454 Yatak Kapasiteli

454 Yatak Kapasiteli

Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Bizim öncelikli görevimiz insan sağlıyla ilgilenmektir. Sağlık kuruluşları doğrudan bize bağlı olduğu için sürekli denetim görevimiz sağlık üzerinde olmuştur. Çeşitli aksaklıklar dolayısıyla iş bitirilemedi açılış yapılamıyor, an


454 Yatak Kapasiteli

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş Ünye Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.22894
 
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un inceleme gezisinde, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr.Murat KÜÇÜKOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr.İsmet Kolomoç hazır bulundu.
 
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyeleri hastaneyi ve poliklinikleri gezerek, yetkililerden detaylı bilgi aldı.
 
Ünye Devlet Hastanesini ziyaretinde konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Bizim öncelikli görevimiz insan sağlıyla ilgilenmektir. Sağlık kuruluşları doğrudan bize bağlı olduğu için sürekli denetim görevimiz sağlık üzerinde olmuştur. Çeşitli aksaklıklar dolayısıyla iş bitirilemedi açılış yapılamıyor, ancak bu noktaya gelebildi.
Ünye Devlet Hastanesi’nin buraya taşınması ile birlikte diğer ilçelerimizde yararlanmış olacak.
Bu modern sağlık binası, Ordu’nun en kapsamlı, en konforlu hastanesidir. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Hastane hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş ise, “Hastaneye dışarıdan bakıldığında adeta 5 yıldızlı bir otel gibi.
37 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş, 11 bin metrekare üzerine bina oturmuş ve A, B, C olarak 3 binadan oluşan yaklaşık 63 bin metrekarelik bir alanda kurulmuş vaziyette. Bu binada tek kişilik, 2 ve 3 kişilik odalar var.
Binaların bütün kapasitesini topladığımızda yaklaşık 425 yataklı büyük bir araştırma ya da üniversite hastanesi olabilecek durumda. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın bu noktaya kadar gelebilmesinde yardımcı olan herkesi yürekten kucaklıyorum” şeklinde konuştu.
 
Ünye Devlet Hastanesi’nde A blok 9 kat, B blok 4 kat, C blok 6 kattan oluşuyor ve 212 hasta odası 425 yatak kapasiteli.
 
168 adet iki kişilik oda, 39 adet tek kişilik oda, 5 adet süit oda, 45 yataklı yoğun bakım ünitesi ile Ayrıca 22 yataklı diyaliz merkezi, 34 yataklı acil servis, 65 adet poliklinik muayene odası, 14 salonlu ameliyathane ve 2 anjiyo ünitesi mevcut.
 
Ünye Devlet Hastanesi’nin C bloğu 1. katında dahiliye, göğüs, genel cerrahi, fizik tedavi, psikiyatri ve cildiye olmak üzere toplam 6 poliklinikle hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.