Yazıcıoğlu DAL'dan, SAL'a Yol Aldı

Yazıcıoğlu DAL'dan, SAL'a Yol Aldı

rinin isimlerini kaldırma kararı aldık. Gerekli yazışmalar sonrası ilk olarak spor tesisleri ve spor salonlarına verilen Vali isimleri kaldırıldı." diye konuştu.

Yazıcıoğlu DAL'dan, SAL'a Yol Aldı
valiyazicioglu.jpg
İlk Gençlik ve son yıllarımıza damgasını vuran Ankara'nın meşhur İşkencehanesi  DAL
(Deneysel Araştırma Laboratuarı)'ından, "Tarihin Unutulanlar SAL'ına", Komiser Kemal ya da Ordu'da ki bir kısım Muhibinin tanımlaması ile "Vali Yazıcıoğlu"'da bindi!...
Kamuda görevli Maaş alan vede Kamu parası ile "Bişeyler Yapan/Yaptıranlara",  Yalama Muhiblerince "Sayın Büyüküm Bu tesislere sizin adınız yakışır, olmazsa olamaz, efendim" laflarına kanarak Adlarını verenler/ verdirtenlerden olan Kemal Yazıcıoğlu, Tarihin Musalla Taşından, Tarihin Sal'ına konarak yollanırken,  Ordu'lu "Yazıcıoğlusever"den İtiraz duymadım, Görmedim de!
Vali Yazıcıoğlu dönemine ilişkin itirazlarımız "Radyo Kent'te ve Ordu Kent Gazetesi"n de o zamanda yapılmıştır, bu günde yapılıyor!..
Ve hatta Yazıcıoğlu "Sınıfsal olarak" yıkmaya çalıştığımız Güruh'tan olmasına rağmen bir çok "Yalama /yağdanlık Basın  Mensubuna" prim vermemesi vede "Sallamaması" ile de  Naçizane takdir ettiğimiz birisi idi!
Onun döneminde Ahmet Kaya Kasetleri "Aba altından Sopa " yöntemi ile yasaklanır iken malesef Radyo Kent dışında hiç bir "Sayın Basın" Vali'ye tavır alamamış olmanın ayıbınıda halen taşımaktadır!..
Geçmiş zaman, adını şu anda unuttuğum "Terörcü" bir Polis memuru vardı.
Denilene göre; Kitle içine konulan ve can kaybına yol açabilecek Bombayı  İmha ederken patlama sonucu parmaklarını kaybeden - Sanırım 5 yıl kadar önce vefat etmiş!?- . Memur arkadaş, - Rakibimizdi lakin, Delikanlı Adamdı-,  o zamanki Güzel Ordu Okulunun karşısında, " Tam 3.5 saat",  bana, yaptığımız yayınlar ile "Emperyalizme Hizmet Ettiğimi" anlatmaya -iknaya çalışmış idi...
Ve bir "Terörcü" karşısında, Sosyalizm vede Sınıf Tarihinden, Sınıfsal Tahlilden çakmıştım neredeyse ! :)
Topladıkları Kitapları Sorgulamalar için okurken, bizlerden bile daha fazla "Teorisyen" olmuşlardı, sanırım !... 
Ve de bir sözü halen kulaklarımda  o arkadaşın;
- Akata Sana laf geçiremeyiz! sen iflah olmazsın! susmazsın da! Seni 3-5 gün gözaltına aldık mı işin biter! Sen iyi adamsın, Damara çok basma!...
( O zamanlar Benim, Radyo -Gazete ve İnşaat Malzemesi işyerlerim ve yanımda çalışan benim gibi bir çok Usta vardı. İşin başından bi koptun mu bittiğin ayni ile vaki idi!)
Neyse Gameti fazla uzatmadan özetleyeyim;
O zaman Avukatım olan Şeref Albayrak'a sormuştum;
- Sayın Abukatım, Bu vali, Ben Ahmet Kaya yada Grup Yorum yayınlar isem ne yapar?
- En Fazla Şehir dışına sürer ! 
-O tarafi Valiye kalmış, en fazla 3 ay!  dediğini hatırlıyorum...
Yani sürgünü göze alıp, Radyo Kentte yayınlattığımız Ahmet Kaya şarkılarını zevlede dinmemek güzel bir anı benim için...
Ordu'da iken Yaşı ve Konumu itibarı ile Komser Kemal'den Vali Yazıcıoğlu'na geçişinden sonra Kişisel ve İnsani ilişkilerinde gayet sosyal olduğu ve iyi insanlarlada iyi dialoglar geliştirdiğini gözlemlediğimiz Yazıcıoğlu'nun adının sökülmesine "sevinmiş" değiliz!
Ankara DAL'da Sala/Askıya çekilenlerin anısını hatırlatan gereksiz bir adlandırma 
ve de  böyle bu tür "Absürd" işler yapılmaması temennisi ile, sadece olması gereken olduğu için "Hak yerini buldu" diyorum....        Nevzat AKATA

DURUGÖL’DEKİ SPOR TESİSLERİNİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ…

 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde bulunan Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri ve Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu isimlerinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararla, Durugöl Spor Tesisleri ve Durugöl Spor Salonu olarak değiştirildiğini söyledi. 
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bir süre önce, kamu yatırımlarına verilen Vali isimlerinin kaldırılacağını duyurmuştu. Türkiye'nin her geçen gün sivilleştiğini belirten Başkan Yılmaz, kendilerinin de buna katkı sunmak istediklerini söyledi. 
 
KAMU YÖNETİCİLERİNİN İSİMLERİNİN VERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM...
 
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün aldığı kararı değerlendiren Başkan Yılmaz, "Devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık. Gerekli yazışmalar sonrası ilk olarak spor tesisleri ve spor salonlarına verilen Vali isimleri kaldırıldı." diye konuştu. 
 
HİÇBİR KAMU YÖNETİCİSİ İSMİ VERİLMEYECEK...
 
Başkan Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacakları yatırımlara kamu yöneticilerinin isimlerini vermeyeceklerini belirterek, “Yapılacak spekülasyonları önlemek için şimdiden kamuoyu ile bunu paylaşmak istiyorum. Bundan sonra yapılacak hiçbir yatırıma ben dahil hiçbir kamu görevlisinin ismi verilmeyecek” diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum