8 Hasta 41 Hastaya Hayat Oldu

8 Hasta 41 Hastaya Hayat Oldu

2009 yılından itibaren Ordu Devlet Hastanesinde toplam 16 beyin ölümü bildirimi yapılarak ikna edilen 8 aile organ bağışında bulundu. 8 bağışçıdan alınan organlar yurdun çeşitli illerinde organ nakli bekleyen 41 hastaya umut oldu. Aile ikna oranında Türki

8 Hasta 41 Hastaya Hayat Olduordudevlethastanesi.jpg

9 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da Organ ve Doku Bağış Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, Organ Doku Bağışı konusunda göstermiş oldukları başarıdan dolayı Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından bir plaketle ödüllendirilen Ordu Devlet Hastanesine bir ödül de Genel Sekreter KÜÇÜKOĞLU’dan geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ’ın da katıldığı törende, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU Ordu Devlet Hastanesine bu başarıyı getiren yönetici ve çalışanlara teşekkür belgesi takdim etti.

Belge takdim töreninde Ordu Devlet Hastanesi adına Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. İsfendiyar KARAMUSTAFA, Ordu Devlet Hastanesi Doku Organ Nakil Koordinatörü Dr. Selçuk YÜCESAN ve Dr. Samet ERSOY, yoğun bakım üniteleri ile ameliyathane sorumlu hemşireleri teşekkür belgelerini Başkan TEKİNTAŞ ve Genel Sekreter KÜÇÜKOĞLU’nun elinden aldı. 

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İnanıyoruz ki işini planlı koordineli ve hedeflediği noktaya götürecek herkes er ya da geç mutlaka bir başarı elde ediyor. Organ bağışı bundan 15 yıl öncesine baktığımızda anlatılması dahi zor olan bir işti. Ama günümüzde öyle değil, bir netice alındığını ve yeni bir hayatla buluşulduğunu hissedince daha başarılı bir süreç ilerliyor. Ordumuzun da bu konuda ikinci olması güzel bir durum. Ben bu konuda görevli arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.“

Genel Sekreter KÜÇÜKOĞLU ise konuşmasında; “Öncelikle Ordu Devlet Hastanesinde böyle bir başarının kazandırılmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Burada sizlerin huzurunda bir kez daha tüm vatandaşlarımızı organ nakli bekleyen insanlarımıza bir hayat bağışlamaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bırakacağımız en güzel miraslardan biri de hayatta iken yapacağımız organ bağışlarıdır” dedi.

2014 yılında Türkiye’de sadece donör çıkarabilme kabiliyet ve donanımına sahip 222 hastane arasında Ordu Devlet Hastanesi 2. sırada yer aldı.

Yine 2009 yılından itibaren Ordu Devlet Hastanesinde toplam 16 beyin ölümü bildirimi yapılarak ikna edilen 8 aile organ bağışında bulundu. 8 bağışçıdan alınan organlar yurdun çeşitli illerinde organ nakli bekleyen 41 hastaya umut oldu. Aile ikna oranında Türkiye ortalaması %22 iken, bu oran Ordu Devlet Hastanesinde %50 olarak gerçekleşti.

Ordu Devlet Hastanesi 2014 yılında sağlıklı insanlardan alınan organ bağışlarıyla Türkiye genelinde 1046 kurum arasında 77. sırada yer aldı.

Ayrıca Türkiye’de organ nakli yapabilen 94 hastaneden en fazla 9 donör çıkarılabilmişken, bu rakam Ordu Devlet Hastanesi’nde 8 donör olarak bildirildi. Ordu Devlet Hastanesi bu sayıyla 8 donör çıkaran üç hastane ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.