Vali Ünyede idi...

Vali Ünyede idi...

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ilçeleri yakından tanımak, yapılmakta olan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Ünye ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Ünyede idi...

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ilçeleri yakından tanımak, yapılmakta olan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Ünye ilçesinde incelemelerde bulundu.
 
İlk ziyaretini Ünye Çimento A.Ş’ye yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ünye Çimento A.Ş önünde Ünye Kaymakam Mustafa DEMİR, Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan MEMİŞ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur TOPARLAK, Ünye Çimento A.Ş Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ tarafından karşılandı. Ziyarette Garnizon komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK’ta hazır bulundu.
 
Vali irfan BALKANLIOĞLU, 28 Mayıs1969 tarihinde Ünye ilçesinde kurulan ve Türkiye Çimento Sanayii T.A.Ş. ve Ordu Yardımlaşma Kurumu(OYAK)’nun % 40, gerçek kişilerin % 20 paya sahip olarak oluşturduğu ortaklıkla faaliyetlerine başlayan, ilk çimento üretimini 27 Mayıs 1974 tarihinde gerçekleştiren Ünye Çimento A.Ş ile ilgili Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ’dan bilgi aldı.
 
Ünye Çimento Fabrikasının Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip çimento fabrikalarından birisi olduğunu belirten Yıldıray YILDIZ, “Kurulduğunda kapasitesi 600.000 ton olan fabrikamız, kuruluşundan itibaren muhtelif tarihlerde yaptığı kapasite artırımı, iyileşme ve modernizasyon çalışmalarıyla bugün 1,5 milyon ton yarı mamul klinker ve 2,6 milyon ton çimento üretim kapasitesine ulaşmıştır. Ünye çimento bünyesinde 500’e yakın kişi doğrudan veya dolaylı olarak istihdam edilmektedir” dedi.
 
Ünye Çimento A.Ş Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ, Satış noktalarını Merkez Tesis, Rize Çayeli Terminali ve Romanya Terminali olmak üzere 3 noktadan yaptıklarını belirterek, “Hazır Beton Tesisleri, 2004 yılında Şirket ortaklığı olan OYAK Beton A.Ş.'ye ayni sermaye olarak devredilmiştir. Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisseleri 11 Mayıs 1990 tarihinden itibaren UNYEC sembolü ile İMKB'de işlem görmektedir. Şirket 2007 yılı Ordu ili Kurumlar Vergisi rekortmeni ve 2007 yılı için Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında en çok kar eden 30. şirket olmuştur. 2007-2008 yılları arasında Türkiye’de en çok Kurumlar Vergisi ödeyen ilk 100 şirket arasında yer almaktadır” diye konuştu.
Çimento hammaddesinin Türkiye’nin her yerinde bol miktarda bulunduğuna dikkat çeken YIDIZ, 73 milyon ton çimento üretimi ile Türkiye’nin Avrupa’nın birinci çimento üreticisi durumunda olduğunu söyledi.
Ünye Çimento’nun üretim kalitesi, insan ve çevre duyarlılığı, iş güvenliği alanlarındaki çalışmalarıyla marka bilinirliliğinin çok yüksek olduğunu ifade eden YILDIZ, 3 milyon TL’lık yatırımla katı atık yakma tesisi kurduklarını, bu tesiste Ordu’daki çöplerin % 50’sinin yakılarak imha edilebileceğini kaydetti.
 
Ünye Çimento A.Ş Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ’a verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Sağladığınız 500 kişilik istihdam ile ekonomiye büyük katkı sağlıyor, ülkeye döviz kazandırıyorsunuz. Çevreye karşı da duyarlı bir tesis olduğunuz için sizleri kutluyorum” dedi.
Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ünye Çimento Fabrikasındaki incelemelerinin ardından Ünye Kaymakamlığına geçti.
 
Ünye Kaymakamlığı önünde Kaymakam Mustafa DEMİR, Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan COŞKUN, İlçe Emniyet Amiri Ömer AKAR ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali BALKANLIOĞLU, Kaymakam Mustafa DEMİR’den ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili brifing aldı. 
 
İlçenin tarihi, coğrafi konumu, nüfus ve idari yapısı, sosyal yaşantısı, eğitim, sağlık, tarım, kültür ve turizm, sanayi, güvenlik, sosyal hizmetler, spor konularında bilgilendirmede bulunan Kaymakam Mustafa DEMİR, ilçenin ihtiyaçlarıyla ilgili de Vali BALKANLIOĞLU’nu bilgi verdi. 
Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR’in verdiği brifingi dikkatle dinleyen Vali BALKANLIOĞLU, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde daha fazla kurs açılmasını ve bu kurslara daha çok sayıda insanların katılımlarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. 
 
Ünye Kaymakamlığının ardında Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR’ı makamında ziyaret eden Vali BALKANLIOĞLU, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR’u da ziyaret eden Vali BALKANLIOĞLU, kurum çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Ünye Küçük Sanayi Sitesinin yeterli olmadığını dile getiren Durmuş ZOR, Ünye Küçük Sanayi Sitesinin yeniden modernize edilmesi ve Ünye Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce kamulaştırma işlemlerinin halledilerek, çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. 
 
Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ünye ilçesindeki temas ve incelemelerinin ardından Çaybaşı
          
 
ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.