"Feshane Günleri"

"Feshane Günleri"

olduğu “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılış töreninde coşkulu bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, ”Bugün Ordu Adına buradayız. Nerede olursak olalım, bir araya gelir, heyecanımızı paylaşır, sevgimizi ortaya koyarız.”dedi. Bakan

İstanbul'da yaşayan Orduluların kurdukları derneklerin katılımıyla 2006 yılında oluşturulan Ordu Dernekler Federasyonunun (ORDEF), Ordu'yu her yönüyle tanıtmak, gurbette yaşayan Ordulular ile sılada yaşayan Orduluları bir araya getirmek amacıyla bu yıl 2’ncisini düzenlediği "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliği, İstanbul Feshane’de başladı.

"Feshane Günleri"

"Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Ordu eski Valisi Mustafa MALAY, İstanbul Milletvekilleri İsmet UÇMA, Tülay KAYNARCA, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAPKIN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, ORDEF Genel Başkanı Sabri ÇELEBİ, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

 

Katılımın yoğun olduğu “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılış töreninde coşkulu bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, ”Bugün Ordu Adına buradayız. Nerede olursak olalım, bir araya gelir, heyecanımızı paylaşır, sevgimizi ortaya koyarız.”dedi. Bakan ŞAHİN, ”Ordu’dan gelenler değil ama İstanbul’daki Ordulular, sizler mutlu olacaksınız. Mesudiye dediğimiz zaman hepiniz heyecanlanacaksınız, Akkuşdediğim zaman coşacaksınız, İkizce-Çaybaşı dediğim zaman ses vereceksiniz. Ünye, Fatsa, Kumru, Korgan, Aybastı, Kabataş, Gürgentepe, Gölköy, Çamaş,Çatalpınar, Ulubey, Perşembe, Gülyalı, Kabadüz hepsinin ayrı yeri ve güzelliği vardır.” diye konuştu.

 

Kayak merkezinin hizmete girmesiyle birlikte, Ordu turizmine yeni bir pencere açıldığını, Ordu’nun altın projelerinden en önemlisinin havaalanı olduğunu, havaalanına emek veren kişilerinde unutulmadığını belirten Bakan ŞAHİN, ”Ordu’nun kışı, baharı, yazıbir başka güzel. Ama en önemlisi insanı güzel. Bir aşk, bir sevdadır Ordu.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Törende Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN de bir konuşma yaparak, ”Bu yıl Ordu tanıtım günlerinin ikincisini düzenliyoruz. Hem İstanbul’da, hem de önümüzdeki hafta yine aynı gün Ankara’ da ki Ordu Tanıtım Günleri’ etkinliğinin açılışı yapılacak.“ dedi.

 

“Karadeniz Bölgesi, son yıllarda turizmden ciddi bir pay almaya başladı. Ülkemize gelen turist sayısının bir bölümünü Karadeniz’e yönlendirmeye ve ilimizde yeni turizm yatırımları yapılmasına gayret gösteriyoruz.” diyen Vali DÜZGÜN, “ Bu konuda Sayın Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin destekleriyle, son yıllarda ilimizde turizm altyapısı adına gerçekten çok ciddi yatırımlar, konaklama tesislerinde artışlar oldu. Su altı dalış turizminden, kongre turizmine, kayak turizminden, av turizmine kadar pek çok konuda yeni yatırımlar yapılmaya başlandı. Ordu’nun sahip olduğu bu doğal güzellikleri, tüm dünyayla beraber Orduluların da tanınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, bir bölgede turizmin gelişmesi için öncelikle bölgede yaşayanların, hemşerilerin kendi illerini, kendi ilçelerini, beldelerini, köylerini, yaylalarını çok iyi bilmeleri gerekiyor. Ulubeylilerin Çakırtepe’de, Ünyelilerin Boztepe’de, Fatsalıların Ulugöl’de, birkaç saatlerini ya da bir hafta sonlarını geçirmeleri, bölgemizin tanıtımı adına çok önemli. Bununla beraber ülkemizin diğer bölgelerinden ve yurtdışından gelecek misafirlerimizin de bu bölgelerde konaklamaları, ilimiz adına çok önemli. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışından ilimizin tanıtımı adına, yaylalarımızın, doğal güzelliklerimizin, kültür varlıklarımızın tanıtımı adına pek çok turizm fuarına katılıyoruz. Bu turizm fuarları ile beraber bugün açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz tanıtım günleri etkinlikleri, ilimizin tanıtımı adına gerçekten çok önemli.” diye konuştu.

