Vali: 15 Bin Tarım İşçisi Gelecek

Vali: 15 Bin Tarım İşçisi Gelecek

ındık işçi sayısının 15 bini bulacak seviyede olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da kaldıkları süre içinde güvenlikleri, temizlik düzenleri, su ve elektrik konuları Valiliğimiz tarafından gereken titizlik gösterilerek temin edilmiştir. Ayr

Vali:15 Bin Tarım İşçisi Gelecek23008

Vali İrfan Balkanlıoğlu, her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden fındık işçiliği yapmak amacıyla Ordu’ya gelen vatandaşlar için barınma alanlarının bakım ve onarımlarının yapılarak hazır hale getirildiğini söyledi.

 
Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için yapılan ve yapılması gereken çalışmaların tamamlandığını ve herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye olmak üzere dört ayrı yerde mevsimsel tarım işçileri için barınma yerleri yapıldığını, insan onuruna yakışır, temiz ve düzen içerisinde barınabilecekleri konaklama merkezlerinin hazır olduğunu kaydetti.
 
Fındık işçi sayısının 15 bini bulacak seviyede olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da kaldıkları süre içinde güvenlikleri, temizlik düzenleri, su ve elektrik konuları Valiliğimiz tarafından gereken titizlik gösterilerek temin edilmiştir. Ayrıca, çocuk işçiliğini önlemek için de tedbirler aldık. Eğitimler vererek, oyun parklarına kadar her şeyi oluşturduk. Devletimizin düzenleyici yapısı bazı hizmetleri daha güzel, daha sistematize edebiliyor. Fındık toplama ücretleri de Valiliğimiz tarafından belirlenmiş, emeklerinin karşılığı vatandaşlarımız tarafından verilecektir. Gerekli tüm tedbirler alınmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.