ODÜ Ve OTSO Birlikte Eğitim

ODÜ Ve OTSO Birlikte Eğitim

Proje kapsamında düzenlenecek olan eğitimlerden Endüstri Meslek Lisesi mezunu teknisyenler, önlisans mezunu makine teknikerleri, lisans mezunu mühendis ve teknik öğretmenlerden oluşan toplamda 45 kişinin yararlanacağı belirtildi.

ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun yürütücü ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı olduğu “Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen bilgilendirme sunumunun ardından ilk dersler başladı.

ODÜ Ve OTSO Birlikte Eğitim

Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN’ün ev sahipliğinde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'in proje ortaklığında gerçekleşen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İsmail Hakkı Üçer, Teknik Bilimler MYO'nun akademik, idari personelleri ve proje ekibi ile Ordu, Giresun ve Samsun illerinde faaliyet gösteren Makine İmalatçıları ve bu işletmelerde çalışan teknik personeller katıldı.22572

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 12 aylık bir dönemde Ordu, Giresun ve Samsun illerinde yürütülecek olan projenin bilgilendirme sunumunun ardından katılımcılar sınıftaki yerlerini alarak ilk eğitimlerine başladılar. Eğitimlerin ilk dersini ise Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN verdi.


Proje kapsamında düzenlenecek olan eğitimlerden Endüstri Meslek Lisesi mezunu teknisyenler, önlisans mezunu makine teknikerleri, lisans mezunu mühendis ve teknik öğretmenlerden oluşan toplamda 45 kişinin yararlanacağı belirtildi.

Eğitimler; Teknik Resim ve Temel Malzeme Bilgisi, Temel Bilgisayar ve Solidworks, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, CNC Programlama ve Uygulamaları olmak üzere 4 farklı ders başlığı altında, toplamda 45 saat olarak uygulanacaktır. 3 farklı seviyeden oluşan eğitimler, 12 Ocak 2015 - 26 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

22573Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN, proje sayesinde makine imalatının her kademesinde çalışan bireylerin, mevcut bilgilerini teknolojiye ayak uyduracak şekilde en güncel gelişmelerle yenileme imkânına kavuşacağını, yoğun rekabet koşullarının geçerli olduğu piyasada meslekleriyle ilgili pozitif bir avantaj sağlayabileceği konuma geleceklerini belirtti. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. AKGÜN, hayat boyu öğrenme felsefesinden yola çıkarak mesleki eğitimin iş hayatında sürekli ve güncel olmasının da bu tür projeler sayesinde gerçekleşeceğini dile getird.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.