Valilikten Gelir Getirici Projeler

Valilikten Gelir Getirici Projeler

projenin il merkezinde uygulandığını ve toplam 11 adet koyunculuğu geliştirme projesi bulunduğunu belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Yardıma muhtaç aileleri, daha üretken hale getirerek ve kendi geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayan

Valilikten Gelir Getirici Projeler

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hazırlanan gelir getirici projelerle, yardıma muhtaç ailelerin üretken hale getirildiğini söyledi.

 

Gelir getirici projeler kapsamında, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan 7 koyunculuğu geliştirme projesinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, proje kapsamında 380 koyun ve 19 koç’un 29 Ekim tarihinde, Vali Yardımcısı Engin AVCI tarafından hak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi.

 

“İl Merkezinde 11 Adet Koyunculuğu Geliştirme Projesi Bulunuyor”

 

Koyunculuğu geliştirmeye yönelik uygulanmakta olan gelir getirici geri ödemeli olan projenin il merkezinde uygulandığını ve toplam 11 adet koyunculuğu geliştirme projesi bulunduğunu belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Yardıma muhtaç aileleri, daha üretken hale getirerek ve kendi geçimlerini sağlayabilmeleri amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından gelir getirici projeler uygulanmaktadır.

Bu kapsamda, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 7 adet koyunculuğu geliştirme projesi hazırlandı. Proje çerçevesinde 19 aileye 380 koyun ve 19 koç verildi. Bir projenin toplam bütçesi ise 49.988 TL’dır. Uygulanmakta olan 11 projenin toplam maliyeti ise 549.868 TL’dır. Projelerin ödeneği Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce karşılanıyor” dedi.

 

Vali ÇİFTÇİ, 7 proje için Genel Müdürlükten toplam 349.916 TL ödenek aktarımı yapıldığını, diğer 4 proje için ise sosyal yardımlar genel müdürlüğünde onay beklendiğini ifade etti.

 

“Taze Fasülye Yetiştiriciliği Projesi Uygulandı”

 

Gelir getirici geri ödemeli projelerden birisinin de taze fasulye yetiştiriciliği olduğunu belirten Vali ÇİFTÇİ, “Taze fasulye yetiştiriciliği, geliştirme amaçlı olarak uygulanan gelir getirici geri ödemeli projedir. Proje merkeze bağlı Kökenli köyünde uygulanmıştır. Projenin toplam bütçesi 4.421 TL’dir” diye konuştu.

 

“Vakfımızın, gelir getirici projelerin dışında sosyal hizmet projeleri de bulunmaktadır. Vatandaş odaklı yönetişim projesi bütçesi 300 TL’dir ve onay beklemektedir” diyen Vali ÇİFTÇİ, ”Temiz Okullarda Sağlıklı ve Mutlu Yarınlara Projesi, toplam bütçesi 2.081.004 TL’dir, onay beklemektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Öğrenci Yurdu Yapımı Projesi, toplam bütçesi ise 2.698.277 TL ve onay bekliyor” şeklinde konuştu.

 

“Her Köye Bir Ahşap Sera Projesi”

 

Merkez köylerde uygulanması planlanan projeden birisinin de “Her Köye 1 Ahşap Sera Projesi” olduğunu ve Merkeze bağlı 69 köy ile Merkez Saraycık Beldesi’ne bağlı 7 mahalle olmak üzere toplam 76 ailenin projeden faydalandırılacağını kaydeden Vali ÇİFTÇİ, ”Köyde hiçbir gelir elde edemeyen, geçim sıkıntısı çeken fakir ve yardıma muhtaç ailelere yönelik uygulanacak olan bu proje ile hem tarımsal üretimin desteklenmesi hem de geçim sıkıntısı çeken ailelerin gelir elde edecek bir uğraşlarının olması hedeflenmektedir. İşçilik dâhil bir projenin toplam bütçesi 3.456 TL olup, projenin toplam bütçesi 262.656 TL’dir. Şu an proje aşamasındadır. Proje onaylandıktan sonra ödeneği Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nce karşılanacaktır” dedi.

 

“Engelliler İçin ‘Engel Tanımıyoruz’ Projesi Hazırlandı”

 

Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de engelli bireyler toplumun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Son rakamlar, ülkemizde 8,5 milyona yakın engelli vatandaşımız olduğunu göstermektedir. Buda demektir ki; Türkiye’de yaklaşık her 9 kişiden biri kısıtlayıcı engelliliğe sahiptir. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla, Engelli Destek Programı kapsamında vakfımız tarafından ‘Engel Tanımıyoruz’ isimli proje ile Ordu merkez ve merkeze bağlı ilçelerinde katılımıyla gerçekleştirilecek olan Okçuluk Yarışması ve Görme Engelli Futbol müsabakaları düzenlenerek, engellilerin sosyal hayata katılımı, engelsiz bireylerin de engellilerin nasıl yaşadığını daha iyi anlamaları hedeflenmiştir” şeklinde konuştu.

 

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Proje’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulduğunu belirterek, EDES Destek Tutarının 98.820 TL olduğunu, proje onaylandıktan sonra ödeneğin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca karşılanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.