"Mevsimlik Muhabbeti" Başladı!

"Mevsimlik Muhabbeti" Başladı!

Vali Balkanlıoğlu, mevsimlik işçiler için hazırlanan bu yerleşim yerlerinin 10 ay boyunca boş kaldığı için hasarlar oluştuğunu, yeniden onarıma ihtiyaç duyulduğunu, mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ”Bu konuda işbirliği yapılmalı” dedi.

"Mevsimlik Muhabbeti" Başladı!

nevzat-serüven-masada-.jpgSon yıllarda En Kötü Biçimde Çocuk İşçiliği (EKBÇİ) Aşağılamasına sokulmak istenen Ordu ve Karadeniz in Emekçi halkı, Uluslararası Tekellerin Algı Yönelim başarısına maruz kalarak neredeyse " Biz ne kötü insanlarmışız"   kompleksine sokulacaklar!

Mevsimlik İşçiler Kamu Güvenliği ve İnsan Hakları ve de  İşçi Sağlığı açısından sıkıca denetenerek Fındık sezonunda ortalama 15- ile 40 gün arasında bizlerin çalışma arkadaşlığına devam etmeliler vede bu Kamuca da desteklenmelidir!

Son Yıllarda gelinen noktada ıse Toplamda yanlış hatırlamıyorsam  Fındık Amelesi ( İşçi) si olarak bizlere emek kiralayan yurttaşlarımızın yada "Gürcü"lerin  36 çocuk çocuğuna "Kaliteli yaşam sunmak adına " Kamunun Zamanı ve Parası ÇAR ÇUR ediliyor kanaatimiz halen boşlukta durup cevap beklemektedir!

10 Aydır atıl kalan ve tekrar gözden/ elden geçirilecek bu alanların düzenleme paraları, dar gelirli halkımızın bütçesinden görülmektedir diye kaygımız devam etmekte!...

Özetle konuyun Uzatmadan Beyan ederim ki , Sayın Baylar; Attığınız taş Ürküttüğünüz Kurbağaya değmiyor! Bu algı çalışmalarını az gözden geçirin lütfen.... Nevzat AKATA


Valilik açıklaması tam metin aşağıda... 


Mevsimlik İşçilerin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi İçin  Çalışmalar Sürüyor

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan  ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir toplantı düzenlendi.

Ordu Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Ömer Adar, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Fatsa Kaymakamı  Mehmet Yapıcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl  Mili Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, Aysan Gıda Yönetim Kurulu  Başkanı Ömer Aydın ve bazı daire müdürleri katıldı.

Toplantıda, Ordu’ya her yıl fındık hasadı için, yıllık fındık rekoltesine göre değişmekle birlikte 8 bin ilâ 10 bin arasında mevsimlik gezici tarım işçisi geldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Yurdumuzun çeşitli yerlerinden ilimize ve bölgemize gelen geçici tarım işçileri, dere kenarlarında kendi imkanları ile buldukları alanlara yerleşiyorlardı. Doğal olarak, bu alanlara başta içme suyu olmak üzere elektrik, tuvalet gibi son derece zaruri ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olamıyorlardı. Oldukça iptidai şartlarda barınan bu insanlarımızın yaşadıkları, acı manzaralar bizi üzüyordu. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında fındık hasat mevsiminde ilimize gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin, ilimizde bulundukları süre içinde, çalışma alanlarına ilimizden ayrılacakları tarihe kadar kalabilecekleri ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerleşim yerleri oluşturmak amacıyla METİP ismiyle bilinen bir proje uygulanmış, Altınordu ilçesindeki Uzunisa Mahallesinde, Perşembe ilçesindeki Efirli Mahallesinde, Fatsa ve Ünye’de yaşam alanları oluşturulmuştu” dedi.

Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye’deki yerleri gezdiğini ve incelemelerde bulunduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, mevsimlik işçiler için hazırlanan bu  yerleşim yerlerinin  10 ay boyunca boş kaldığı için hasarlar oluştuğunu, yeniden onarıma ihtiyaç duyulduğunu, mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ”Bu konuda işbirliği yapılmalı” dedi.

“Barınma alanlarında, çocuklar için kurulmuş olan kaydırak, salıncak ve benzeri oyun grupları elden geçirilecek, okul çağındaki çocuklara seviyelerine uygun kitaplar dağıtılacak. Alanlarımızın tamamına güvenlik hizmeti Jandarma tarafından titizlikle sağlanacaktır” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sağlık Müdürlüğümüz, alanlarda barınan vatandaşlarımız için her türlü önleyici sağlık tedbiri alarak, gezici bir sağlık ünitesi dört barınma alanında sürekli görev ifa edecek şekilde çalışmalar yapılıyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Çocuk İşçiliği İzleme Birimi’, fındık bahçesi sahibiyle görüşme yaparak çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirme ve farkındalık artırma faaliyetlerinde bulunmalı” şeklinde konuştu.

 Valilik olarak, 2014 yılında METİP alanına çocukların birlikte güvenle oynayabilmeleri ve sosyalleşebilmeleri için şişme oyun parkı kurulduğunu, aynı çalışmaya bu yıl da devam edileceğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, tüm kurum ve kuruluşlarca işbirliği içinde  çalışılacağını, yapılması gereken onarım faaliyetleri ile ilgili çalışmaların titizlikle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.