“Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”  Bitti

“Ordu Karadeniz Turizm Fuarı” Bitti

Ordu Kültür Sanat Merkezi yanında bulunan arsa üzerinde 4.000 m2 kapalı alanda, Kültür Sanat Merkezinin içinde bulunan fuaye alanları ve salonlarında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”nda, Azerbaycan, Kırgızistan ve Gürci

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB)’nin destekleri ile düzenlenen “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı” sona erdi.

“Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”  Bitti

Ordu Kültür Sanat Merkezi yanında bulunan arsa üzerinde 4.000 m2 kapalı alanda, Kültür Sanat Merkezinin içinde bulunan fuaye alanları ve salonlarında çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”nda, Azerbaycan, Kırgızistan ve Gürcistan gibi ülkeler ile bazı iller, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinden oluşan 55 stant yer aldı.

“İlk Yıldan Uluslararası Turizm Fuarı Hüviyetine Büründü”

Ordu Karadeniz Turizm Fuarı” ile ilgili bir değerlendirmelerde bulunan Vali Orhan DÜZGÜN, "Fuar, ilk yıldan uluslararası bir turizm fuarına büründü. Azerbaycan, Kırgızistan ve Gürcistan gibi ülkeler, turizm fuarımıza katıldılar. 52 yurt içinden, 3 tane yurt dışından olmak üzere 55 stantla ‘Ordu Karadeniz Turizm Fuarı’, ilk yıl olmasına rağmen gerek katılımcılar bakımından, gerekse halkımızın ilgisi bakımından yoğun bir ilgi gördü. Ordu’yu tanıtmak amacıyla gerek yurt içindeki, gerekse yurt dışındaki tanıtım ve turizm fuarlarına katılarak ilimizi tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da göstereceğiz” dedi.

 

“Gelen Konuklar İlimizin Değerlerini, Zenginliklerini Yerinde Gördü”

“Ordu Karadeniz turizm Fuarı’na, seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin gelmiş olması, Ordu’yu bizzat yerinde görmeleri açısından önemli” diyen Vali DÜZGÜN, ”Gelen konuklar için çevre ilçelerimize, yaylalarımıza, turizm noktalarımıza da 3 günlük bir gezi programı düzenledik. Fuar vesilesiyle ilimize gelen konukların, ilimizin değerlerini, zenginliklerini yerinde görmesi çok önemli. Yurt dışından da özellikle turizm gazetecilerinden, seyahat acentelerinden gelenler var. Mısır’dan, Suudi Arabistan’dan, İran’dan bölgeye turist getirmek amacıyla yerinde inceleme, fuarı gezme, çevre gezisi yapmak amacıyla bölgemize gelen yabancı gazeteci ve seyahat acenteleri da var. Onların burada olması, broşür ve belgesellerin ötesinde Ordu’yu yakından görmeleri, ilimizi tanıtma açısından son derece önemli. Burada konaklama imkanlarının, turizm cazibe noktalarının nereler olduğunu yerinde görmeleri tanıtım açısından çok önemli" diye konuştu.

 

Fuara katılan ülkelerin temsilcileri ve bazı illerin İl Kültür ve Turizm Müdürleri de fuarla ilgili görüş ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Kırgızistan Turizm Acentesi Yetkilisi MUSAEVA, “Ordu’dan Çok Memnun Ayrılıyoruz”

Kırgızistan Turizm Acentesi yetkililerinden Nurlanbek MUSAEVA, “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”nda yer almaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, fuarda, Kırgızistan’a ait sanat eserleri, keçi sanatı denilen duvar süsleri, deriden yapılmış atlar için eyer süslerine yer verdiklerini ve kendilerine gösterilen oldukça memnun olduklarını ifade etti. ”Ordu’dan çok memnun olarak ayrılıyoruz” diyen Nurlanbek MUSAEVA, gelecek yıllarda düzenlenecek “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”nda yine yer almak istediklerini belirtti.

Azerbaycan Miras Derneği Başkanı Dr.KHALİLLİ, ”İlgiden Çok Memnun Kaldık”

 

Azerbaycan Miras Derneği Başkanı Dr.Fariz KHALİLLİ, fuar organizasyondan ve kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını söyleyerek, Vali Orhan DÜZGÜN’e teşekkür etti. “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”nın, iki ülkenin işbirliği ortamının daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağına dikkat çeken Dr. Fariz KHALİLLİ, düzenlenen fuarların tanıtım açısından çok etkili olduğunu vurguladı.

