Büyükşehirin Almancıları Döndü

Büyükşehirin Almancıları Döndü

Yurt dışı dönüşü Almanya programının çok faydalı geçtiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Civelek, “Almanya’nın uzun yıllardır uyguladığı sistemleri; yapım, işletim ve finansman konusundaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı yakaladık. Bu program bi

Büyükşehirin Almancıları Döndü

22353

Ordu Büyükşehir Belediyesi heyeti, “Entegre Katı Atık Yönetim Projesi”ne Teknik destek sağlamak amacıyla (Lot 2) gittiği Almanya Ziyareti programını tamamlayarak Ordu’ya döndü.

8 BELEDİYE BİRLİĞİ İLE ORDU HEYETİ GİTTİ

Cokab, Viranşehir, Siverek, Akdeniz, Hakkari, Elbistan ve Silvan Belediyelerinin bulunduğu 8 Belediye Birliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı heyet Almanya’nın Saksonya Eyaletindeki katı atık berteraf tesisleri ve düzenli depolama sahalarını yerinde inceledi.

22354

TESİSLERİN TAMAMI İNCELENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi heyetinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Bülent CİVELEK, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Selahittin AYDIN,  Atık Yönetimi ve Kontrol Şube Müdürü Aydın DEMİREL, Çevre Koruma ve Ruhsat Şube Müdürü Nuri KUZU toplam dört gün süren temas ve incelemelerde; ilk gün C.A.R.E Biogas GmbH, Kompost, kuru fermentasyon tesisi ve Hochhalde Schkopau düzenli depolama alanını inceledi. İkinci gün de ise Saksonya Eyaleti Atık Yönetimi Birliği ile toplantı yapan heyet, daha sonra birlik tarafından işletilen Mekanik-Biyolojik Arıtma Tesisi ve düzenli depolama tesisini yetkililerle birlikte ziyaret etti.

Son iki gün programında da Saksonya Eyaleti Atık Yönetimi Birliği ile birlikte toplama ve aktarma istasyonu, ulaşım hizmetleri ve rehabilite edilmiş vahşi depolama sahasını gezen heyet, son olarak ta Saksonya Eyaleti, Çevre ve Ziraat Bakanlığı yetkilileri ile Bakanlık binasında yapılan toplantıya katıldı. Bu toplantıda Saksonya eyaletindeki mevcut katı atık durumu ve atık yönetim sistemindeki mevzuatları ve gelişmeler değerlendirildi.22355

BÜLENT CİVELEK; “BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR TECRÜBE OLDU”

Yurt dışı dönüşü Almanya programının çok faydalı geçtiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, “Almanya’nın uzun yıllardır uyguladığı sistemleri; yapım, işletim ve finansman konusundaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı yakaladık. Bu program bizim için önemli bir tecrübe oldu. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra hayata geçireceğimiz yatırımlar için Almanya ziyareti bize ışık olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum