Ordu Mali Müşavirler Odasında LUCA E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV Bilgilend

Ordu Mali Müşavirler Odasında LUCA E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV Bilgilend

Ordu Mali Müşavirler Odasında LUCA E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV Bilgilendirme Toplantısı 10 Aralık Çarşamba Günü Saat 13.00 ‘da Oda Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Merkez ve İlçelerdeki Meslek Mensupları ile Luca Bölge Satış Sorumlusu


LUCA E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ.

22461

Ordu Mali Müşavirler Odasında LUCA E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV Bilgilendirme Toplantısı 10 Aralık Çarşamba Günü Saat 13.00 ‘da Oda Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Ordu Merkez ve İlçelerdeki Meslek Mensupları ile Luca Bölge Satış Sorumlusu Serpil Akgün ve Luca Eğitim Destek Uzman Alper Atak Katıldı.

Toplantı açılış konuşmasında Oda Sekreteri Bahadır Baş; “Luca Türkiye’de çok önemli bir projeye imza attı başarıyla devam ediyor”.Dedi. Gündeme dair bilgiler aktaran Bahadır Baş;“ üretim faaliyetine başladıkları tarihten itibaren iki ay içinde sanayi siciline kayıt ettirilmeyen sanayi işletmeleri için uygulanacak idari para cezasının 31.12.2014 tarihine kadar uygulanmaması konusunda 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa Geçici 2.Madde eklenmiştir. İşletme faaliyet tespit sonucunda sanayi siciline kaydı uygun olduğu belirlenen işletmelerin söz konusu aftan yararlanabilmelerinin sağlanması bakımından, çeşitli duyuru yöntemleri (yazı, faks, mail, web sayfalarında ilan, diğer kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla v.s.) kullanılarak işletmelerin bilgilendirilmesi ve bunların sanayi sicil kayıtlarının 25/10/2014 tarihli ve 29156 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sanayi Sicil Tebliği SGM 2014/11 kapsamında yapılmıştır.. Bir diğer konuda oda internet sitesine SMMM VE YMM'LERİN VERGİ İNCELEMELERİNDEKİ SORUMLULUKLARI HAKKKINDA YÖNERGE TASLAĞINA yer verdik. Sizlerde bu yönerge hakkındaki görüşlerinizi bizlere bildirirseniz bizlerde üst birliğimize ileteceğiz dedi..

22462

Açış Konuşmasında Ertuğrul Yüksel; “ Ben Luca programının destekçisiyim bir gün herkes mutlaka Luca programını kullanacaktır. Türmob/Tesmer 2000 yılından itibaren meslektaşlarımızın en önemli sorunu olan paket program konusu ile ilgili yatırım yaparak camiamıza büyük bir katkı sağlamıştır. Luca muhasebe programı Avrupa’da ödül alan bir programdır. Mesleğin dününü biliyoruz, bugününü de bileceğiz. Dün elle kayıt tutarken bugün elektronik ortamda kayıt tutuyoruz. Artık kaliteli ekonomiye yararlı ürünler üreteceğiz. Kendimizi kayıt tutmanın dışına götürmemiz gerekmektedir”. Dedi. 

 

Luca Bölge Sorumlusu Serpil Akgün; E-DEFTER, E-FATURA, E-ARŞİV konuları hakkında bilgi verdi. Daha sonra Luca programının e-defter, e-fatura-e-arşiv uygulamalarının Luca Net ve Luca Koza ürünlerine yansımalarını anlattı. Luca programındaki güncellemeler ve yenilikler farklı işbirliği modellerinden de bahseden Serpil Akgün. Yeni nesil akıllı yazarkasa pos cihazlarından VERA Firması ile yapılan çalışma sonucunda VERA Perakende Satış Fişi ve Z Raporlarının Kare Kod Okutularak otomatik muhasebeleştirildiğinin bilgisini verdi.

 

Luca Eğitim Destek Uzmanı Alper Atak; Luca MMP, Luca Net ve Luca Koza Programlarının uygulamalarına bilgi verdi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.