Büyükşehirden Orduspor Bilgilendirmesi

Büyükşehirden Orduspor Bilgilendirmesi

Söz konusu ecri-misil ihbarnamesinin Durugöl’de bulunan kulüp binası ile hiçbir ilgisi olmadığı, yukarıda belirtilen otoparkın kira bedelinin ödenmesiyle ilgili olduğu hususunu kamuoyu ile paylaşırken, Orduspor kulübünden yapılan bu yanlış açıklamanın düz

Konu Orduspor Kulüp Binası Değil, Otopark Kirasıdır…

Büyükşehirden Orduspor Bilgilendirmesi

Orduspor Kulübünce resmi internet sayfasında 25 Mart 2015 tarihinde “Zorunlu Açıklama” başlığı ile yapılan açıklamada “24.03.2015 tarihinde kulübümüze Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından ecri-misil ihbarnamesi gönderilmiştir. Bu ihbarnamede Orduspor Kulübü Derneği’nin şuanda ikamet ettiği ve tüm faaliyetlerini sürdürdüğü Orduspor Kulübü Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri’nde işgalci konumunda bulunduğu gerekçesi ile 29 günlük işgal bedeli olarak KDV dahil toplam 23.049,56 TL’nin ecri-misil, yani işgal bedeli olarak ödenmesi istenmiştir” ifadelerine yer verilerek yanlış bilgilendirme yapılmıştır.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Orduspor Kulübüne gönderilen bahse konu Ecri-misil İhbarnamesi, Orduspor Kulübünün faaliyetlerini sürdürdüğü “Orduspor Kulübü Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri” değil, Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi, Lise Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı içerisinde bulunan 322 ada, 2-3 parselde kayıtlı 4750 m2 otopark olarak kullanılan taşınmazın; Ordu Büyükşehir Encümeninin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinin (r) bendinin 7. Fıkrası  gereği, Belediyemiz taşınmazını işgal eden Orduspor Kulübü Derneği adına, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75. Maddesi hükümlerine göre yıllık kira bedeli üzerinden tespit edilen 28.12.2014 – 27.01.2015 tarihleri arası günlük (KDV Hariç) 19.533.53 TL. tutarında ecri-misil uygulanmasına dair kararıdır.

Özetle; Orduspor Ordumuzun markası olan ve her zaman destek verdiğimiz bir spor kulübümüzdür.  Söz konusu ecri-misil ihbarnamesinin Durugöl’de bulunan kulüp binası ile hiçbir ilgisi olmadığı, yukarıda belirtilen otoparkın kira bedelinin ödenmesiyle ilgili olduğu hususunu kamuoyu ile paylaşırken, Orduspor kulübünden yapılan bu yanlış açıklamanın düzeltilmesi gerekliliği de hasıl olmuştur.

Ayrıca; Ordu’nun Büyükşehir Belediyesi olması münasebetiyle Durugöl tesislerindeki Orduspor Kulüp binasının Devir Tasviye Paylaşım Komisyonu tarafından İl Özel İdaresine olan 25 yıllık tahsisi Hazine’ye devredilmiştir. 30 Mart 2014 tarihi itibarı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.