinin de konaklama kapasitesinin artırılması olduğunu hep söylemiştik.

 

Bu oteller ile beraber bundan sonra gerek kıyı kesiminde, gerekse yaylalarda yapılacak olan yeni otellerimizle birlikte Ordu, Karadeniz’de önemli bir konaklama istasyonu olacaktır.”dedi.

 

Ordu-Giresun Havaalanı’nın tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun turizmde önemli bir destinasyon olacağını ifade eden Vali DÜZGÜN, “Ordu-Giresun Havaalanının bitiminden sonra özellikle bölgemizin uluslararası turizmde önemli bir destinasyon olacağını bekliyoruz ve hedefliyoruz. Tüm bu yatırımların Karadeniz’in eskiden beri özlenen ve beklenen turizm bölgesi haline gelmesi için önemli bir katkı olacağını düşünüyorum. Açılışı yapılacak otellerin bir kısmı özel sektörün kendi temin ettikleri arsalar üzerinde yapıldı. Bir kısmı da İl Özel İdaremizce yıllardan beri boş bekleyen arsaların yatırımcılara tahsisi, kiralanması suretiyle yapıldı. 2010 yılında 3 otel yapımı için 3 arsamızı kiralamaya açtık. Bunlardan birisi Taşbaşı mahallesinde, birisi Boztepe’de, birisi de Çambaşı yaylasında idi. Taşbaşı mahallesindeki yeri kiralayan girişimcimiz yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Anemon oteli tamamlayarak bu yılbaşı itibari ile hizmete sundu. Boztepe’deki arsayı kiralayan girişimcimiz sağlık sorunları ile istediği zamanda yatırıma başlayamadığını ama önümüzdeki nisan ayında yatırıma başlayacağını ifade ederek gerekli yatırım belgesini süresinin dolmasına birkaç gün kala getirdi. Boztepe’ye de nitelikli bir otel yapma konusunda kararlı olduğunu 2013 yılı içerisinde Boztepe’deki otelin açılışı için çalışmalarını hızla sürdüreceğini ifade etti. Bunun dışında Çambaşı yaylamızda 16 dönümlük bir yeri kiralamıştık. Burayla ilgili girişimcimiz çalışmalarını devam ettiriyor. Bunların dışında yapılacak olan kayak merkezinin yakınında da yine özel bir girişimcimiz 200-300 dönümlük bir alana tatil köyü kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah bu tesislerin tamamlanmasından sonra yaylarımızı yaz kış değerlendirme imkanına sahip olacağız.”

 

Ordu’da turizm belgeli yatak sayısının bir önceki yıla göre %35 civarında artış gösterdiğini ifade eden Vali DÜZGÜN, otel yatırımlarını kısa sürede tamamlayarak Ordu’nun ekonomisine, Orduluların hizmetine sunan ve istihdam sağlayan girişimcileri tebrik etti ve tüm Orduluları 14 Ocak 2012 Cumartesi günü yapılacak otellerin açılışına davet etti.

 

14 Ocak 2012 tarihinde açılışı yapılacak Balıktaşı City Otelin Genel Müdürü Dursun AYDIN, Anemon Otel Genel Müdürü Naim DİLKİ ve Hampton by Hilton Otelin Genel Müdürü Murat ÖZEL de birer açıklama yaparak, Ordu ve Karadeniz turizmine katkı sağlamak amacıyla yaptıkları otellerinin açılış heyecanını yaşadıklarını ve bu heyecanlarını, sevinçlerini Ordulularla paylaşmak istediklerini belirterek tüm Orduluları açılışa davet ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum