"Yılın Basın Ödülleri"  Dağıtıldı

"Yılın Basın Ödülleri" Dağıtıldı

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğince düzenlenen "Yılın Basın Ödülleri" yarışmasında ödül alan gazetecilere ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Belde Otel Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Vali Ke

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğince düzenlenen "Yılın Basın Ödülleri" yarışmasında ödül alan gazetecilere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

 

 

"Yılın Basın Ödülleri"  Dağıtıldı

 

“Yılın Basın Ödülleri” yarışması ödül töreninin bir konuşma yapan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, “Bugün güzel bir anı hep birlikte paylaşıyoruz. Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin evsahipliğinde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kuruluş imzası atılmış oldu. Hayırlı, uğurlu olsun. Son derece önemli bir adım attığınızı düşünüyorum. Çünkü, basın özgürlüğü bir anlamda demokrasinin temelidir. Yasama, yürütüme ve yargıdan sonra basın çok önemlidir. Ama demokrasi bir özgürlükler rejimidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün en temel aracı, enstrümanı da basındır. Basının özgür olmadığı toplumlarda, demokrasiden söz etmek çok gerçekçi olmaz. Türkiye’nin bu alanda birtakım sıkıntılar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye’de başka bazı sıkıntılar da yaşıyoruz. Yakın zamana kadar basın özgürlüğü çerçevesi içinde şiddet propagandası yapılmaya çalışıldı. Hatta ayrımcılık propagandası yapılmaya çalışıldı. Hatta nefret suçları işleme gayretine basın şemsiyesi altında girildiğini de hepimiz birlikte ve en çok sizler tanık oluyorsunuz. Şu anda bu alanda bazı sıkıntılar varsa, basının asıl fonksiyonuyla bağdaşmayan bu alanların yasalar karşısında çektiği sıkıntılar Türkiye’ye fatura olarak getiriliyor. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Türkiye objektif bir basın özgürlüğü çerçevesinde, basının kendisini objektif biçimde, toplumun sesini objektif biçimde ifade etme çerçevesi içinde geliştiği takdirde, biz bu sıkıntıları mutlaka geride bırakacağız” dedi.

 

Ordu’nun Kongre Merkezi için ideal bir şehir olduğunu söyleyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Hazırladığımız 2023 İl Stratejik Planı’nında, Ordu’nun kongre merkezi olmasına yer verdik. Ordu, İstanbul’dan sonra Kongre Merkezi olabilecek en ideal yerlerden birisidir. Daha geçtiğimiz günlerde Fatsa’da Tapu ve kadastro Teşkilatı’nın 300 kişilik bir hizmet içi eğitim programı yapıldı. Bugün de burada Türkiye’nin her bölgesinden gelen gazetecilerle birlikte bir toplantı gerçekleştiriliyor. Bu toplantılar, 2023 İl Stratejik Planı’nda Ordu’nun bir Kongre Merkezi olması fikrimizin, kararımızın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

 

“Gazeteciler, devletle, kamu yönetimiyle halk arasında köprü vazifesi görüyor” diyen Vali ÇİFTÇİ, “Basının bu köprü vazifesi Ordu’da çok büyümüş ve halkla olan irtibatı çok güzel bir şekilde sağlamışlar. Bu köprüyü genişlettikleri ve ülke geneline yaydıklarından dolayı da teşekkür ediyorum. Ödül alan gazeteci arkadaşlarımızı da kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Ödül töreninde bir konuşma yapan Ordu Milletvekili İdris YILDIZ da, “Demokrasinin özü; yasama, yürütme ve yargıdır. Ama bu üçünün ardından gelen en büyük güç, basındır. Yasamanın, yürütmenin, yargının yaptıklarını takip eden, kamuoyunu bilgilendiren ve kamuoyuna doğru bilgi aktaran en önelmiş güçtür. Bu gücün ne kadar özgür olması, ne kadar çalışkan olması, ürettiğini halka anlatabilmesi çok önemli. İleri demokrasi dediğimiz ülkemizde, maalesef basının bir baskı altında olduğunu, dünya sıralamasındaki yerimizden biliyoruz. 2005 yılında 96. Sırada yer alan basınımız, 2013 yılında 179 ülke arasında 148. Sırada yer almakta. Bu anlamda hep beraber basının arkasında durarak, basının özgürleşmesi konusunda gayret sarf ederek, bu sıralamayı daha ileri sıralara taşımalıyız.

 

