Yılmaz: Birlikte Yönetelim

Yılmaz: Birlikte Yönetelim

Biliniz ki Ordu ilimizde ya da Orduyla ilgili O gün Türkiye de hangi konu işlenmişse hangi konu üzerinde durulmuşsa biz günün en erken saatinde o yazıya muhtaç oluruz o yazıyı okuruz. Bu açıdan buradaki siz saygıdeğer basın mensuplarımızın ve gazetelerin

 Yılmaz: Birlikte Yönetelim22317

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu ilinde görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Enver Yılmaz yemeğin ardından yaptığı konuşmada, “Ben Belediyeye sabah geldiğimde yaptığım ilk iş Ordu gazetelerini ve internet medyasını takip etmektir. Gazetecilerin sorununu kendi sorunumuz gibi algıladığımızı bilmenizi isterim” dedi.

“HER SABAH GAZETELERİ VE MEDYAYI TAKİP EDERİM”

İftar yemeğinin ardından konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilerin çalışma şartlarını ve içinde bulundukları durumu çok iyi bildiğini söyledi. Yılmaz, “Sizlerin hangi şartlarda çalıştığını, çalışma şartlarınızın ne olduğunu, hakikaten bir emek mücadelesi verdiğinizin farkındayım. Ben Belediyeye sabah geldiğimde yaptığım ilk iş Ordu gazetelerini ve internet medyasını takip etmektir. Gazetecilerin sorununu kendi sorunumuz gibi algıladığımızı bilmenizi isterim” dedi.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü;

“BASINIMIZ İÇİN TÜM GAYRETİ GÖSTERİRİZ”

22318Biliniz ki Ordu ilimizde ya da Orduyla ilgili O gün Türkiye de hangi konu işlenmişse hangi konu üzerinde durulmuşsa biz günün en erken saatinde o yazıya muhtaç oluruz o yazıyı okuruz. Bu açıdan buradaki siz saygıdeğer basın mensuplarımızın ve gazetelerin köşesindeki Orduyla alakalı, Büyükşehirle alakalı, şahsımızla alakalı ya da süreçle alakalı hangi konu varsa biliniz ki biz onu o gün okuruz, yeri geldiğinde müdahale ederiz, yeri geldiğinde o yazıyla ilgili yapılması gereken işlemler varsa takip ederiz. Sizlerin çalışma şartları zorluğunu bilinci içindeyiz. Bu çerçevede de büyükşehir olarak basın mensuplarımıza elimizden geldiğince bütün samimi gayretleri gösterdiğimizin farkında olun lütfen. Zira imkanlarımız ortada.

“SORUNLARINIZI SORUNUZ KABUL EDERİZ”

Sizleri, Büyükşehirin yapmış olduğu hizmetlerin güler yüzü, kamuoyuyla paylaşan yüzü mahiyetinde gördüğümüzü özellikle belirtmek istiyorum. Zira biz çok hizmet yaparız, çok çalışırız. Belki iyi işlerde yapmayız ama bu işlerin iyi olup olmadığını, ya da güzel olup olmadığını ancak kamuoyuyla, Ordu’yla Türkiye’yle iletişim imkanı sizler üzerinizden olur. Bu çerçevede biz basın mensuplarımızı, televizyonlarımızın, internet medyamızın, yazılı görsel… Kısaca basın mensuplarımızın, gazetecilerimizin çalışma ortamları dahil olmak üzere, sosyo-ekonomik imkanları dahil olmak üzere, çalışma alanları dahil olmak üzere, her türlü sorunları kendi sorunumuz gibi algıladığımızdan lütfen emin olunuz.

“ORDU ARTIK EN ÜST SEVİYEDE YATIRIM ALIYOR”

Sizlerle beraber Ordunun parlayan bir vizyon şehir olması konusunda gayret göstereceğimizi bilinci içindeyiz. Bu çerçevede de değerli basın mensuplarımız özellikle Orduda ki bu ilk dört aylık sürece ilişkin yapmış olduğumuz hizmetle, atmış olduğumuz adımla, diğer illerle, özellikle diğer Büyükşehirlerle kıyaslandığında, hala açılmayan kapıların olduğunu, diğer Büyükşehirlerde sizlerin takip içinde olduğunu biliyorum. Şunu söylemeye çalışıyorum biz Ordu da artık kabuğu kırılan, artık hükümet yatırımlarının iktidarla paralel en üst seviyede geldiği bir il olarak algılanmasını, şehir içinde de iktidar muhalefet ayrımı olmaksızın bütün sivil toplum örgütleri ile paralel, şehrin ortak sorunlarına ilişkin aynı payda da buluşabilme iradesini göstereceğimizi söylüyorum. İlk günkü taahhüdümüz de buydu. ‘Bu şehri sizlerle beraber yönetelim’  sloganıyla çıkmıştık yola…

“BAŞBAKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI”

