KOBİ'lere 30 Bin Hibe, 70 Bin Kredi

KOBİ'lere 30 Bin Hibe, 70 Bin Kredi

KOSGEB’in, KOBİ statüsündeki işletmelere 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar kredi desteği bayanlara % 80’i, erkeklere ise % 70’inin uygulandığını, hibe kullandırmada işsizlere öncelik verildiğini, işini büyütmek ve yeni iş kurmak isteyenlere kred

KOSGEB Ordu Hizmet Merkezi Müdürü Sinan ŞAHİN ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Kenan ÇİFTÇİ, kurum çalışmaları hakkında KOSGEB Ordu Hizmet Merkezi Müdürü Sinan ŞAHİN’den bilgi aldı.

 

KOSGEB Ordu Hizmet Merkezi Müdürlüğünün 2009 yılında kurulduğunu belirten Sinan ŞAHİN, Türkiye ortalamasına göre iyi durumda olduklarını söyledi.

 

8 personelle Ordu’daki Kobi’lere hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Sinan ŞAHİN, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin Kobi sayıldığını, Ordu’da yaklaşık 29 bin civarında ticari işletme olduğunu, bunlardan 5 bininin Kobi statüsünde olduğunu söyledi. 

 
KOSGEB’in, Genel Destek Programı, Kobi Proje Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programları bulunduğunu söyleyen Sinan ŞAHİN, Ordu’da KOSGEB’in Genel Destek Programı, Kobi Proje Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı kapsamında Kobi’lere ciddi manada destek sağlandığını kaydetti. 


KOSGEB sağladığı hibe ve kredi imkanlarından yararlanabilmek için, KOSGEB’in düzenlediği en az 70 saatlik ücretsiz Girişimcilik Eğitimlerine katılma ve belge alma zorunluluğu olduğunu belirten ŞAHİN, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına ağırlık verdiklerini, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları ile diğer kamu kurumlarının işbirliğiyle Girişimcilik Eğitimi düzenlediklerini kaydetti. 

KOSGEB’in, KOBİ statüsündeki işletmelere 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar kredi desteği sağladığını vurgulayan ŞAHİN, bu desteklerin bayanlara % 80’i, erkeklere ise % 70’inin uygulandığını, hibe kullandırmada işsizlere öncelik verildiğini, işini büyütmek ve yeni iş kurmak isteyenlere kredi sağlandığını söyledi. 

Ordu’daki Kobi’lerde Ar-Ge anlayışını geliştirmek için de çalışmalar yürüttüklerini belirten ŞAHİN, KOSGEB’in hibe desteği sağladığı İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)’nin Ordu’da mutlaka kurulması gerektiğine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.