Yerel Medya AB Yolunda

Yerel Medya AB Yolunda

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi ile yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil

 

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” Seminerleri Artvin’de Sona Eriyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi tamamlanıyor. Proje kapsamındaki yedinci ve son bölgesel bilgilendirme semineri 30-31 Mayıs 2013 tarihlerinde Artvin’de gerçekleştirilecek. 

Yerel Medya AB Yolunda

Seminer, Artvin, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açıktır.   

Artvin seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına 6 Mayıs 2013 tarihinde başlanacak olup, yerel medya mensuplarının başvurularının alınması için son tarih 17 Mayıs 2013 Cuma günüdür. 

Seminere katılım için başvurular internet üzerinden alınmakta olup, projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine  http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.  

Proje kapsamında daha önce gerçekleştirilen seminerlere katılanların başvuruları, sınırlı kontenjan ve seminerlere katılma fırsatı bulamayan medya mensuplarına öncelik verilmesi amacıyla değerlendirmeye alınamayacaktır. 

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası  AB Yolunda” projesi ile yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor.  

Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara AB sürecimiz,  sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor.  

Bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.

Yerel medya temsilcilerimizin bu seminerlerden azami fayda sağlamasını  ümit ediyor ve katılımlarını bekliyoruz.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.