İşkur İşlemleri ve Güncel Teşvikleri”

İşkur İşlemleri ve Güncel Teşvikleri”

Şimdi arkadaşlar işkurumu ne yapıyor ? iş kurumu işsizlik sigortası tabii eskiden neydi? İşçiyle işverenin buluşma görevi vardı. Bunlar değişti artık. Neler var ? işçi teşvikleri var , kadın istihdamı var, genç istihdamı var , meslek edindirme var, işçi

İşkur İşlemleri ve Güncel Teşvikleri”

Ordu Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda saat 14:00 da “İşkur İşlemleri ve Güncel İşkur Teşvikleri” konulu seminer düzenlendi. 

21956Seminere İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ile İş ve Meslek Danışmanları Özge Yüksel, Mümin Ateş, Ümit Gölcük ve meslek mensupları katıldı.

Oda Sekreteri Bahadır Baş :”e-imza dedik e-devlet dedik sonunda e-denetimde geldi MERAK programıyla beraber denetimler elektronik ortamda yapılacak.”

Toplantının açılışında konuşan Oda Sekreteri Bahadır Baş:” İşkur Seminerimze hoş geldiniz. Sizleri Odamız Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Seminer öncesinde bir iki hususu sizlere hatırlatmak istiyorum. Ticaret sicil memurluğunda şuan sadece elektronik ortamda kurulan şirketler ve bu şirketlerin değişiklik işlemleri e-imzayla yapılıyor. Kısa bir zamanda bütün işlemler e imza ile Mersis üzerinden elektroni ortamda yapılacak üyelerimizin ve müşterilerinin e imza müracaatlarını bir an önce yapmaları faydalarına olacaktır.

Son bir husus da ; e-imza dedik e-devlet dedik sonunda e-denetimde geldi MERAK programıyla beraber denetimler elektronik ortamda yapılacak vermiş olduğunuz KDV,Muhtasar Yıllık beyannameler, gelir tabloları ve bilançoları yaklaşık 300 kriter üzerinden merkezi risk analizi ve katmanlaştırma porgramı çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutulacak ve risk analizi yapılacak. Hepinize teşekkür ediyorum. Açılış konuşmalarını yapmak üzere Oda Başkanımız Ertuğrul Yüksel’i kürsüye davet ediyorum.

21958

Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel :” Güçlü olmak bilgili olmak için mutlaka paydaş kurumlarla yan yana olmak lazım.”

Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel: “Sayın İşkur Müdürü, Değerli Meslektaşlarım hepinizi Odamızın Yönetim Kurulu adına sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Değerli arkadaşlar kalite asla tesadüf değildir. Ve bilgide bildiğiniz gibi güçtür. Bu anlamda güçlü olmak bilgili olmak için mutlaka paydaş kurumlarla yan yana olmak lazım . Şimdi bizim mali müşavir olarak muhasebeci olarak işimizin ağırlık noktası iki noktada idi . Birincisi Vergi dairesi yani Maliye Bakanlığı ikincisi Sosyal Güvenlik Bakanlığı idi. Şimdi ne oldu . Bir paydaş kurum daha geldi . Bu kim ? İŞKUR . Bu anlamda böylesi bir toplantıyı düzenledik. Sağolsu zaten çok çalışkan becerikli bir İşkur müdürümüz var. Sürekli kurumunu tanıtıyor .

Şimdi arkadaşlar işkurumu ne yapıyor ?  iş kurumu işsizlik sigortası tabii eskiden neydi? İşçiyle işverenin buluşma görevi vardı.  Bunlar değişti artık. Neler var ? işçi teşvikleri var , kadın istihdamı var, genç istihdamı var , meslek edindirme var, işçi teşvikleri var iş kursları var . Artık 6331  sayılı ş güvenliği iş sağlığıyla alakalı cezaları maalesef işkur kesecek .

İş kurumu ayrıca çok önemli bi görevi daha yerine getiriyor. İşçi işveren uyuşmazlıklarında mahkemeye gidilmiyor artık iş kurumunun aracılığı ile karşılıklı olarak büyük bir kısmı bu kurumda çözülüyor.  Buda çok önemli bir iş diye düşünüyorum. Ben daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü uzman arkadaşlarımız buradalar  hepinize teşekkür ediyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak:”Bize en yakın olan kurumların başında Ordu SMMM Odası geliyor. Başkanımızla görüştük  bir araya gelerek böyle bir toplantının verimli olacağını düşündük.”

İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak : “Çalışma ve İş kurumu il müdürlükleri yeni bir yapıya kavuşturuldu. 665 sayılı kanun hükmünde kararname ile görevlerde bir takım genişleme yapıldı. Ben öncelikle daha dikkat çekmek açısından sunu ifade edeyim hem kısa bir açılış konuşması, hemde buradaki sunumun bir bölümünü özellikle işçi ve işveren uyuşmazlığı bölümünü anlatacağım. Bizde her işsizin bir danışmanı var . Hemde her iş yerinin bir danışmanı var. Yani orduda ne kadar iş yeri varsa bizde onun bir danışmanı var. Kendisine ücretsiz hizmet veren eleman açığını kapatan arkadaşlar ne yaptıklarını birazdan anlatacaklar. Türkiye İş Kurumu son yıllarda oldukça bir değişim gösterdi. Tabii işsizlik fonu ve işsizlik sigortası dediğimiz zorunlu olarak %2 işverenden %1 devletten %1de çalışandan kesilen Mevlalarla oluşan fon türkiyede önemli bir büyüklüğe ulaştı. İşsizlik ödeneği onlardan karşılanıyor, yaptığımız kursların ödenekleri oradan karşılanıyor veya işverenlere verdiğimiz staj programı dediğimiz iş başı eğitim programı ödeneklerinin tümü buradan karşılanıyor. Gerçekten büyük ve düzgün yönetilen bir fon. Gittikçede katlanıyor.

Tabii en önemli paydaşlarımızdan biri olan Mali Müavir ve Muhasebeciler oluşturuyor. Çalıştığımız alan itibari ile. Siz şirketlerin yeri geliyor insan kaynakları biriminin sorumlusu gibi davranıyorsunuz yani ister istemez işveren belki bu konuyla ilgili bilgi sahibi değil, belki yasal mevzuatı bilmiyor  bunu da sizlere yüklüyor. Oradaki iş ve işlemleri sizler onlar adına yapıyorsunuz. Zaman zaman işçi işveren uyuşmazlıklarından yasal temsilci olarak bize muhasebecilerini gönderiyor. Dolayısıyla biz doğrudan doğruya bize en yakın olan SMMM Odası Başkanımızla bir araya gelerek böyle bir toplantının verimli olacağını düşündük. .” Dedi.

 

İŞKUR İl Müdürünün konuşmasından sonra İş ve Meslek Danışmanları;  Özge Yüksel, Mümin Ateş, Ümit Gölcük uygulamaya ilişkin karşılaşılan sorunlar, teşvikler ve fonlar hakkında sunum yaptılar.

Sunumların bitiminde soru cevap bölümü gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu seminer topluluk resmi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.