NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR ?

NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR ?

O zaman adliye kapılarında çoğunun ellerinde Kuran gözü yaşlı insanlar neden bekliyor. Ya da çocuklar neden bayrama babasız giriyor.? NEDE ANLAŞAMIYOR? NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR?

NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR ?gunaydin.jpg
 
Kara Ali
 
Şunu baştan belirtmek isterim ki, herkese adalet olsun.
Hele de şu bayram gününde hiçbir çocuk babasından ayrı kalmasın.
 
Bunlar temennilerimiz. Gelelim diğer hususlara.
 
Az buçuk gündemi takip etmeye çalışan sıradan bir vatandaş olarak gerçekten son yıllarda-günlerde olanları kafam hiç mi hiç almıyor. Gerçi fazla da zorlamamaya gayret ediyorum ama sadece şu hususları çok merak ediyorum.
 
1-Bu gün paralel olarak adlandırılan yapı, merkeziyetçi Türkiye Cumhuriyeti’nin adem-i merkeziyetçi (yerinden yönetim) bir yönetime kavuşmasına taraftardır. Bugüne kadar ortaya sürdükleri fikirlerinden bu açıkça görülüyor. Ya mevcut iktidar. Onlar da her defasında adem-i merkeziyetçiliği savunuyorlar. Burada mutabıklar.
 
2-Anayasa’nın 66. maddesinde yer bulan Türklük tanımına her ikisi de karşı. Hatta CHP içinden B: Toprak gibi bazı milletvekilleri bile… Yani Türkiyeliler. Burada da mutabıklar.
 
3-Sözde Ermeni soykırım iddiaları konusunda bile mutabıklar. Mesela bu konuda hükümet tarafından bu yıl yapılan açıklama, paralel olarak adlandırılan yapının yayın organlarında olumlu karşılanmıştır. 
 
4- Paralel olarak adlandırılan yapı kendilerine yapılan operasyonu İran kaynaklı olarak göstermektedir. Madem böyleyse hükümet Suriye konusunda İran’la paralel hareket edebilirdi. Aksine bu konuda tamamen zıt düşülmüştür. Yani sonuç olarak bu konuda da aslında pek farkları yok.
 
5-Sadece Kürt açılımı değil diğer açılımlar konusunda da mutabıklardır.
Mesela Akdamar Kilisesi’nin, Sümela Manastırı’nın v.s faaliyete geçirilmesi konusunda mütabıktılar hala da mütabık görünüyorlar.
Hatta Cumhuriyet’in ortaya koyduğu en önemli kurumlardan Türk Ortadoks Patrikhanesi’nin zayıflatılması veya lağv edilmesine taraftarlardır.
Bunun yerine Rum Ortadoks Patrikhanesi ile ilişkilerin güçlendirilmesi gerek hükümet gerek paralel olarak adlandırılan yapıca önemli görülmektedir.
 
6-Serbest piyasacıdırlar.
Yani ekonomik konuda da liberaldirler.
Bu konuda da farkları yok.
Sanırım sadece bunlar bile yeterli. 
 
O zaman adliye kapılarında çoğunun ellerinde Kuran gözü yaşlı insanlar neden bekliyor. Ya da çocuklar neden bayrama babasız giriyor.?
 
NEDE ANLAŞAMIYOR?
NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.