 

Bölgede turizmin gelişmesi için ulaşımın da çok kolay olması gerektiğine dikkat çeken Vali DÜZGÜN, “Bu anlamda Sayın Bakanımızın yakın ilgi ve destekleri ile Ordu-Giresun havaalanımızın da yapımı devam ediyor. Her geçen gün dolgu miktarı hızla ilerliyor ve inşallah 2 yıl sonraki bu fuarın açılışına Ordu’dan gelecek olan belediye başkanlarımız, misafirler, Ordulular havayoluyla gelecekler. Ordu’ya gelmek isteyen İstanbul’daki hemşerilerimiz de 2 yıl sonra havayoluyla kısa bir sürede İlimize ulaşabilecekler. Bu konunun yakın bir ilgiyle takip edilmesinde İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN’in büyük emeği ve desteği var. Karayolları hizmetleri bakımından da ilimizde ciddi ilerlemeler var. Turizmin gelişmesi adına, bütün bu yatırımların çok önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, konuşmasının son bölümünde ise, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin gerçekleşmesinde destek olan ilçe kaymakamlarına, belediye başkanlarına ve organizasyonu gerçekleştiren Ordu Dernekler Federasyonu başkanına teşekkür etti.

 

Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN da açılış töreninde bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Tarihe ev sahipliği yapmış ve Ordulu insanların yoğun olarak bulunduğu bu kentte bulunmaktan, en fazla Ordulu insanın bir arada olduğu İstanbul'da hemşerilerimizle bir araya gelmekten mutluyuz. Ordu Belediyesi, Ordu'nun tanıtımı için üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Burada tanıdık yüzleri görmek ve hemşerilerimizle bir arada olmak son derece sevindirici.İnanıyorum ki, Ordu bu tür etkinliklerle kabuğunu kırarak önce kendisini Türkiye'ye, ardından da dünyaya tanıtacaktır. Böyle organizasyonlar turizmi kendine hedef olarak belirlemiş olan Ordu için bir domino etkisi yapacaktır."

 

"Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine ev sahipliği yapan ORDEF Genel Başkanı Sabri ÇELEBİ de açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Bu etkinliğin amacı,Ordu'da yaşayan Ordulular ile Marmara'da yaşayan Orduluları, medeniyetlerin beşiği, güzel İstanbul'da bir araya getirmektir. Bu nedenle Ordulu hemşerilerimizle olduğu gibi İstanbullu hemşerilerimizin de gönüllerinde köprü kurmak istiyoruz. Ordu'muzun güzelliklerini, yaylalarını, sahillerini, misafirperverliğini, keşfedilmemiş bir turizm cenneti olduğunu, duyurmak ve tanıtmak istiyoruz.” dedi.

 

Ordu’nun yıllardır göç verdiğini dile getiren ORDEF Genel Başkanı Sabri ÇELEBİ, ”Göçün yavaşlamasını, durmasını, geriye göç almasını temenni ediyoruz. Bu konuda Bakanımız, Valimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, işadamlarımız ve herkesin gayret gösterdiğini görüyoruz. Bizler çok iyi biliyoruz ki, Ordu’muz kalkınırsa, Türkiye’miz kalkınmış olacaktır.” diye konuştu.

 

Protokol konuşmalarının ardından, ORDEF yönetimince, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğine destek veren ve katkıda bulunanlara plaket verildi. Daha sonra İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Vali Orhan DÜZGÜN, Milletvekilleri, protokol mensupları ve diğer davetlilerin katılımıyla "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış kurdelesi kesilerek, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarınca açılan stantlar gezildi.

 

Medya kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninden sonra tüm stantları gezen İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN, Vali Orhan DÜZGÜN ve diğer protokol mensupları, hemşerileriyle bol bol sohbet ederek, hasret giderdi. Ordu Tanıtım Günleri etkinliğe katılan ilçe ve beldelerin stantlarını gün boyu ziyaret eden Bakan ŞAHİN’e vatandaşlar da büyük sevgi gösterilerinde bulundu ve yöresel yiyeceklerden ikram etti.

 

İstanbul ve İstanbul dışında yaşayan Orduluların yoğun ilgi gösterdiği Feshane’deki Ordu Tanıtım Günleri’nde Ordu’nun ilçeleri, bazı beldelerin tanıtım stantlarının yansıra gıdadan giyime, sağlıktan inşaata bir çok sektöre ait tanıtım standıile yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar yer almakta.

 

İstanbul’un Eyüp İlçesindeki Feshane’de açılan “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği, 22 Nisan 2012 Pazar gününe kadar açık olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.