"11. Uluslararası Dil Kültür Festivali" Ordu Etkinliği Yapıldı

"11. Uluslararası Dil Kültür Festivali" Ordu Etkinliği Yapıldı

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen ve değişik ülkelerden dili, dini, rengi farklı 2.000 öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi farklı kategoriler de hünerlerini sergi

"11. Uluslararası Dil Kültür Festivali" Ordu Etkinliği Yapıldı

Dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen ve bu yıl "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adı altında Türkiye’de 11'incisi, Ordu'da ise ikincisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Ordu Şöleni, 19 Eylül stadyumunda gerçekleştirildi.

Türkçe Olimpiyatları Ordu Şöleni’ne, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ, Ordu Milletvekilleri Mustafa HAMARAT, Fatih Han ÜNAL, İstanbul Milletvekili Enver YILMAZ, Ordu Eski Milletvekili Eyüp FATSA, Garnizon Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, Adalet Komisyonu Başkanı Bahattin AKKAN, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, protokol üyeleri, belediye başkanları, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, stad içerisinde ve dışında çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Ramazan ÇELİK, Türkmenistanlı Fatihov ve Bosnalı Şeyla'nın yaptığı program, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anadolu’ya özgü şarkıların seslendirildiği ve 15 ülkeden 70 öğrencinin gösteri sunduğu programı kalabalık bir topluluk izledi.

 

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen ve değişik ülkelerden dili, dini, rengi farklı 2.000 öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi farklı kategoriler de hünerlerini sergiledi. Etkinlikte sahne alan yabancı öğrencilerin performansları büyük ilgi görürken, Irak vatandaşı Şiko KAVSİN'in seslendirdiği "Hatasız Kul Olmaz", Kenya’dan Gabriel KİMUHU “Hakim Bey”, Arnavutluk’tan Pamela HAJDERAJ “Bir Zamanlar Deli Gönlüm”, Bangladeş’den Najia SAHRMAİN “Karadeniz Potpori 1”, ABD-Bangladeş’ten Heeber COOK- Najia SAHRMAİN “Ülkü Türküsü Şiiri”, Kazakistan’dan Dariya BEKEN, ”Çıkmaz Sokaklar”, Moritanya’dan Sidi MUHAMMED ”Atabari”, Makedonya-Endonezya’dan Enver MAMUTİ-Fadia HAYA “Yaş 35”, Irak’tan ATVİN ”10 Kız”, Madagaskar’dan Diana Marat KIZI “Karadeniz Potpori 2”, adlı şarkıları seslendirdiler. Öğrencilerin söylediği türküler ve şarkılar izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterisi ile okunan şiirler ise, geceye ayrı bir renk kattı.

Programın sonunda, Tertip Heyetince sponsor firmalara katkı ve desteklerinden dolayı plaket verildi. Plaketleri, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan KURTULMUŞ, Ordu Milletvekilleri Mustafa HAMARAT, Fatih Han ÜNAL, İstanbul Milletvekili Enver YILMAZ ve Belediye Başkanı Seyit TORUN takdim etti.


Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Ordu Etkinliği, protokol ve öğrencilerin birlikte "Yeni Dünya" şarkısının seslendirilmesiyle son buldu.

140 ülkeden 2.000 finalist öğrencinin katıldığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede gerçekleştiriliyor.
 

Fotoğrafların Orijinalleri İçin Tıklayınız

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.