“Arıcılık Bilgilendirme Sempozyumu”

“Arıcılık Bilgilendirme Sempozyumu”

arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin 4 Şubat 2013 Pazartesi gününden itibaren Ziraat Bankası üzerinden yatırılacağını belirten Arıcılık Daire Başkanı Hakan ÖZTÜRK, ”Biz bu konuda çalışmamızı tamamladık. İlgili bankaya icmalleri gönderdik. Büt

 

Ordu Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından “Arıcılık Bilgilendirme Sempozyumu” düzenlendi.

 

“Arıcılık Bilgilendirme Sempozyumu”

 

TESK Otel’de gerçekleştirilen sempozyuma, Vali Vekili Abdullah DEMİR, Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Arıcılık Daire Başkanı Hakan ÖZTÜRK, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri YILMAZ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa SAĞLAM, Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN, arı üreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Sempozyumda arıcıların sorunları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Seyit TORUN, Ordu ilinin Arıcılıkta Türkiye’de ilk sırada yer aldığını ve markalaşma ile birlikte daha etkin bir pazarlama sistemine geçilerek, ekonomik gelirin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin ise dünyada ikinci sırada bulunduğunu hatırlatan Başkan TORUN, “Ordu ili olarak ülkemizde, bal üretiminde birinciyiz. Dünya’da ise ülkemiz ikinci sırada. Buralara gelene kadar birçok deneyimler ve tecrübeler paylaşıldı. Bundan sonrada yapacak birçok işimiz var. İletişim ve teknoloji bir klavyenin ucunda. Dünyadaki bu gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Elde ettiğimiz bu ürünü tüm dünyaya kıymeti ile satabilmeliyiz. Bunu da ancak markalaşma ile yapabiliriz” diye konuştu.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Arıcılık Daire Başkanı Hakan ÖZTÜRK ise konuşmasında “2003 yılında 200 üreticimize destek vermekle başladık, bu yıl ki rakam Türkiye çapında 37 bin 757 üreticiye ulaştı” diyerek, arıcılara 40 milyon TL destek ödeneceğini ve Türkiye'de arı üreticilerinin neredeyse tamamının desteklendiğini ifade etti.

 

2013 yılı içerisinde arı üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin 4 Şubat 2013 Pazartesi gününden itibaren Ziraat Bankası üzerinden yatırılacağını belirten Arıcılık Daire Başkanı Hakan ÖZTÜRK, ”Biz bu konuda çalışmamızı tamamladık. İlgili bankaya icmalleri gönderdik. Bütün işlemler biterek Bakanlığımızdan çıktı” diye konuştu.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Arıcılık Daire Başkanı Hakan ÖZTÜRK, ” Türkiye'deki kovan sayımız TUİK rakamlarına göre 6 milyon civarında. Şu anda yaklaşık 5 milyon kovana destekleme yapılacak. Devlet Türkiye'deki arıcıların neredeyse tamamını destekliyor. Biz arıcılar olarak bunların kıymetini bilelim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.