AB'denOrdu'ya 16 Milyon HibeAvro

AB'denOrdu'ya 16 Milyon HibeAvro

"Proje 12 ay ve 6 Nisan 2012 tarihinde ilan edilen Yeni Teşvik Sistemi kapsamında Yatırımlarda Devlet Yardımları Kararı ile yeni yatırım yapılacak sektörler dikkate alınarak, sektörel yaklaşım desteklenecektir”

Vali Orhan DÜZGÜN, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği çerçevesinde yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında uygulanacağını söyledi.

 

AB'den Ordu'ya 16 Milyon Hibe Avro

 

“Genç İstihdam Desteklenecek”

 

Programın amacıyla ilgili bilgi veren Vali Orhan DÜZGÜN, “İŞKUR’un operasyon faydalanıcısı olduğu hibe programı, ülkemizde genç istihdamını destekleyerek ve genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesi ve istihdamda kalmalarının sağlanmasına odaklanmaktadır” dedi.

 

Programın hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Vali DÜZGÜN, “Programın hedefleri; gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılması, gençlerin girişimcilik becerilerinin arttırılması, işgücü arz ve talep taraflarının ilgili aktörleri arasında sürdürülebilir işbirliğinin geliştirilmesi, aktif işgücü piyasası politikaları ile özellikle yeni yatırım alanları için ekonominin talep tarafı arasındaki uyumun sağlanması, genç istihdamını destekleyici profil çıkarma, oryantasyon, eğitim, danışmanlık, iş deneyimi ve eşleştirme hizmetlerini içeren bütüncül hizmetlerin sağlanması, okul sonrası işe geçişin kolaylaştırılması, üniversite ile sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasının desteklenmesidir” diye konuştu.

 

“Hibe Tutarı 24 Milyon Avro”

 

Hibe programının hedef grupları, 15-29 yaşları arasındaki, üniversite veya lise mezunu işsiz gençler, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençler, okulu terk edenler, eğitimine devam eden gençler ile engelli gençler” diyen Vali DÜZGÜN, program kapsamında tahsis edilecek toplam hibe tutarının 24 Milyon Avro olarak belirlendiğini, Ordu ilinin de içinde bulunduğu 1. öncelik bölgesi için tahsis edilmesi öngörülen hibe tutarının ise 16.8 Milyon Avro olduğunu ifade etti.

 

Projenin planlanan süresinin 12 ay olduğunu belirten Vali DÜZGÜN, ”Bu teklif çağrısı kapsamında, 6 Nisan 2012 tarihinde ilan edilen Yeni Teşvik Sistemi kapsamında Yatırımlarda Devlet Yardımları Kararı ile yeni yatırım yapılacak sektörler dikkate alınarak, sektörel yaklaşım desteklenecektir” diye konuştu.

 

“Nasıl Başvuru Yapılacak?”

 

Vali DÜZGÜN, ”Projeler özgün olmalı ve yerel işgücü piyasası ve ekonominin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan faaliyetler içermelidir. Bu nedenle, her başvuru sahibi başvurusunda resmi istatistiklere veya raporlara dayanarak projelerinin yerel işverenlerin ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşıladığını göstermelidir” diyerek, nasıl başvuru yapılacağı konusunda da şu bilgileri verdi:

 

“Bir başvuru sahibi bu teklif çağrısı kapsamında birden fazla teklif sunabilir. Bu teklif çağrısı kapsamında aynı anda birden fazla hibe alamaz. Aynı zamanda bir başka başvuruda ortak olarak yer alabilir. Ortaklar birden fazla başvuruda yer alabilirler. Ancak, ortak olarak başvuranlara katılma sayısı üç başvuru ile sınırlı tutulacaktır. Bir başvuruda ortak sayısı en az 1, en çok 3 olmalıdır. Başvurular hibe başvuru rehberinde yer alan proje ön teklifindeki talimatlar doğrultusunda İngilizce veya Türkçe olarak yapılmalıdır.”

 

Proje ön tekliflerinin 8 Şubat 2013 tarihinde, saat 16:00'dan önce belirtilen adrese elden, kargo veya posta yoluyla teslim edilmiş olması gerekiyor.

 

Proje İçin Müracaat Adresi:

 

713. Sokak No:4 Yıldızevler Mahallesi, Çankaya, 06450, Ankara

 

Tel :0312 440 99 02

 

Faks :0312 442 90 15

 

E-posta :pye2 ikg.gov.tr

 

Ordu Çalışma ve İskurumu İl Müdürlüğü

 

Tel: 0452 233 56 76/77

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.