"Yeşil Yol"a Bu Yıl 47 Milyon Ödenek

"Yeşil Yol"a Bu Yıl 47 Milyon Ödenek

2013 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından DOKAP İdaresi ve 8 İl Valiliğiyle Mayıs 2013’te protokoller imzalanarak, her ile 5 milyon TL olmak üzere 8 ile toplam 40 milyon TL ödenek gönderildi. Bu ödenek ile ‘Yeşil Yol’ kapsamında 310 km. yol yapım ve yeni

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, burada DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf MENGİ, Teknik Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal BİLGİN ve DOKAP çalışanları tarafından karşılandı.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, DOKAP’ın çalışmaları hakkında Vali BALKANLIOĞLU’na bilgi verdi.

DOKAP tarafından Karadeniz Bölgesi’nin Turim Master Planı hazırlandığını belirten Ekrem YÜCE, ”Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı başta 2014-2018 yıları arasını kapsayacak olan DOKAP Eylem Planı olmak üzere, bölge kalkınmasına olanak sağlayacak bir çok proje üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Resmi kabul aşamasında olan DOKAP Eylem Planı kapsamında 5 ana eksen, 20 alt eksen ve 134 ana eylem adımı tasarlandı. DOKAP Eylem Planının uygulamaya konmasıyla bölgenin kalkınmasında önemli bir mesafenin kat edilmesi hedeflerimiz arasında. Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli potansiyellerinden birisi de sahip olduğu doğal güzellikleridir. Bu doğrultuda geliştirilecek olan turizm stratejileri gerek bölgesel, gerekse de ulusal kalkınma çabalarına önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. Günümüze kadar DOKAP Bölgesi için 4 ayrı müellif tarafından hazırlanan Turizm Master Planları incelemeye alınmış, bu incelemenin sonucunda DOKAP Bölgesinin tamamını kapsayacak bir Turizm Master Planının tasarlanması gerektiği sonucuna varılarak, bütün bölgeyi kapsayan DOKAP Turizm Master Planı çalışması tamamlandı” dedi.

Orta ve Doğu Karadeniz’i bir birine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi ile ilgilide detaylı bilgi veren YÜCE, ”Yeşil Yol Projesi, Turizm Master Planı çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini üst kottan birbirine bağlayan, başlangıcı Samsun ili bitişi Artvin Sarp sınır kapısı olan yolu ifade ediyor. ‘Yeşil Yolculuk Koridoru’ yereldeki adıyla ‘Yeşil Yol’un, koruma-kullanma dengesi kapsamında bölgenin doğal yapısını koruma koşulu ile yaklaşık 2.567 km uzunluğunda olması planlandı. 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından DOKAP İdaresi ve 8 İl Valiliğiyle Mayıs 2013’te protokoller imzalanarak, her ile 5 milyon TL olmak üzere 8 ile toplam 40 milyon TL ödenek gönderildi. Bu ödenek ile ‘Yeşil Yol’ kapsamında 310 km. yol yapım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirilirken, 2014 yılında öngörülen 47 milyon TL ödenek, belirlenen usul ve esaslara göre illere gönderilmeye devam etmekte” diye konuştu.

“Bunun yanında Ordu Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen DOKAP Bölgesi Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi ile Bölge dinamiklerinin faaliyete geçirilmesi, ekonomiye kazandırılması ve fındık, çay gibi ürünlerin yanında ek gelir sağlaması projenin konusunu oluşturmaktadır” diyen YÜCE, bu suretle pilot bölge olarak seçilen Ordu ilinde bu güne kadar, Altınordu, Perşembe, Fatsa, Ulubey ilçelerinden 80, Akkuş ilçesinde ise 175 olmak üzere toplam 255 üreticinin serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapmak üzere başvuruda bulunduğunu, bugün için 30 adet işletmede kümes yapım işinin tamamlanarak, bunlardan 15 adetinin üretime başladığını kaydetti.

DOKAP’ın “DOKAP Bölgesi Arı ve Arı Ürünleri Faaliyetlerinin Geliştirilmesi” projesini de yürüttüğünü belirten DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, bu proje ile arıcılara, ana arı üretimi, arı sütü, arızehri, polen ve propolis olmak üzere 5 konuda demonstratif uygulamaları da içeren eğitim desteği verileceğini sözlerine ekleyerek, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresinin, Bölgenin kalkınmasında lokomotif bir görev üstlendiğini ve önemli bir kurum olduğunu söyleyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, yürütülen projelere daima destek vereceklerini belirterek, DOKAP idaresiyle çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE’ye verdiği bilgilerden dolayı teşekkü ederek, çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Ziyaretin sonunda DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, Vali BALKANLIOĞLU’na DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bütün birimlerini gezdirerek bilgi verdi. 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.