9. Tiyatro Festivali Başladı

9. Tiyatro Festivali Başladı

TOBAV Başkan Vekili Nihat Kahraman Ordu’nun bu festival ile her geçen yıl sanat adına daha büyük adımlar attığına dikkat çekerek Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Festivalinin amacına ulaştığını söyledi. 9 yıldır aksamadan devam eden festivalin artık sesini

Ordu Belediyesi ve TOBAV işbirliği ile gerçekleşen, 9.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivaline katılan konuk ekiplerinde yer aldığı festival yürüyüşü bugün saat 11.00’da Fidangör mevkiinden başlayarak tören alanında son buldu.

 9.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivali Başladı

Başkan Seyit TORUN, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, TOBAV Başkan Vekili Nihat Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı festival yürüyüşü kent merkezinde vatandaşların da katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu.


Vali Yardımcısı Yemen Bayrak’ın da katılımı ile Atatürk Anıtında yapılan açılış töreninde sırasıyla TOBAV Başkan vekili Nihat Kahraman ve Başkan Seyit TORUN birer konuşma yaptılar.

TOBAV Başkan Vekili Nihat Kahraman Ordu’nun bu festival ile her geçen yıl sanat adına daha büyük adımlar attığına dikkat çekerek Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Festivalinin amacına ulaştığını söyledi. 9 yıldır aksamadan devam eden festivalin artık sesini yurt içi ve yurt dışında da duyurduğunu söyleyen Kahraman, “Demokrasi kültürü bu festivallerin artması ile sağlanabilir. Hatırlayın 9 yıl önce bu festivale katılan 7 yaşındaki bir çocuk bugün 16 yaşında. 14 yaşında katılan ise 23 yaşında. Bu da festivalin küçükler ve gençler üzerindeki etkisini ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Seyit TORUN ise konuşmasına “Mutlu çocuklar, mutlu gençler, mutlu şehirler düşlüyorum ve 9 yaşında bir çocuk misali tiyatro sevgisiyle buluşan kocaman bir aile olmanın gururunu yaşıyorum” diyerek başladı. Başkan Seyit Torun konuşmasında şu görüşlerde yer verdi;

“9 yaşına gelen bir festivali beklerken bütün mutlu insanların birbirine benzediğini düşünüyorum. Mutlu çocuklar, mutlu gençler, mutlu şehirler düşlüyorum ve 9 yaşında bir çocuk misali tiyatro sevgisiyle buluşan kocaman bir aile olmanın gururunu yaşıyorum.


Bu yıl 9.uncusu gerçekleştirilecek “Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali” kentimizin dünyaya açılan bir penceresidir. Belediyemiz ve TOBAV iş birlikteliği ile 27 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihleri arasında yerli ve yabancı birçok tiyatro ekibinin oyunlarını ve mutlu bir kentin festival dostluğunu izleyeceğiz. Dünya genelinde bir tiyatro buluşması olan festivalimizin ev sahibi olarak; çocuk ve gençleri, tiyatro severleri demokrasinin ve bence sanatın en verimli anlatım biçimi olan tiyatroyla beslemek her geçen gün gelişen iletişim çağında kentlerin en büyük hedeflerinden olmalıdır görüşüne sahibiz.

50 yıldır Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) sahnesinden oyuncular, salonundan izleyiciler hiç eksik olmamıştır. Bugün geldiğimiz yeri, nereye ve nasıl gidebileceğimizi de görebilme yetisi kent kültürünün benliğinde ve dilinde oluşan sanatsal gelişim süreciyle mümkün olmuştur. Bizler sanat ve özellikle tiyatro adına herkesin aynı imkanlar ile sahnede yer almasının zor olduğunu da iyi biliyoruz. Ancak Ordu Belediyesi olarak birçok yetişkin ve çocuk oyununu sahneleyerek, yüzlerce tiyatro gönüllüsü ile çalışarak ve bugün Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali gerçekleştirerek dünyayla kucaklaşan bir kent olmanın da haklı sevincini yaşamaktayız.

Bu yıl yine binlerce çocuk, genç, yaşlı Ordu da buluşacak. Sahneler ve sokaklar tiyatro ekipleri ile şenlenecek. “Yüzü gülen kentin Festivali ve konukları, kentimize hoş geldiniz” diyeceğiz.

9. sunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivaline katkıları sebebi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ordu Valiliğine, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfına, ayrıca emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.”

Haberin Linki: 
http://www.ordu.bel.tr/modul-haber-festival_start_aldi%E2%80%A6-detay-6473-1.html#.UaRNWEAtx3U











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.