Gürcistan Turizm ve Yatırım Bölge Başkanı BERİDZE, ”Ordu’nun Konukseverliği Bizi Duygulandırdı”

Gürcistan Acara Bölgesi Başbakanlık Turizm ve Yatırım Bölge Başkanı Cemal BERİDZE ise Ordu’yu çok beğendiklerini belirterek,  konukseverliği için başta Vali Orhan DÜZGÜN olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Cemal BERİDZE, ”Ordu’da katıldığımız bu güzel fuarda, potansiyel turizm yatırımcılarına Batum başta olmak üzere tüm bölgede benzersiz fırsat ve ayrıcalıklar sunduğumuzu anlatma fırsatı bulduk ve yeni turizm projelerimizi paylaştık. Önümüzdeki yıl yine Ordu Karadeniz Turizm Fuarı’na katılmayı düşünüyoruz” dedi.

 

“7 İl Güçlerini Birleştiriyor”

Fuar’a katılan Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet KAYA, yapılan fuarla illerin birbirini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, ”Karadeniz’de turizmin daha da yaygınlaştırılması için Ordu, Sinop, Samsun, Giresun, Çorum, Amasya ve Tokat illeri ile bir araya gelerek kültür ve turizm alanında bir dernek kurmayı düşünüyoruz. Güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. 7 il olarak çok büyük tanıtım faaliyetleri arasında yer almamız lazım” şeklinde konuştu.

 

“İlgi Bizi Çok Memnun Etti. Van’ı En İyi Şekilde Tanıttık”

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer AKTUĞ da, fuara ilgiden çok memnun kaldıklarını söyleyerek, özellikle Van Kedisi ile Van’ın yöresel kahvaltısına ilginin yoğun olduğunu ve çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Van’ı Ordu’da en iyi şekilde tanıttığımıza inanıyorum” dedi.

 

“Fuar, Tokat İli Olarak Bizim Açımızdan Verimli Geçti”

Ordu Karadeniz Turizm Fuarı'nda, Tokat’ın turizm bölgelerini, tarihi yerlerini, yaylalarını, ovalarını ve kültür varlıklarını tanıtma amaçlı Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından da stant açıldı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman AKYÜZ, Tokat standında özellikle el sanatlarına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, fuarın verimli geçtiğine inandığını kaydetti. AKYÜZ, ”ilk defa olmasına rağmen çok verimli bir fuardı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yabancı Gazeteciler, “Ordu, Turizmde Büyük Bir Potansiyele Sahip”

“Ordu Karadeniz Turizm Fuarı” için Ordu’ya gelen yabancı gazeteciler Mısır’dan Nadine HAMAMA, Arabistan’dan Saeed KHOTANİ, Mohammed HANTAL, İran’dan Hamid DEMGHAN, Seher Müşfide AYBEK  ise görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bir kere Ordu çok güzel bir şehir. Yeşil ile mavinin bir arada olduğu, güneş ile bulutun dans ettiği mükemmel bir şehir. Biz gazeteciler olarak Ordu’dan çok güzel izlenimlerle ayrılıyoruz. Tüm doğal güzellikleri sinesinde barındıran Ordu ili, turizm alanında kendine özgü bir yer ve değer taşıyor ve bu yönüyle de büyük bir potansiyele sahip. Bu yıl 1’incisi düzenlenen Ordu Karadeniz Turizm Fuarı’nı tanıtım açısından büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Sayın Vali Orhan DÜZGÜN’ün, Ordu’nun tanıtımı konusunda gösterdiği gayreti de yakından takip etme fırsatımız oldu. Kendisine bizlere göstermiş olduğu yakın ilgisinden dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

14-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı”na Ordulular da yoğun ilgi gösterdi. Fuarı gezmeye gelen vatandaşlar, ”Fuar, ilk kez düzenlenmesine rağmen çok canlı geçti. Gelecek yıllar daha güzel geçeceği inancındayız. Bu tür fuarlar, Ordu’nun tanıtımı adına çok önemli. Fuar vesilesiyle Ordu’ya gelen yerli ve yabancı konuklar, Ordu’yu yakından görme ve tanıma fırsatı elde etmektedirler” görüşünde birleştiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.