Bu çerçevede de sizlerin fikirleri, sizlerin görüşleri doğrultusunda sivil toplum örgütlerimizi de yanımıza alarak bir Ordu kültürü, bir Ordu ruhu, bir Ordu şuuru oluşturma konusunda ciddi gayretler içinde olduğumuzu lütfen biliniz. Özellikle en son Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı adayımızın Orduya gelişiyle birlikte konuştuğumuz beş tane ana konunun, şehir insanını en yakından ilgilendiren konular olduğunu, bu konularla ilgili de Başbakanımızın anında talimat vermek suretiyle şehir insanının bu talebine kayıtsız kalmadığını görmüştük. Bu çerçevede şunu söylüyorum. Bizler Büyükşehir olarak artık geri kalmış yerel hizmetler konusunda, bazı yatırımlarda geri kalmış Orduyu , Büyükşehirle birlikte, yani otuz mart tarihiyle birlikte Türkiye de parmakla gösterilen vizyon bir büyükşehir yapma konusunda çalışacağız, bu yolda da gayretliyiz. İrademiz bu anlamda en güçlü iradelerden bir tanesi.

“İÇ DİNAMİKLERİ DEVREYE SOKMALIYIZ”

Zira Türkiye Belediyeler Birliğinin başkan vekili ve yönetiminde olan bir Belediye Başkanı olarak şunu söylüyorum; Diğer illerdeki yapılanmaları, Büyükşehir olan illerdeki bizimle kıyaslandığındaki farkı rahat bir şekilde görebiliyoruz. Ordu bu anlamda zorlu bir il. Ordu Ankara ve İstanbul’la kıyaslanmayacak kadar bazı teknolojilerin, bazı insan kaynaklarının gelmesinde zorlandığımız bir il. Bunun için şehrin kendi iç dinamiklerini devreye sokma mecburiyetimiz vardı. Bizde tam tersine şişirmeden kadromuzu küçültmek suretiyle ki 1815 personelimizin 400 tanesini havuza atmak suretiyle ilk hamlemizi yaptık. İkinci hamlemizde hemen peşinden gelmek suretiyle OSKİ de ve genel sekreterlik bünyesinde her birisinde 18 tane Daire Başkanlığı toplamda 36 daire başkanlığı varken biz bunu sınırlı bir sayıda tuttuk. Zira her bir Daire Başkanlığı 37 personel demekti. Ordu seçim dönemindeki gibi birilerinin iş ve istihdam kapısı değil iş ve istihdama imkan sağlayacak bir organizatör, bir organizasyon kapısı olmalı demiştik. Ona yönelikte önümüzdeki günlerde Orduya yönelik, Büyükşehir olarak önemli yatırımların, yabancı yatırımların teşvikle beraber Orduya gelme müjdesini de inşallah sizlerle paylaşacağız.

“PROJEKSİYON VE PROJELERİMİZ VAR”

Biz gelir gelmez yol ihalemize çıktık, ama yol ihalemiz mevzuattan dolayı ancak Ağustosun yirmi beşinde gerçekleşebilecek. Dolayısıyla yola ilişkin, suya ilişkin, asgari hizmetlere ilişkin ve ihaleyle gerçekleşen olaylar konusunda mevzuat bizi biraz yavaşlatmaya mecbur etti. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ne yaptığını bilen, birinci yıl, ikinci yıl ve beşinci yıla kadar projeksiyonlarını ve projelerini yatırmış, her gün halkının içinde olan özellikle Ramazanla birlikte sokak iftarlarımızla, şu aşamaya kadar yaklaşık elli bin Ordulu hemşerilerimize vermiş olduğumuz açık iftarlarla birlikte hemşerilerimizin yaz mevsiminde daha iyi kaynaşmasını, ilçelerimizin daha iyi kaynaşmasını, basın mensuplarımız ve televizyonlarımız vasıtasıyla da Ordu da yapmış olduğumuz bu faaliyetleri tüm Orduya, tüm Türkiye ye duyurulmasını sağladık. Bunu daha da geliştireceğiz.

“BAYRAMIN İLK GÜNÜ SAAT 14’DE…”

Her ay bir kültürel etkinlik yapmak suretiyle, her ay bir sanat faaliyeti yapmak suretiyle, özellikle de gururumuz olan Ordu Büyükşehir Belediyesinin tiyatrosunda restorasyon yapacağız. Burada yeni bir ekiple, yenilenen ekip ve güçlendirilen bir ekiplerle birlikte, tiyatronun kalbi olan Ordumuzda, kültür ve sanat faaliyetlerinin merkezi yapmak konusunda irademiz tamdır. Bu bayramda inşallah, aynen Ramazan etkinliklerimizdeki gibi yeni bir kent bayramlaşması profili gerçekleştirmek istiyoruz. Yine Ayışığı düğün salonumuzda, bütün ilçelerimizin katılımıyla, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği bir kent bayramlaşması gerçekleştireceğiz. Saat on dört itibarıyla. Oraya da bütün hemşerilerimizin katılımını özellikle bekliyorum.

Başkan Enver Yılmaz, iftar yemeğinin ardından tüm masaları gezerek gazetecilerle bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.