FESHANE Dalgasıda Bitti

FESHANE Dalgasıda Bitti

Gurbette yaşayan Ordulular ile sılada yaşayan Orduluları bir araya getirmek, Ordu'nun başta turistik ve ticari ürünleri olmak üzere Ordu'yu birçok yönüyle tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinde

Gurbette yaşayan Ordulular ile sılada yaşayan Orduluları bir araya getirmek, Ordu'nun başta turistik ve ticari ürünleri olmak üzere Ordu'yu birçok yönüyle tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinde, Ordu rüzgarı esti.
 

FESHANE Dalgasıda Bitti

 


Ordu’da yaşayan Ordulular ile İstanbul ve çevresinde yaşayan Orduluları buluşturan “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğine, gurbette yaşayan Ordulular büyük ilgi gösterdi. Orduluların yanı sıra İstanbulluların da yoğun ilgi gösterdiği “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğine, başta İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN olmak üzere Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Ordu Milletvekilleri Mustafa HAMARAT, İhsan ŞENER, İdris YILDIZ, İstanbul Milletvekilleri İsmet UÇMA, Erdoğan TOPRAK, Süleyman ÇELEBİ, Tülay KAYNARCA, Oktay EKŞİ ve siyasi partilerin yöneticileri, Ordu’dan gelen ve İstanbul’dan katılan ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, bürokratlar, sanayici ve işadamları ile Ordu ve İstanbul’da bulunan çok sayıdaki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de ilgi gösterdi.

19 Nisan’da İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN’in de katıldığı törenle açılan ve Ordu’nun ilçeleri, beldeleri, kurumları ve özel sektör kuruluşlarıyla yer aldığı “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinde, 4 gün boyunca Ordu’nun tüm yönleriyle tanıtımı yapıldı. İstanbul ve çevresinde yaşayan Ordulular, ilçe kaymakamlıklarınca, belediye başkanlıklarınca ve özel sektör tarafından Feshane’de açılan 150’ye yakın stantlarda sergilenen yöresel gıda ürünleri, hediyelik eşyalar, geçmişte kullanılan ve yok olmaya yüz tutmuş tarım ve el aletlerini görmek suretiyle memleket hasreti giderdiler.

İlçe ve beldelerinin stantlarında bir araya gelen hemşeriler, yaptıkları sohbetlerle hasret giderirken, kendilerine ikram edilen yöresel yiyecek ve içeceklerle özlemini çektikleri lezzetleri tatma fırsatı buldu. Oldukça renkli görüntülere sahne olan “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğini, Ordu’nun uydudan yayın yapan televizyon kanalı TV52 de, Feshane’den 4 gün boyunca yaptığı canlı yayınlarla tüm dünyadaki Ordululara yansıtmaya çalıştı. Etkinliğe, yaygın basın ve ulusal televizyonların da ilgisi oldukça yoğun oldu. TRT, KANAL D, ATV, STAR, SHOW, STV, KANAL 7 gibi televizyon kanalları, etkinliğe katılan konuklarla söyleşi ve röportajlarda bulunarak, Ordu’nun ve etkinliğin tanıtımına katkıda bulundu.

Öte yandan, “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği kapsamında bir çok sosyal ve kültürel aktivite de gerçekleştirildi. Ordu Belediyesi ve Perşembe Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları ekibi, “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği boyunca yaptıkları folklor gösterileri ile Ordu kültürünü yansıtmaya çalıştı. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu her gün sergilediği ‘Hekimoğlu’ adlı oyunla tiyatroseverlere, Ordu yöresinin yaşanmış ve türküleştirilmiş bir hikayesini yansıtmaya çalıştı. Ordulu sanatçılar Sami AKSU, Tuğrul ŞAN, Aydın BEYOĞLU, Fedai ÖZ ve diğer sanatçılar, verdikleri konserlerle etkinliğe katılanları eğlendirdi. Vali Orhan DÜZGÜN de, Feshane’de gerçekleşen “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğine katılan konuklar, davetliler ve Ordulu hemşerilerimiz ile yakından ilgilendi. İstanbul'da yaşayan Ordulular ise, Vali Orhan DÜZGÜN’le fuar vesilesiyle yakından tanışarak sohbet etme fırsatı buldular.

19-22 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen “Ordu Tanıtım Günleri “ etkinliğiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Orhan DÜZGÜN, yoğun ilgi gösterilen etkinliğin amacına ulaştığını söyledi. Vali DÜZGÜN, “Ordu Tanıtım Günleri’nin bu yıl Feshane’de ikincisi düzenlendi. Ordu’nun tanıtımını hem yurt içi fuarlarda, hem de yurt dışı fuarlarda yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu faaliyetlerin dışında tamamı Ordu’dan oluşan böyle bir fuarın olması, Ordu’nun tanıtımı adına önemli bir etkinlik. Bu fuarda sadece Ordu Valiliği olarak değil bütün ilçelerimiz, belediyelerimiz, özel sektör kuruluşlarımız, turizm, gıda ve diğer hizmet dalları üzerine Ordu’da faaliyet gösteren firmalarımız da bu fuara katıldılar. Turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ordu’ya yakışan bir etkinlik oldu.” dedi.

Tanıtım fuarlarının turizm açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali DÜZGÜN, “Bu tür fuarlara diğer vatandaşlarımızla birlikte daha çok İstanbul’daki Ordulular geliyor. Her ne kadar İstanbul’daki hemşerilerimiz yaz mevsiminde birkaç haftalığına Ordu’ya geliyor olsalar da Ordu’nun tamamını göremiyorlar. Bu fuarda Ordu’nun tamamı sergilenince, Ordu’nun diğer yerlerine karşı da bir merak oluşmuş oluyor. Bir bölgede turizmin gelişmesi için öncelikle oranın, o bölgede yaşayan insanlar tarafından çok iyi bilinmesi ve tanınması gerekir.” diye konuştu.

“Turizm hareketliliği öncelikle il içinde başlar. Daha sonra çevre illere daha sonra diğer ilere ve uluslararası alanı yayılır.” diyen Vali DÜZGÜN, “Bu fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan bir hafta sonra da Türkiye’nin başkenti Ankara’da benzeri bir fuar yapılacak. Türkiye’nin iki büyük kentinde Ordu’nun isminin duyurulması, bu fuarlarda Ordu’muzun doğal güzelliklerinin, gıda ürünlerinin sergilenmesi, Ordu’muzun hem turizm adına hem de ekonomik kalkınması adına çok önemlidir.”

Vali DÜZGÜN, “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin medyada yer almasının da Ordu’ya olan ilgiyi artıracağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.