19 Eylül Gazeteciler Derneği açıldı

19 Eylül Gazeteciler Derneği açıldı

"Bildiğim kadarıyla Ordu'da basın camiasında açılan bu üçüncü dernek. Demokrasilerde çoğulculuk esastır ama arada bir araya gelerek birleşmek gibi bir ilke de vardır. Bu sayıyı 5'e vardırmadan, makul bir yerde bu çoğalmayı durduracağınızı ümit ediyorum. G

Ordu’da bir süre önce kurulan 19 Eylül Gazeteciler Derneği, düzenlenen törenle açıldı. 

20758
 

19 Eylül Gazeteciler Derneği açıldı


Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY, Ordu Milletvekili Fatih Han ÜNAL, Vali Orhan DÜZGÜN, Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile basın mensupları katıldı.
 

Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Erdoğan ERİŞEN, basın emekçileri olarak bir araya geldikleri dernek çatısı altında Ordu’ya yapılacak hizmetler konusunda katkı sağlayacaklarını söyledi.

Vali Orhan Düzgün’de, Ordu’nun basın ve televizyon kuruluşları olarak eşdeğer illere göre çok daha olarak çok güçlü olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Ordu için çok özel ve anlamlı bir günde yeni bir gazeteciler derneği açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
20759

 

Dernek yönetiminde görev alan gazetecilere başarı dileyen Bakan GÜNAY, şöyle konuştu: "Bildiğim kadarıyla Ordu'da basın camiasında açılan bu üçüncü dernek. Demokrasilerde çoğulculuk esastır ama arada bir araya gelerek birleşmek gibi bir ilke de vardır. Bu sayıyı 5'e vardırmadan, makul bir yerde bu çoğalmayı durduracağınızı ümit ediyorum. Gerçekten medya bakımından Ordu'nun tarihi eskidir. Benim de o tarihin bir kısmını paylaştığım arkadaşlarım var burada. Ben Ordu'da Halkın Sesi, Gündem, Hürses, Haber gibi gazetelerde yazılar yazdım, sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptım. Çeşitli polemiklere ve iddialı tartışmalara tanık olduğumuz oldu. Demokrasilerin bir aracıdır özellikle Anadolu basını. Ama seçim öncesinde kurulan ve dağılan bir gazetecilik serüvenine de veya sadece çok fazla bir gazetecilik serüvenine de dönüştürmemek gerekir. Anadolu'da Ordu'yu tenzih ederim ama zaman zaman böyle sıkıntılı örnekler de yaşadığımız oluyor. Gazetecilik gerçekten toplumun sesidir, kulağıdır, gözüdür, çok önemli bir işlev ve görevdir, bu bilinçle yapıldığı zaman toplum yaşamına büyük bir katkısı olur. Ben bu derneğin bu bakış açışıyla kurulduğunu tahmin ediyor ve başarılar diliyorum"
20760
Konuşmasının ardından gazetecilerle sohbet eden Bakan GÜNAY’a ziyaretin anısına Ordu'yu simgeleyen el işlemeli ahşap tablo ile Orduspor forması hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum