ODÜ'de İnşatlar Devam Ediyor...

ODÜ'de İnşatlar Devam Ediyor...

11.800 m2 kapalı alan, 15.312 m2 tören alanı ve 5.192 m2 yeşil alan olmak üzere toplamda 32.304 m2'lik alanda 3 blok halinde inşasına devam edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bina inşaatında büyük ilerleme kaydedildi. Bina inşaatında alçı sıva ve ç

ODÜ'de İnşatlar Devam Ediyor...

ODÜ'den Yapılan açıklamada;

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Üniversitemizin eğitim kalitesine önemli bir nitelik kazandıracak olan ve son derece modern sistemlerle donatılarak yapımlarına hızla devam edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Ziraat Fakültesi binalarının inşaatlarında incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında fakülte binalarının içerisindeki derslikleri, akademik ve idari odaları, konferans salonu ve yemekhane bölümlerini gezen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a, Yapı İşleri Daire Başkanı Recep ARSLAN ve ilgili mühendisler de eşlik ederek inşaatların seyri hakkında detaylı bilgi aktardılar.

Hem mimari tasarımları hem de işlevsel kullanımı açısından bölgede fark oluşturacak olan ve eğitim kalitesini en üst düzeye çıkmasında önemli bir katkısı olacak olan her iki projede de çalışmalar planlandığı şekilde aralıksız devam ediyor.  2015-2016 Eğitim öğretim yılına hazır olması planlanan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde projenin %70’i tamamlanırken yeni yıla hazır olması beklenen ziraat fakültesinde ise %60 tamamlanma aşamasına gelindi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Dış Cephe Kaplaması Tamamlandı.

11.800 m2 kapalı alan, 15.312 m2 tören alanı ve 5.192 m2 yeşil alan olmak üzere toplamda 32.304 m2'lik alanda 3 blok halinde inşasına devam edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bina inşaatında büyük ilerleme kaydedildi. Bina inşaatında alçı sıva ve çatı imalatları ile dış cephe giydirme işlemleri tamamlanırken bina içi boyama, seramik döşeme, paslanmaz merdiven korkuluklarının takılması,  asma tavan işlemleri ve özel yalıtımlı kapıların takılma işlemlerinde de son aşamaya gelindi. Hem mimari tasarımı hem de işlevsel kullanımı açısından örnek bir proje olacak olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin en önemli kısımlarından bir tanesi olan açık hava gösteri alanında ise pergole ahşapları ile aydınlatma armatörlerinin takılma işlemlerine devam ediliyor.

 

 

Ziraat Fakültesi binası Çağdaş ve modern görünümüyle dikkat çekiyor.

Kampüs içerisinde Çağdaş ve modern görünümüyle yükselen bir diğer proje olan Ziraat Fakültesi bina inşaatında çalışmalar hızla sürdürülüyor. 12.000 m2 kapalı alanda 3 ayrı blok halinde yapımı devam eden Ziraat Fakültesi inşaatında bir yandan alçı sıva, dış cephe giydirme ve çatı kaplama işlemleri sürdürülürken diğer taraftan ise soğutma, havalandırma gibi boru döşeme sistemlerinin tamamlandığı bina içinde ise seramik kaplama ve asansör motor aksanlarının takılması işlemlerine devam ediliyor. Öğrencilerin eğitimleri için gerekli olan her türlü imkanın en ince ayrıntısına kadar düşünülüp uygulandığı Ziraat Fakültesi binasının yıl sonuna kadar bitirilerek eğitim öğretime açılması planlanıyor.

Yapılan çalışmaları yakından takip ederek inşaatların seyri hakkında bilgi edinen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, inşaatların ilerlemesinde gece gündüz çalışan ve emek sarfeden herkese teşekkür ederek, her iki projenin de bir an önce bitirilip öğrenci ve akademisyenlerin hizmetine sunmak arzusunda olduklarını ifade etti.

"Hızla büyüyen bir eğitim sistemi içerisinde bilimsel saygınlığını artırmak, ulusal ve uluslararası rekabete hazır kurumsal bir yapı oluşturmak için çaba sarf eden Üniversitemizde gün geçtikçe yükselen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Ziraat Fakültesi binalarımızda sona yaklaşılmış durumdadır. Dış cephe giydirme işlemlerinin tamamlandığı binalarımızın bu sene içerisinde tamamlanarak eğitime açılması en büyük temennimizdir. ODÜ Cumhuriyet yerleşkesine modern bir görünüm sağlayacak olan binalarımızı öğrencilerimizle en kısa sürede buluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapmakta kararlıyız."  denildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.