“Türkiye deprem riskinden uzak”

“Türkiye deprem riskinden uzak”

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Yunanistan ve Türkiye'nin en azından yaz aylarında deprem riskinden uzaklaştığını ileri sürdü.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, İtalya'daki Etna Yanardağı'nın püskürmesi ile Yunanistan ve Türkiye'nin en azından yaz aylarında deprem riskinden uzaklaştığını ileri sürdü.

Fırat Üniversitesi Metal Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, "Etna Yanardağı 10 Mayıs 2008 Cumartesi günü saat 16.00'da püskürdü.

Böylece Yunanistan ve Türkiye hiç olmazsa önümüzdeki Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında rahatladı. Yani deprem riski azaldı. Türkiye için 1-15 Ağustos en tehlikeli tarihlerdir.

Bu tarihlerde en çok 4.5-5 şiddetinde bir deprem olabilir. Onun da yıkıma yol açması zayıf bir ihtimaldir. Ağustos ayının ilk iki haftasında olabilecek depremler de yine aynı bölgeleri ve bu arada İran ve Doğu Anadolu'yu etkileyebilir.

Bu yıl içerisinde deprem açısından son riskli tarihler 28 Eylül-12 Ekim tarihleri arasıdır. Bu tarihlerde; Türkiye dışında, Orta Amerika Ülkeleri, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Japonya ve Çin yine deprem tehlikesi yaşanacak yerler arasında bulunmaktadır" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum