Ordu'da Kayıtlı İşsiz Sayısı 18683

Ordu'da Kayıtlı İşsiz Sayısı 18683

KAYMAK, 1.194 işyerinin 7.075 işgücü talebinden, 4.393’ünün karşılandığını, 2.682 işgücünün ise çeşitli nedenlerden dolayı karşılanamadığını söyledi. açılan 4 adet kursa toplam 42 engelli vatandaşın katıldığını belirtti.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Yönetmelik gereği her 3 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Kasım ayı toplantısı, Vali Kenan ÇİFTÇİ Başkanlığında yapıldı.

 

 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Temmuz ayındaki toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde yürütülen çalışmalar hakkında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK tarafından Vali Kenan ÇİFTÇİ ve kurul üyelerine bilgi verildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, 2013 yılının ilk 9 ayında uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Ordu Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Orman Fidanlık Müdürlüğünce hazırlanan 5 projede, toplam 657 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

İstihdam garantili kurslara ağırlık verdiklerini ifade eden İsa KAYMAK, 2013 yılının ilk 9 ayında 48 adet istihdam garantili İşgücü Yetiştirme Kursları açıldığını belirterek, bu kurslara katılan 1.159 kişiden 346’sının daimi olarak istihdam edildiğini söyledi.

Farklı meslek dallarında 149 İşbaşı Eğitim(Staj) Programları açıldığını belirten İsa KAYMAK, açılan İşbaşı Eğitim Programlarına toplam 356 kişinin katıldığını, bunlardan 61’inin ise istihdam edildiğini ifade etti.

Özürlülerin istihdamına yönelik kursların da açıldığını vurgulayan İsa KAYMAK, bu kapsamda açılan 4 adet kursa toplam 42 engelli vatandaşın katıldığını belirtti.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca, dönem içerisinde 8.273 bireysel görüşme, 1.775 işyeri ziyareti, 73 seminer gerçekleştirildiğini belirten İsa KAYMAK, 1.194 işyerinin 7.075 işgücü talebinden, 4.393’ünün karşılandığını, 2.682 işgücünün ise çeşitli nedenlerden dolayı karşılanamadığını söyledi.

2013 yılının ilk 9 ayında 3.685 kişinin iş kaybı ve işsizlik ödeneğinden faydalanmak üzere kuruma başvuruda bulunduğunu kaydeden İsa KAYMAK, bunların 3.645’ine toplamda 6.134.216 TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Ordu’da işsizliğin azaltılmasına yönelik İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce yürütülen güzel çalışmalar olmasına karşın, kuruma kayıtlı halen 14 bin civarında işsiz kişi olduğunu ve bunların da istihdama kazandırılması gerektiğini söyleyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu’da daha fazla istihdam sağlanması ve işsizliğin azaltılmasına için yapılması gereken çalışmalarla ilgili toplantıya katılanların görüş ve önerilerini dinledi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin, işsizliğin azaltılmasına yönelik görüş ve önerilerini dinleyen Vali ÇİFTÇİ,”Göçü önlemenin çaresi istihdamdan geçmektedir. İstihdamı artıracak uygulamalarda bulunmalıyız. Genç ve dinamik nüfusun Ordu’da kalıp, Ordu ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamalıyız. Organize sanayi bölgelerimiz dolmuş vaziyette. Organize Sanayi Bölgelerimizi genişletmeli ve yeni Organize Sanayi Bölgeleri oluşturmalıyız. İstihdamı ancak bu yolla artırabiliriz. Diğer taraftan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzde görev yapan İş ve Meslek Danışmanları alanda daha iyi çalışma yapmaları gerekir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.