Belediye Başkanı Seyit TORUN da yaptığı konuşmada, “Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen bu toplantı 2 gündür devam ediyor ve umarım basın camiamızın çok değerli temsilcileri inşallah ilimizden mutlu ve memnun ayrılırlar. Burada meslek örgütlenmeleri adına önemli bir karar aldılar ama inanıyorum ki bu kararın yanında Ordu’dan ayrılırken de çok mutlu ve güzel bir şekilde ayrılmalarını diliyorum. Basınımızın içinde bulunduğu durum aşikar. Gece-gündüz demeden çalışan arkadaşlarımızın her türlü koşulda yoğun bir emek sarfetmesi ve gerçekten etliye sütliye dokunmadan, kimseyi kırmadan ilkeli gazetecilik yapmanın verdiği sorumlulukla hareket etmesi gerçekten zor. Ama onlar inanıyorum ki kalemlerini ve düşüncelerini yüreklice, yiğitçe ortaya koyacaklar. Ülkemizin gelişmesinde, doğru haber almasında ve aydınlanmasında çok önemli bir yer alacaklar. Ordu’da imzaları atılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Türk basınına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri KOLAYLI da ödül töreninde bir konuşma yaparak, “Hep birlikte adımını attığımız Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurulmasını bugün imzaladık. 5 gazeteciler federasyonu başkanı arkadaşımla birlikte bugün bütün imzalarımızı attık. Böylece Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun ilk imzası Ordu’da atılmış oldu. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Önümüzdeki süreçte çok önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Mesleğimizin çok önemli sorunları var. İkibine yakın gazetenin desteğiyle seçilen Mustafa Arslan Şevket Ersen ve ben Basın İlan Kurumu’nda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Önümüzdeki süreçte yine bu görevimiz devam edecek. Konfederasyonla birlikte bütünleşerek devam edecek. Umuyorum, mesleğimizin bütün sorunlarının çözümünde iktidar nezdinde, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Meclis Başkanıyla, Bakanlarımızla, muhalefetteki siyasi partilerimizle yeni yasaların çıkmasına öncülük edeceğimize inanıyorum. Konfederasyonumuz oluştuktan sonra en kısa sürede Anayasa değişikliği konusunda çalışmalarımızı yapıp, ilgili mercilere ileteceğiz. Mesleğimizle ilgili sorunların aşılması için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

“Yılın Basın Ödülleri” yarışmasını düzenleyen Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan ERİŞEN de ödül töreninde yaptığı konuşmada, “19 Eylül 2012 tarihinde Ordu’da tarihi bir olaya imza attığımızı düşünüyoruz. O tarihte Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin açılışını hep birlikte yapmıştık. Bugün de evsahipliğimizde Türk basın tarihine imza attığımızı düşünüyoruz. 5 Bölgede kuruluşu tamamlanan gazeteciler federasyonu ile Ordu’da tüzüğünün tartışılıp son noktası konulduğu ve kuruluşuna karar verilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu için de evsahipliği yapmak, bu tarihi olaya Ordu’da tanıklık etmiş olmak, söz sahibi olmak bizlere ayrıca onur vermiştir” dedi.

Düzenlenen yarışma hakkında da bilgiler veren ERİŞEN, “Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ödülleri yarışması düzenlemiştik. İlk olmasına rağmen büyük bir katılımın olmasının sevincini yaşıyoruz. Çeşitlli dallarda 50’yi aşkın basın mensubu arkadaşımız 110 eserle bu yarışmaya katıldı. Arkadaşlarımız için zor bir değerlendirme oldu ama ödül alanların aldıkları ödülü fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyorum. Onları bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

ERİŞEN, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ilimizde ağırladığımız sevgili başkanlarımıza katılımları için teşekkür ediyoruz. İnşallah onlara iyi bir evsahipliği yapmışızdır. Bu evsahipliğinde bizlere destek olan sayın valimize, belediye başkanımıza ve sivil toplum örgütlerimize de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından, “Yılın Basın Ödülleri” yarışmasında ödüle layık görülen gazetecilere, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Vali Kenan ÇİFTÇİ ve diğer protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

 

"Yılın Basın Ödülleri" yarışmasında ödüle layık görülen basın mensupları ise şöyle:

 

Yazılı Basın Haberi: Recep Altun(İHA), Ersin Özmen(Olay Gazetesi), Eyüp Elevli(AA),

 

Haber Fotoğrafı Dalında: Eyüp Elevülü (AA), Recep Altun (İHA)

 

Güncel Yazı: Metin Akyürek (Güncel Gazetesi), Coşkun Özbucak (Hayat Gazetesi), Ufuk Ersoy (Hayat Gazetesi)

 

Röportaj: Ufuk Ersoy (Hayat Gazetesi)

 

Araştırma-İnceleme: Birol Öztürk (Olay Gazetesi)

 

Spor Haberi: Serhan Demir (Olay Gazetesi), Eyüp Elevülü (AA), Recep Altun (İHA)

 

Spor Haberi Fotoğrafı: Recep Altun (İHA)

 

Sayfa Tasarımı: Zekiye Gürsoy (Hayat Gazetesi), Nilgün Özkan (Yorum Gazetesi), Şenol Korkmaz (Olay Gazetesi)

 

Televizyon Haberi: Ercan Özdemir (TRT), Gökhan Gül (Altaş TV), Ayşe Altaş (Altaş TV)

 

Haber Programı: Funda Altaş Şimşit (Altaş TV), Şeref Özkan (ORT)

 

Televizyon Programı: Halil Aksu (Altaş TV), Ümit Atabay ( TV 52), Gökhan Gül (Altaş TV)

 

Spor Programı: Ahmet Öztürk (TV 52)

 

Yerel Belgesel: Şeref Özkan (ORT)

 

Görüntü: Hüsamettin Tut (TV 52), Ercan Özdemir (TRT), Emrullah Gemici (Altaş TV)

 

Radyocu: Selçuk Yurdakul (Radyo Frekans),

 

İnternet haberciliği: Metin Akyürek (Ordu Gözlem)

 

Onur Ödülleri: Rüştü Baş (Erol Ataşan Gazetecilik Ödülü), Erol Karaer (Rıza Şimşek Gazetecilik Ödülü), Sadık Alp (Aydın Ateş Gazetecilik Ödülü), Hikmet Pala ve İbrahim Dizman (Sıtkı Çebi Araştırmacılık Ödülü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.